Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 112
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gops napisał(a):
bede zagladac ,popytam znajomych , ja nie moge sobie pozwolic na 3 psa niestety .
czekam na jakies zdjecia ;-)

fajnie, dzięki za pomoc

Marta_Ares napisał(a):
zapisuje sobie,

czekam na zdjęcia, postaram sie jakoś pomóc,
Macye by sie kolega przydał :D szkoda, że ona po sterylce bo ładne szczeniaczki by były :diabloti:

zawsze możesz zabrać suczkę :diabloti:

Posted

masza44 napisał(a):
Oj dopiero teraz przeczytałam, że Kęty:( to niestety nie dam rady bo nie mamy transportu

szkoda
Ja niestety mam ten sam problem, sama mogłabym wsiąść aparat ale nie mam jak się tam dostać, jestem skazana na zdjęcia od właściciela

Posted

12 szczeniaczków, można by w przyszłości z nich cały zaprzęg zrobić :) Na pewno trzeba być ostrożnym ze zgłaszającymi się chętnymi, bo po pierwsze ktoś się może zgłosić bez zastanowienia po taką puchatą kulkę, no i po drugie trochę się boję pseudo w takim wypadku :(

Posted

Afryka napisał(a):
12 szczeniaczków, można by w przyszłości z nich cały zaprzęg zrobić :) Na pewno trzeba być ostrożnym ze zgłaszającymi się chętnymi, bo po pierwsze ktoś się może zgłosić bez zastanowienia po taką puchatą kulkę, no i po drugie trochę się boję pseudo w takim wypadku :(

Dlatego dobrze,że idą po umowę adopcyjną..będą musieli wysterylizować sunię lub pieska wykastrować. :)

Posted

Afryka napisał(a):

a nawet dwa zaprzęgi :evil_lol:

wiem, staram się dowiedzieć jak najwięcej od potencjalnych właścicieli

Aleksandra95 napisał(a):
Dlatego dobrze,że idą po umowę adopcyjną..będą musieli wysterylizować sunię lub pieska wykastrować. :)

Korenia napisał(a):
Pati - ogłoszenia są na Ciebie? Tak na pewno byłoby lepiej, masz doświadczenie w adopcjach, wstępny odsiew możesz od razu zrobic :)

Tak ogłoszenia i wszelki kontakt idzie przez mnie, dopiero gdy jestem pewna (na razie tylko jedna osoba spełnia moje wymagania, resztę musiałam odrzucić) że osoby te się nadają przekazuję namiar na właściciela, tak żeby mieli możliwość się spotkać i zobaczyć psy (jutro będzie właśnie taka wizyta i się okaże czy psa będą chcieli).
Jeśli chodzi o same adopcje to tam mam jakieś tam doświadczenie, tez w przypadku samych malamutów (robiłam wizytacje przed adopcyjną dla tej rasy) także wiem czego mam oczekiwać, o co pytać, jak wyłapywać gdy ktoś kombinuje (miałam już chętnego na wzięcie psa i suki :mad: który nie potrafił określić po co mu takie zestawienie, ale na głupiego nie trafił).
Ale mimo wszystko nie jest to proste, ludzie dzwonią, piszą na gg i na maile, mi się już wszystko miesza :evil_lol: jakiś odzew jest, choć najczęściej padają właśnie pytania o zdjęcia, bo nikt nie chce uwierzyć że do oddania są malamuty, wszyscy zakładają że to mixy np. malamuta z owczarkiem itp., troszkę mnie przeraża fakt że mam znaleźć dom 12 szczeniakom na raz, bo owszem zajmuje się czasami szukaniem domów, ale nigdy przy takiej liczbie i jest to trochę frustrujące i stresujące, bo wiem że muszę każdego psa wysłać do odpowiedzialnych rąk.
Czasami mnie ludzie którzy piszą po prostu rozwalają, dziś napisała kobieta że jest zainteresowana i podała swój nr. telefonu żebym to ja do niej zadzwoniła i jej o psach opowiedziała :cool3: może mam dziwne myślenie, ale dla mnie jak ktoś chce psa to sam dzwoni i pyta, a nie czeka aż ktoś mu opowie, nie wiem czy jej na telefon kasy szkoda żeby zadzwonić do mnie czy co? nie raczyła zadać pytać przez maila, po prosu kazała zadzwonić do siebie :roll:

Jeden fajny do w Płocku mi odpadł dziś, bo rodzina przemyślała sprawę i stwierdziła że sobie z taką rasą nie poradzą, ale to lepiej że teraz niże mieliby już podjąć taką decyzję kiedy mieliby szczeniaka.
Mam jeszcze jeden fajny dom (u znajomej) ale jeszcze nie jest potwierdzony w 100%

Posted

Korenia napisał(a):
Najgorsze sa adopcje psów 'rasowych' dzwonią straszne gnioty... ja nie wiem skąd tacy ludzie się biorą...

Dasz radę :) Trzymam kciuki :)!

o tak :roll: rasowce są popularne i z nimi największy problem, tak samo miałam przy adopcjach bokserów i bernardynów ze schronu, a tu sprawa się tyczy szczeniaków i to bardzo młodych więc tym bardziej oszołomów pełno :roll:

jak już się zaoferowałam to nie mam wyboru teraz :p

Posted

Melduje że szczeniaków 11 szuka domów ;)
Jeden chłopak dziś pojechał do nowego domu.

Dziś też kolejną osobę umówiłam już z właścicielem, tez mieszkają niedaleko mnie więc będę miała kontakt z psem :p rodzina miała 12 lat huskiego więc jest doświadczona, także zapowiada się fajny dom.

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Uwazajcie na
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/183865-Czarne-Kwiatki-czyli-na-kogo-warto-uwa%C5%BCa%C4%87./page74#post16783100"]http://www.dogomania.pl/threads/183865-Czarne-Kwiatki-czyli-na-kogo-warto-uważać./page74#post16783100[/URL]
facet moze znalezc Twoje ogloszenie i probowac adoptowac jednego ze szczeniorow.[/QUOTE]

dzięki, będę pamiętać ;)

Wczoraj kolejny psiak pojechał do nowego domu, także została 10 ;)

Posted

[quote name='Afryka']Hehe, sorki, po prostu jestem bardzo ciekawa. Szybko Ci poszło z tymi dwoma szczeniaczkami.[/QUOTE]

nie no spoko, tylko wiesz jak sie mnie pyta na kilku forach o to samo kilka razy dziennie, to robi się męczące :p

hmm nie wiem czy tak szybko, szczerze mówiąc oczekiwałam większego odzewu, ale nie jest źle. Najfajniejsze jest to że oba psy są naprawdę niedaleko mnie i mogę je odwiedzać, no i trafiły do ludzi którzy mają doświadczenie z psami, oba mieszkają na wsi i maja masę miejsca do biegania :loveu: także jestem bardzo zadowolona z tego faktu, oby reszta tez tak dobrze trafiła

Posted

W Kętach to? A tak m/w? Okolice klasztoru, czy gdzieś indziej?
napisz wiadomość na pies.sląsk.pl - ludzie ze stricte śląska - moze pomogą?