Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Coś dzisiaj dorzucę- może stare fotki wystawowe, bo coś pusto tutaj u nas ostatnio... :(
Miło że wpadłaś- a ja idę zajrzeć do małego łobuziaka Tiesto :D

• Replies 218
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A dotarła nasza wspólna z wystawy w Koszalinie? Musiała dotrzeć, zgłupiałam na wieczór:huh:... Właśnie trochę ogarnęłam mieszkanko i mogę zasiąść przed kompem z czystym sumieniem:evil_lol:. Już je obrabiam i...

Posted

A żle że w Wasz temacik? :( Qrczę, przepraszam jeżeli coś zrobiłam nie tak- to miała być taka mała "niespodzianka" i pamiątka- a przy okazji przypomniałam sobie moje spotkanie z Beską:loveu:...

Posted

Uff, trochę się "napracowałam" przeglądając stare płytki ze zdjęciami... Ale odezwały się miłe wspomnienia:p... Tak jak pisałam wcześniej- dzisiaj dorzucę pierwszą część arielkowych fotek z wystaw- postaram się, by było to chronologicznie :)

Pierwszą wystawą Ariel- i jednocześnie moją w roli wystawcy- była Krajowa Wystawa P.R. w Koszalinie, 06.07.2008. Tak niedawno...a tyle się zmieniło...
Na w/w wystawie sędziowała P.Elżbieta Chwalibóg, startowałyśmy w szczeniakach, gdzie zajęłyśmy 1-szą lokatę (na dwie suczki). Automatycznie też niejako zdobyłyśmy tytuł Najlepszego Szczenięcia w Rasie, i dostałyśmy nominację na BIS Puppy-gdzie na ok 20-stu startujących, dotrwałyśmy do pierwszej piątki...

Posted

Drugą naszą wystawą była warszawska międzynarodówka, która odbyła się w dn.11-13.07.2008- grIII miała wejście ostatniego dnia wystawy- 13-stego.:razz:
Drugi i ostatni raz szłyśmy w klasie szczeniąt. Miałyśmy jedną konkurentkę- z którą udało nam się wygrać (pomimo okropnego upału, który psom dokuczał jeszcze bardziej niż nam). W porównaniu o Najlepsze Szczenię w Rasie przegrałyśmy z pięknym pieskiem z hodowli Carbonarastaff- Small Comics G.I.Jackiem.

Posted

Następną naszą wystawą była wrześniowa Stołeczna Kajowa Wystawa P.R. w dn. 12-13.09.2008. Tym razem startowałyśmy już w klasie młodzieży i konkurencja była "ostrzejsza" (a przynajmniej tak mi się wydawało te kilka lat temu).
Do klasy młodzieży zgłoszono 4 suki, jednak zgłosiły się tylko dwie: Arielka i Baffy Bullinka Penn-Staff, która zajęła 1-szą lokatę i złoty medal (nawiasem mówiąc- śliczna dziewczynka), my byłyśmy drugie ze srebrnym medalem i oc.doskonałą.

Posted

Następnego dnia-14.09.2008. odbyła się Klubowa Wystawa Terierów w Warszawie. Frekwencja dopiała znacznie bardziej, niż poprzedniego dnia:cool3: Wystawcy zjawili się z całego kraju, w tym najbardziej znane polskie hodowle:p. My startowałyśmy w klasie młodzieży- łącznie z nami było 7 suczek. Tym razem niestety bez lokaty i medalu, z oceną bardzo dobrą;).

Suki, klasa młodzieży:

Ja z Arielką:

Posted

Następny nasz "występ" był w Nowym Dworze Mazowieckim Na Wystawie Krajowej, 12.10.2008., również w klasie młodzieży- zajęłyśmy 3-cią lokatę z oc. doskonałą (medal brązowy).

Przez zimę Arielka dorastała, aż na wiosnę zadebiutowała w sezonie- tak się składa, że również w Nowym Dworze Mazowieckim 5-go.04.2009. Tak się złożyło, że "skład" klasy młodzieży razem przeszedł w klasę pośrednią:evil_lol: i znów byłyśmy na lokacie 3-ciej, z oc. doskonałą i brązowym medalem.

[SIZE="3"]miejsce na zdjęcia

Posted

16 maja 2009 odbyła się Klubowa Wystawa P.R. Tym razem zaryzykowałam i zapisałam młodziutką Arielkę do klasy otwartej- co odbiło się na wyniku- była 3-cia, z oc. bdb.:roll: No cóż, przynajmniej nauczyłam się, że nie ma co "kombinować" i próbować przeskoczyć pewnego etapu.:oops:

Posted

W lipcu 2009 w Koszalinie wzięłyśmy udział w dwóch wystawach psów, które odbywały się jedna po drugiej: 25-go 07.2009 Krajowa Wystawa Terierów i 26-go 07.2009. Krajowa Wystawa P.R.

Pierwszego dnia pogoda dopisywała, a nam dopisało szczęście: jako jedyne reprezentantki naszej klasy automatycznie zdobyłyśmy 1-szą lokatę, dodatkowo Sędzia dał nam jeszcze CWC- nasze pierwsze CWC!!! W porównaniu o NDSwR przegrałyśmy ze zjawiskową Arabesque Midnight Dancer:

Następnego dnia, na Krajowej Wystawie P.R. w Koszalinie, również dostałyśmy CWC- drugie w jeden weekend! Były jednakże tylko 3 staffiki reprezentujące rasę, BOS zgarnęła suka z podkoszalińskiej hodowli.
Jednakże ten wyjazd mogłam uznać jako udany... :D

Posted

W piekielny upał wyruszyłyśmy na w-wską międzynarodówkę. Nie mamy zdjęć z tego wyjazdu- Arielka z powodu upału mało co, a przypłaciłaby zdrowiem nasz udział w wystawie. Stopniowo widziałam, jak słabnie, kładzie się i nie chce iść...:shake: Widząc, jak sunia się męczy, postanowiłam zdjąć ją z ringu- mimo że była to ostatnia wystawa potrzebna nam do zrobienia "hodowlanki". Schodząc z Arielką z wybiegu i odbierając naszą kartę oceny, spotkała mnie jednak miła niespodzianka- Pan Sędzia wpisał nam ocenę doskonałą:-o i lokatę IV-tą- pomimo tego, że zdjęłam moją biedną suczynkę w połowie pokazu:roll: Najważniejsze było zdrowie- zanieśliśmy małą do budynku, do łazienki, i zaczęliśmy ją chłodzić. Powolutku się uspokajała, ale obie czułyśmy się wyczerpane-ja-nerwami, Arielka była zwyczajnie zmęczona...:-(

Posted

Alabamka, dziękuję, ale to są stare fotki z wystaw... Teraz już nie wystawiam Arielki, hodowlankę ma, kilka medali, championatu nie zrobiłyśmy...ale trudno!
To miał być taki przegląd przez wystawy Ariel, w polowie utknęłam- nie mam zgranych fotek i muszę CD przeszukać :)

Posted

[quote name='Alabamka']Super :) ja walcze ciagle z upartym charakterem Tiesto, czekam na jego papiery rodowodowe :)

Hmmm...Alabamka, nie powiem że nie uprzedzaliśmy...;) (W tym momencie przypomina mi się "wersja humorystyczna" Zomo- rozumiesz powoli o co chodzi? :D...). Mogę Cię pocieszyć, że w wieku 10-12 m-cy będzie miał jeszcze taki "nawrót" (chociaż może to nie reguła)- nazwijmy to problemami wieku dojrzewania- a tak- 99% zależy od tego, jak go wychowacie. Jeżeli nie będziecie sobie radzić sami- polecam behawiorystę, i oczywiście naszą skromną pomoc... Piszę o behawioryście, bo zawsze warto znać nr do jakiegoś sprawdzonego- chociaż ja np nie korzystałam na szczęście z ich pomocy...czego i Tobie życzę :)
A Tiesto to słodki mały rozrabiaka- wszystko jest OK, to dziecko jeszcze, z czasem będziecie wspominali ten okres z sentymentem...:evil_lol: One takie są- malutkie wulkaniki energii... Ale jak ich nie kochać? Jedyne co trzeba sobie wypracować, to konsekwencję w postępowaniu z psem- mały cwaniak szybko zauważy, jak "podejść" panią/pana...:cool3:
A co do papierów- spokojnie- ja na metrykę Ariel tez czekałam, bo chciałam ją wziąć wcześniej... Właściciel mamy Tiesto pokazywał Ci rodowód suki? Jeżeli tak, nie denerwuj się! Możesz też sprawdzić psy z tej hodowli (Domino? Tak się nazywa hodowla? Niektórzy angielscy hodowcy nie posiadają przydomków hodowlanych) w Google'u. Ale póki co spokojnie...

Posted

Vectra napisał(a):
a do czego behawiorysta ? :hmmmm: niestety jestem elektryczna na takie porady :)

Na razie nie ma powodu- napisałam tylko, że gdyby sobie nie radzili. A dlaczego "elektryczna"? Złe doświadczenia? Bo ja nie miałam z nimi do czynienia- w sensie że moje psy nie miały... ;)

Posted

arielka186 napisał(a):
Na razie nie ma powodu- napisałam tylko, że gdyby sobie nie radzili. A dlaczego "elektryczna"? Złe doświadczenia? Bo ja nie miałam z nimi do czynienia- w sensie że moje psy nie miały... ;)

mi po co ? :)
nie złe doświadczenia , tylko droga na łatwiznę ... ktoś ma problem , zamiast poradzić , odsyłają do behawiorysty
a cóż też behawiorysta pomoże ? jak my takich w PL nie mamy :)

Posted

Ale oni właśnie nie są z Polski- mieszkają w Wielkiej Brytanii, gdzie "psia psychologia" jest lepiej rozwinięta- a przynajmniej tak mi się wydaje po programach które oglądałam i po tym, co czytałam... Oczywiście nie chodzi mi o pójście na łatwiznę- ale moja Ariel np miała przez pewien czas lęk separacyjny, trochę poczytałam i poradziłyśmy sobie same- myślę że jednak warto "w razie czego" znać nr do sprawdzonego Behawiorysty...

Posted

Behawiorysta bedzie wyjsciem ostatecznym, poki co radzimy sobie, mam nadzieje :P pies jest z domowej hodowli, jak sie okazalo, ale widzialam rodowod, cale drzewo genealogiczne, papiery powinny przyjsc w poniedzialek. Dostalam papiery z KC o miesiecznym darmowym ubezpieczeniu dla niego.

Posted

Wow, u nas ubezpieczenie dla psa to zupełna... nawet nie przychodzi mi do głowy potrzebne słowo...ekstrawagancja? Właściwie to chyba nie znam nikogo w PL kto miałby ubezpieczonego psiaka- a to sensowne wyjście w UK, gdzie ceny wetów są podobno o wiele wyższe niż u nas...
Pisząc o behawioryście nie miałam na myśli nic złego- słyszałam, że u Was to normalne, i są dobrzy specjaliści...

Posted

alez ja wiem, ze nie mialas na mysli nic zlego :) po prostu postaram sie dac sobie rade sama :P
a ubezpieczenie jest konieczne, bo zwraca koszty weterynaryjne od jakiejs kwoty w gore...tiesto dostal miesiac darmowy, bo zalatwil to hodowca. Dzis leje deszcz wiec pewnie listonosz nie ruszy dupy zeby rozniesc poczte, wiec sie zdenerwuje bo hodowca wyslal papiery ponad tydzien temu, a jeszcze do mnie nie dotarly...leniwi ci angielscy listonosze :/