Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja tego nie odczuwam, mam 2 długowłose i jedną krótkowłosą i każda jest inna;) Moja Mami ma 2 krótkowłose i też mają strasznie różne charaktery - jak u ludzi, każda chiłka inna:D

Ale śliczności - taka biała księżniczka:loveu: a dlaczego nie macie galerii??:razz:

Posted

Dzisiaj po pracy pododaję...w końcu :oops:

Aniu- Toyka jest piękna :loveu:, słodka, cudna:lol:...
A cziłki Chiquity tez się podobnie bawią, ale tak nie przutalają jak moje dziewczynki...:D Chociaż odkąd jest Draco, ta ich miłość jakby troche przycichła- teraz mały gra pierwsze skrzypce- raz z jedną ciocią, raz z drugą śpi...:lol:...
Co do różni9c w charakterze- w sumie to jest to tak, że każda chiłka ma inny charakter- ogólnie te krótkowłose powinny być odważniejsze, bardziej energiczne itp, ale przy krzyżowaniu odmian to zanikło ;)...

Posted

Jakie piękne i rozczulające zdjęcia.:loveu:
Cziłki są cudowne i jak dobrze czują się w swoim towarzystwie.:lol:Wcale się nie dziwię że powiększasz swoje stadko. Chętnie ukradłabym Tobie Drakusia :cool1:

Posted

Draco jest słodki- zdobywa wszystkie serca, na razie weta i rodziny, bo jeszcze spacery tylko po ogrodzie rodziców ;)... Aż sie go boję gdzieś wziąż :loveu:... On jest naprawdę przesłodki...:loveu: W naszym stadku czuje się świetnie, nawet Paka rozruszał- starszy wujek bawi sie z nim gumowymi zabawkami- tzn chodzi o to, który któremu więcej zabierze :evil_lol:... Drakus ma charakterek- samczyk alfa, wyraźnie pokazuje na co ma ochotę, a na co nie- potrafi warczeć, szczekać, piszczeć (tego nauczył sie ostatnio od dziewczyn). Dzisiaj pierwszy raz zły że go nie wsadzam na kanapę, wykonał skok- i znalazł się na kanapie...a jaki był dumny...:D
W tej chwili chłopczyk waży 1,5kg, ale jest taki fajny, miśkowaty, pulchniutki, jeszcze pewnie zmieni mu się sylwetka...

Inna sprawa- miałam kryć Milkę, a dzisiaj zobaczyłam, że wygląda na to, że ona już od dawna ma cieczkę... Bezkrwawą, albo nie zauważyłam, bo w tym samym czasie miała też Chicca i Arielka... Jeżeli tak, będzie znów trzeba czekać...

A Drakuś, moje drogie Panie, ma ochronę- trzy zazdrosne (czy cztery?-bo ja jeszcze) baby :diabloti:, więc najpierw trzebaby się przedrzeć przez nas :D Ale z koleżankami/kolegami jego gabarytów chętnie by się spotkał- już niedługo...;)

Posted

Udał Ci się synuś - ale coś czuję, że będzie z niego Casanova i to nie mały:evil_lol:

Cudownie było by się spotkać... szkoda, że to tyle km:roll:

Myślisz, że Milusia już kończy cieczkę? A może to początek jakiś dziwny, bo inne suczki miały?
Eeee tam... takie słodkie kobietki to krzywdy by zrobić nie mogły:lol::diabloti:

Mizianko dla całej 5;)

Posted

Niech Pako uważa bo mu rośnie konkurent :evil_lol:
U mnie Drakuś nie miałby tak dobrze bo Dusiek nigdy nie żył w stadzie i jest samotnikiem.Nawet tłamsikowe pieski nie są w stanie tego zmienić,a bardzo się starają.
Jakiś czas temu miałam kontakt z cziłką z interwencji,zabrana z pseudo i wyadaptowana przez Tłamsika dla kuzynki.Bardzo polubiłyśmy się i jak się widzimy nie schodzi z moich rąk.Nie widziałam jeszcze psa który byłby tak złakniony kontaktu z człowiekiem.Jeżeli jest to ich cecha charakteru to jestem za cziłkami :loveu:

Posted

waga Draco jest jak najbardziej ok, będzie ważył pewnie około 2,5kg, co jest moim zdaniem idealną wagą dla chi. U niego ta waga będzie wynikała nie tyle z wielkości, co z budowy, nie ma po kim być chudzinką.

Posted

Drakuś ma mocną budowe, widać po główce, łapkach, klacie- np porównując go z Chicką widać idealnie, że to jest chłopak- a więc jest też "dyformizm płciowy" pożądany u niektórych ras- chodzi o to, żeby pies miał inny wyraz niz suka, po prostu "samczy" :evil_lol: I z Drakusia już się robi taki mały mężczyzna- a przy tym jest taki słodki:loveu:
Pa-ttti, dla Ciebie wielkie gratki, bo wszyscy mówią, że jest wspaniale zsocjalizowany- odważny, pewny siebie ale bez agresji, wesoły... Takie małe słoneczko ;) No i do tej pory najmniej problemowy spośród moich psów- chociaz chyba zaczyna sie okres wymiany zębów, w każdym razie dziasła swędza, i Drako lata w poszukiwaniu co by tu pogryźć... Ale mówiąc o problemach, co innego miałam na myśli ;).

Duśku- co do Paka, jestem bardzo pozytywnie zdziwiona jego relacjami z maluszkiem- poprzednie szczenięta raczej ignorował, a z Drakiem sie bawi :D... Pakuś jest wykastrowany, więc może nie będzie go po okresie dojrzewania odbierał jako konkurenta... A cziłki wszystkim Wam, dziewczyny, polecam- tylko uwaga- uzależniają :diabloti:!!!

Posted

Chiquita&DeeDee napisał(a):
Jakie słodziaki:loveu::loveu::loveu: czuje, że było by wesoło jakby się nasze trójeczki spotkały:evil_lol:

No tak a ta tylko by cwiczyla te geometrie...:evil_lol:

Chiquita&DeeDee napisał(a):
Podpisuję się pod tym 12 łapkami - uzależniają mooooocno:D

Taa wlasnie widze..to jest chyba choroba Ty wszedzie chcesz zakladac trojkaty..:evil_lol:

Arielka ja tu wpadlam tak na dziko czyli bez czytania 1 strony ale w wolnej chwili bede nadrabiac..:p no i wogole to dobry wieczor..:loveu:
bo wlasciwie to ja Cie szukam my czekamy z Ramoną na ten przepis:diabloti: