Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiem, przepraszam :oops:... Maluch ma mnóstwo zdjęć (dużo jak śpi :D) i zaraz je powstawiam- po prostu te pierwsze dni są zawsze takie absorbujące- czy psy się dogadują- tutaj bardzo dobrze, czy malutki dobrze się czuje (no i dzisiaj się zdenerwowałam, bo chyba mu za duże porcje sypię- zjadł, poszedł spać i po spaniu troszeczkę- tak z połowę tego co dostał- zwrócił... Ale od razu termometr w poopę i gorączki nie ma- wd tabelki którą mam w książeczce zdrowia Pakulca. Teraz też śpi spokojnie, qoopa ładna była później- więc jeżeli jutro to się nie powtórzy, chyba po prostu przejedzenie (nie dojada, stąd myślę że mogłam sypnąć za dużo). Aha, rano dostał dosłownie troszkę gotowanej na maśle marchewki...

Posted

:loveu::loveu: słodziak:loveu:

Wreszcie jakieś fotki:lol:
No powiem Ci, że nie dziwię się, że zajmuje Ci tyle czasu - jest rewelacyjny;)

P.s. ja wiem, że u faceta, to przez żołądek do serca, ale nie przesadzaj:evil_lol::eviltong:

Posted

No śpi dużo- może dlatego że kiedy nie śpi szaleje z Chiccą (a Milka zazdrosna) :diabloti:...
Wczoraj wieczorem był niemiły incydent- otóż zazdrosna Milka nawarczała na niego, Drakuś się przestraszył, zaczął płakać, musiałam go utulić, a zazdrośnicę zamknąć w drugim pokoju. W końcu utulony zasnął, rano na szczęście nie pamiętał że coś się stało- miał dobry humorek itd.
Porcyjki jednak zmniejszyłam- i na razie nie wprowadzam żadnych nowości, niech się najpierw zaaklimatyzuje. A w ogóle jest przesłodki :loveu:- teraz jestem na zwolnieniu i cały czas w domu- maluch chodzi za mną krok w krok:). Ale kiedy zostaje sam- dla bezpieczeństwa zostawiam go samego, bez reszty, ew. z Chikunią, też tragedii nie ma- wiem bo byłam u lekarza i na poczcie (dwie "wielkie wyprawy" w tym tygodniu).
Szkoda mi Daquiri, już troszkę mniej tęskni?

Posted

tak, płacze tylko rano ale to chyba z głodu:)
w ciągu dnia na kilka godzin zanoszę go na dół do reszty stada, i poza tym z godzinkę dziennie biega sobie z Zuzią i Maszą, Masza to dobra ciocia i ładnie się z nim bawi:)
Lila nie ma ochoty na zabawy, zresztą widziałas jak traktowała Draca kiedy był w pokoju w którym są maluszki Lilowe...

Posted

To jest okropne co ta ...... zrobiła tej suni- a psów zabrano 9...:( Łezka- bo tak podobno nazwano sunię- wygląda jakby miała baaaardzo długo nieleczoną nużycę- westiki często mają problemy alergiczne, pokarmowe, co odbija się i na sierści- Pakuś też jest alergikiem. Ale żeby do takiego stanu doprowadzić psinkę...:( Dobry pomysł gdyby Uwaga! nakręciła reportaż, bo ostatnio zaczynam bać się wchodzic na dogo...- codziennie co najmniej jedna ogromna tragedia- nie licząc tych powiedzmy "codziennych"...:(

Posted

Chiquitko- już jestem, a raczej byłam cały czas, ale trochę pochłonęły mnie sprawy pomocy bidkom...

Aniu90i FredziuFredziu, dzisiaj jeszcze odwiedzę Wasze galerie żeby zobaczyć Wasze maluszki- jestem Ich bardzi ciekawa:)...

Postaram się też dzisiaj wstawić nowe fotki moich łobuziaków ;)

Posted

No ja właśnie też to przeżywam...:(
Tak patrzę na moje pysie których nie pozwoliłabym skrzywdzić za nic, a czytam o takich bidulkach...

A Drakusiowi stanęły uszka :lol: Jeszcze kilka dni temu miał takie szczenięce, na wpół załamane, a dwa dni temu wstał rano- patrzę, a uszka stoją :lol:... Chłopak rośnie kiedy śpi, a kiedy nie śpi psoci strasznie :D. Muszę bardzo pilnować kabli- powoli zaczyna rozumieć że nie wolno, ale on bardzo lubi leżeć koło moich nóg- np przy komputerze- no i złapałam go jak memłał kabelek od neostrady :razz:... Ogólnie to bardzo jest pogodny- no i pieszczoszek, a najlepszą kumpelą została Chicca.:)

Posted

To ja poproszę dokumentację tej nowej miłości:evil_lol::evil_lol:
Teraz już nie powiedzą, że dziewczyny się za dużo tulą:diabloti:
Tylko czy teraz Milka nie będzie miała depresji??:evil_lol::diabloti:

A swoją drogą to się nie dziwię... wszystkie Cziki są fajne:loveu: To sie Drakuś poznał na dziewczynie:cool3:

Posted

Dziękuję za życzonka :)...

Przepraszam że nie dodałam fotek- dziś a najpóźniej jutro to nadrobię. Drako nadal szaleje z Chicką, Milka powoli włącza sie do zabawy, chociaż nie wyczynia takich wariactw jak pozostała dwójka. Bardzo chętna do zabawy jest też Arielka :D i muszę jej biednej tłumaczyć, że to nie jej kategoria wagowa :D Chodzi o to, że Ariel troszkę brakuje wyczucia kiedy się rozbawi ;)...
Teraz gnojki poleciały do przedpokoju zrobić pańci porządek z butami- psy stwierdziły- już po raz kolejny- że mam ich za dużo i aż tyle mi nie potrzeba :stupid: