Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

o kurcze, czuję się zaszczycona:)
a wiesz o czy ja myślałam?:) że jak Zuzia i Milka będą miały szczenięta, w zasadzie w bardzo podobnym czasie, to możemy spotkać się u nas jak będą miały odpowiedni wiek, maluchy pobawią się na ogrodzie, my pogadamy, co Ty na to?:) byliśmy dziś na badaniu progesteronu, pod wieczór wyniki, okaże się czy Zuzię będę kryła jutro tym pieskiem z Krakowa, czy w przyszłym tygodniu Buflem:) i potem będziemy obie trzymać kciuki za nasze sunie, żeby im się maluszki rozwijały w brzuchach...:)
w Radomiu jesteśmy jutro.
a co do tego trikolorka, to jest z przewagą raczej rudego powiedziałabym, tzn taki beż ciemniejszy o ile dobrze go pamiętam.

Posted

Super pomysł:)- bardzo chętnie przyjadę, nawet nie wiesz jakie wrażenie na mnie robią za każdym razem Wasze psiaki:oops:...A dla naszych maluszków będzie to pierwsza lekcja socjalizacji- poznają inne, obce pieski- super! Jeszcze w tym samym wieku, więc szczepienia będą miały w tym samym czasie, i od razu po będzie można je poobserwować! Świetny pomysł:multi: I jeszcze Mila z Lilką się spotkają- chociaż ja mam wrażenie, że one chyba nie wiedzą że są siostrami. Pa-tti, bardzo dziękuję za zaproszenie, nawet nie wiesz jak mi miło. :)
Tak właśnie myślę- jak Chicca zareaguje na szczeniaczki? Boję się żeby nie chciała podkradać...ale na to chyba jest za młoda? Jak Wasze sunie się zachowują? Trzeba mamę ze szczeniaczkami izolować? Wiesz, z Arielą nie miałam takiego problemu- on leżał w koszyczku z termoforem i psy za bardzo nie miały do niego dostępu, chyba że kiedy go karmiłam, to przychodziły go obwąchać a Arielka jedynie wtedy pokazywała że jest mamą- wylizywała go po każdym posiłku. Dopiero kiedy mały zaczął się poruszać po mieszkaniu, to Paco i Milka super się z nim bawili, np tak:

Opis pieska- kandydata dla Chicki, brzmi nieżle... Zauważyłam że większość chihuahua krótkowłosych w Polsce jest beżowa, biała ze zn., czarna ze zn... A rzadko inne maści (szczególnie beżów jest dużo)- jakoś wśród długowłosych te kolory nawet jak są podobne, to przez większą ilość włosa wyglądają inaczej-może też o to chodzi...

Napisz jak wyszedł progesteron- jak już będziesz miała wyniki.

Posted

o szczenięta to chyba nie musisz się martwić, mama z maluchami może się kontaktować z innymi suczkami. ja zawsze biorę szczenną suczkę jak i potem maluchy z posłankiem do swojego pokoju żeby miały spokój, potem jak skończą te 2 tygodnie idą do większego kojca, a jak kończą te 4 tyg i już chodzą pomału, to do łóżeczka dziecięcego albo "zagrody" na przedpokój. niektóre suczki pozwalają innym wąchać maluchy, a inne nie wpuszczą nawet do pokoju...Nasza Gracja, ta najstarsza chi, jak miała szczenięta to broniła bardzo zaciekle...
Milka z Lilą pewnie się nie poznają, Lila to jest zazdrośnik mały, jest łagodna ale jak jej się coś nie podoba to warczy:) Mam teraz pod opieką cavalierkę, jak Lila widzi że ją głaszczę to siedzi obrażona pod biurkiem;) Ale myślę że bardzo fajnie jak się maluchy pobawią, nowe zapachy będą miały bo z innych domów, jakąś namiastkę socjalizacji:)

Posted

Pewnie że tak!
A charakter nasze dziewczynki mają bardzo podobny :)- kiedy Milka siedzi u mnie na kolanach i jest głaskana, Chicca "nie ma prawa" przyjść- jak spróbuje, Mila na nią wściekle warczy, chociaż za pół godziny już się liżą po uszkach ;) Już nie wspomnę o tym, że Milka potrafi się obrazić na mnie- najdłużej trwało to tydzień- nie przychodziła, spała w przedpokoju w swojej "budce", jak ją wołałam "nie słyszała"...
A co z tą cavalierką? Masz na DT czy komuś pilnujesz?
No i wskakuję na Twój wątek, to dowiem się może jak poszła wystawa?

Posted

Kilka fotek ze starszych wystaw- na początek Nowy Dwór Mazowiecki, IV'2010

Przed wejściem na ring- siostrzyczki- Lilianna i Lambada Z Błękitnego Rodu:

Ring, suki, klasa pośrednia:

Na lokatach- my III-cie z Milką (na 6 suk, pierwsza Lilka :)):

Posted

pa-ttti napisał(a):
o matko jaka ta moja Lila "nieopierzona" wtedy była!:)
wcale nie dziwi moje zdziwienie z zajęcia 1go miejsca hehe:)

Obie jakieś takie malutkie, kruche... Nie mówiąc o tym że darmo szukałam u Milki "pióra" na ogonie :D
Aha, pozwoliłam sobie wrzucić trochę Waszych fotek z Radomia jeszcze- rok temu (też BOB) :)

Posted

Kilka zdjęć wystawowych Milki sprzed roku:

Suki, klasa pośrednia, na fotkach głównie my i Lilka z Pa-tti, która na tej wystawie zdobyła BOB :D

A tutaj ze swoją siostrzyczką miotową- Lilianną Z błękitnego Rodu ;)

Posted

oki.
ja też szukałam u Lilki tego "pióra", i nic hehe:)
a teraz to szukać nie muszę:)
a jak Twoja Milka teraz wygląda? nabrała masy i włosa? mi się wydaje że Lilka to po ostatnim miocie się tak naprawdę najładniejsza zrobiła

Posted

Wiesz co, w poście 116-tym są najświeższe fotki Milki- z zimy (te z Chicką):loveu:. Nowszych do tej pory nie zgrałam:oops::shake:, a przez USB to już za dużo techniki jak dla mnie....:roll:
A Milka masy jako takiej nie nabrała- jej waga to 2,100-2,200kg, ale jakoś proporcje się pozmieniały- wygląda jakoś bardziej...szlachetnie? Taka mała "lady" :D . No i oprócz ładniejszej sierści (ale nie tak pięknej jak u Lilki) ma inną główkę (z resztą jak zauważyłam, Twoja maleńka też!)- pełniejszą, ładniej uwypukloną. Chyba po prostu nasze dziewczynki stały się kobietkami...

Posted

I jeszcze kilka wyszperanych fotek Milki (przeglądam starsze płytki, a Chiccę mam od listopada- dlatego ma mniej zdjęć, ale już niedługo...

Zbliżenie:

Milka w garnku ;) (chciałam komuś pokazać jaka jest malutka)

Szykujemy się do snu-w sypialni państwa:

I na kanapie:

A tutaj- Obrażona Królewna:

Posted

I ona tak często... :D Albo- jak dostaje op***rz (teraz może rzadko, bardziej jak była młodsza) to staje właśnie z taką minką pod ścianą- pupą do mnie- i udaje że to nie do niej :D Pies mnie nie widzi- to ja psa też...

Posted

Milusia i ja dziękujemy pięknie i zapraszamy częściej do naszej galerii- tym bardziej, że prawdopodobnie za ponad miesiąc pojawią się u nas maluszki przedstawionej na ostatnich zdjęciach suni (i pieska Buffalo Little New Yorker). :)

Posted

Talucha napisał(a):
Ale ona jest urocza :)
I taka maleńka :loveu:

czy ja wiem, czy taka maleńka! większa od stafika :)

jaką ona śmieszną tą "obrażoną" minę robi:d moja Lilka takiej nie potrafi..