Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Arial][SIZE=5]Wszelkie rozliczenia post 15

DNIA 20maja 2011 roku Sarunia pojechała do DS w Warszawie

Szukam domów dla dwóch bokserów , suni SARY lat 4 i psa OSKARA lat 5 .

W marcu byłam na wizycie przedadopcyjnej dla suni z pseudohodowli pod Toruniem w miejscowości niedaleko Boguszowic dzielnica RYBNIKA ( nadmienię , że sunia już w sprawdzanym domku mieszka i jest SUPER ). I jak to bywa w małej miejscowości wiadomości rozchodzą się błyskawicznie ...tak to w piątek 22 kwietnia poproszono mnie o POMOC dla 2 bokserków ...

Sytuacja i psia i ludzka zła :-( ...bywa , czasy są paskudne .... tak więc
PSIAKI szukają domów ...
Bidulki są szczupłe bardzo , bo jedzą namoczony suchy chleb albo kasze gotowaną na wodzie... są zaniedbane ,ale radosne , żyją w otoczeniu 4 dzieciaczków , tak że domki śmiało z dziećmi mogą być .
[/FONT]
[FONT=Arial]Psiska żyją cały czas na podwórku , jedynie w mrozy zamykane były do piwnicy ...[/FONT]
[FONT=Arial]Zawiozłam dziś im trochę karmy , psie ciasteczka ,zrobiłam foty , teraz czas szukać domków .[/FONT]

[FONT=Arial]Jeśli ktoś ma na oku jakich dom kochający boksery...dajcie cynka
[/FONT]

[FONT=Arial]SARA i OSKAR SZUKAJĄ DOMÓW [/FONT]

[FONT=Arial]OSKAR lat 5 [/FONT]

[FONT=Arial]SARA lat 4[/FONT]

• Replies 751
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

hej.
Ala, a czy nie można zorganizować pomocy dla tej rodziny, tak żeby psiaki zostały u właścicieli ? czy właściciele nie mają warunków żeby je zatrzymać ?

Posted

Jakie cuda! Pewnie są bardzo zżyte, a adopcja do jednego domu to musiałby być cud :( Też zapytuję czy można pomóc rodzinie, by nie skazywać psów na rozłąkę z tymi, których kochają...

Posted

gazzy napisał(a):
hej.
Ala, a czy nie można zorganizować pomocy dla tej rodziny, tak żeby psiaki zostały u właścicieli ? czy właściciele nie mają warunków żeby je zatrzymać ?

psiaku MUSZĄ znaleźć domy ... dom właścicieli idzie pod przetarg

LILUtosi napisał(a):
Piękne są. Powinny szybko znaleźć domek.

ja to sie zawsze boję ze jak za śliczne to z domkiem trudniej

andegawenka napisał(a):
Zagladam Alicja, ale poczytam po pracy...

dzięki

Jetrel napisał(a):
Jestem, Alu t zawsze takie cuda wyciągasz z rękawa,no!

Aga , może boxia ;)

Iza i Avanti napisał(a):
I ja jestem...

dzięki

Nutusia napisał(a):
Jakie cuda! Pewnie są bardzo zżyte, a adopcja do jednego domu to musiałby być cud :( Też zapytuję czy można pomóc rodzinie, by nie skazywać psów na rozłąkę z tymi, których kochają...

psiaki chyba dobrze jak pójdą do osobnych domków , od jakiegoś czasu Sara dokucza Oskarowi ,podejrzewam , ze to kwestia niedojadania , wprawdzie dostają podobno każde w swojej misce ale myślę że są głodne i przez to ...
Dziś zawiozę im karmę , zwykłą z Lidla lub Biedronki

Posted

Nutusia napisał(a):
Dla nich karma z Lidla czy Biedronki to i tak luksus. I brzuszki bardziej najedzone będą niż po suchym chlebie z wodą... Ech...

na święta dostały reklamówkę Josery od mojego Ozzulca , ale teraz na mus już zakupić dla nich w sklepie bo za chwilę Ozzy mój bedzie wołał o uzupełnienie zapasów :roll:

Posted

Zawiozłam 20 kg karmy , na jakiś czas starczy .
Znalazły się dobre duszki które obiecały pomóc w dokarmianiu .

Muszę sklecić treść ogłoszeń i będę prosić o POMOC w ogłaszaniu psiaków :modla:

[FONT=Arial]TRochę przerobiony tekst Izy bo One nie mają iść razem

[/FONT]
[FONT=&quot]SARA (4lata) i OSKAR (5 lat)[/FONT]

[FONT=&quot]SARA i OSKAR to- jak można się pewnie domyślać- dwa cudowne boksie. Niestety, z przyczyn ciężkiej sytuacji życiowej swoich właścicieli, para nie może dłużej pozostać w swoim dotychczasowym domu.[/FONT]
[FONT=&quot]Wystarczy spojrzeć na zdjęcia by zrozumieć, że psiaki przeżyły razem wiele . Dotychczasowe życie dla SARY było OSKAREM, a dla OSKARA SARĄ... Wspólny kojec, miska będąca faktycznie dużym garnkiem, w końcu- wspólna niedola i dzielenie się posiłkiem w postaci namoczonego chleba.[/FONT]
[FONT=&quot]SARA i OSKAR, czy też OSKAR i SARA, nie wymagają więc wiele- nieskomplikowany posiłek (choć może nieco bardziej rozbudowany niż tylko chleb) i ciepły kąt w zupełności ich zadowolą. Kochają dzieci, wychowywały się z czwórką. [/FONT]
[FONT=&quot]Bardzo prosimy o pomoc dla tej uroczej pary!Szukamy dwóch wspaniałych domków dla Tych dwóch wspaniałych psiaków.[/FONT]

[FONT=&quot]SARA I OSKAR- garść faktów:[/FONT]
[FONT=&quot]Miejsce pobytu: Dom Stały (który w trybie pilnym muszą opuścić :-()[/FONT]
[FONT=&quot]Stan fizyczny: zdrowi, choć warunkiem adopcji jest zabieg sterylizacji i kastracji[/FONT]
[FONT=&quot]Stan psychiczny: dobry[/FONT]
[FONT=&quot]Wskazania: dom, który pokocha

Kontakt w sprawie adopcji :Alicja 501 460 596 , 600 366 978
[/FONT]

Posted

[FONT=Arial]FINANSE I ROZLICZENIE

WPŁYWY

30 zł - Alicja
30 zł - Clockwork
50 zł - baster i lusi
50 zł - Jagoda 1
20 zł - Biedronka 39
30 zł - Iv
150zł - Dworka (na kastrację Oskara )
20 zł - Iza
30 zł - halina ( [/FONT][FONT=Arial] BB na szczepienie )
35 zł - Ewa (K-ce [/FONT][FONT=Arial])
50 zł - Hania i Andrzej ([/FONT] [FONT=Arial]na transport)[/FONT][FONT=Arial]
10 zł - Patisa
15 zł - Agnieszka S. ( bazarek Iza )
50 zł - Agnieszka W. ( bazarek Iza )
50 zł - Magdalena z Gliwic
15 zł - Katarzyna /rozi
234 zł - bazarek Iv
170 zł - nasz bazarek
20 zł - RatMaga (bazarek kupony Ikea)
20 zł - Alicja ( zakup poza bazarkiem )
20 zł - Julia Wielogorska[/FONT]
[FONT=Arial]140 zł - bazarek [/FONT]
[FONT=Arial] _____________

1239 zł

*********************************************************************************************************

[/FONT] [FONT=Arial]WYDATKI

30 zł karma
150 zł szczepienia obojga ( wścieklizna+ wirusówki)
49,98 zł karma
18 zł obroża ,smycz dla Oskarka
50 zł transport Oskarka do DT
6 zł Nizoral
51 zł smycz , obroża , kaganiec dla Sarci
90 zł transport Sary do DS
250 zł kastracja Omarka ( koszt 295 zł , ale 45 zł dopłacę jak dozbieramy aby zabezpieczyć i Sharunię )

694,98 zł

**********************************************************************************************************************************

SALDO NA 20.07.2011

[/FONT] [FONT=Arial]544, 02 zł [/FONT][FONT=Arial]

DODATKI

2 FIPRex [/FONT][FONT=Arial], uszy wędzone , [/FONT][FONT=Arial]ciasteczka [/FONT][FONT=Arial]- Alicja[/FONT] i [FONT=Arial]Clockwork
[/FONT][FONT=Arial]
karma, puszki - Sabinka 40

Bazarki na boxie

http://www.dogomania.pl/threads/210298-TANI-CIUSZEK-bazarek-na-sterylk%C4%99-SHARUNI-do-07.07-godz.21i/page4

http://www.dogomania.pl/threads/207827-Ciuszkomania-na-Oskara-i-Sar%C4%99-2-boksery-szukaj%C4%85ce-dom%C3%B3w-do-godz.-22.00-dn.-24.05

http://www.dogomania.pl/threads/207246-Ciuszki-na-szczepienia-pary-pi%C4%99knych-boksi%C3%B3w-szukaj%C4%85cych-DS.-Do-11.05-wysy%C5%82ka-gratis

http://www.dogomania.pl/threads/207591-lt-lt-Kubki-Kubeczki-Fili%C5%BCanki-na-dwa-Boksery-do-16.05.-do-godz.-23.00-lt-lt

http://www.dogomania.pl/threads/209757-na-boxie-Kupon-IKEA-kupon-wazny-do-30-czerwca-do-20-.06

Wszystkim pomagającym i wspierającym w jakikolwiek sposób serdecznie dziękuję :Rose:

**********************************************************************************************************

[/FONT][FONT=Arial]Finanse psiaków przedstawiają się następująco :[/FONT]

[FONT=Arial]SALDO NA 20.07.2011

[/FONT] [FONT=Arial]544, 02 zł [/FONT][FONT=Arial]

Zgodnie z ustaleniami :

SHARA 450 zł opłata sterylki
Omar 45 zł dopłata do kastracji
pozostałe 49 zł otrzyma Kinio , boxiu na wózku
[/FONT]

Posted

Jetrel napisał(a):
Ja coś ogłoszeń wrzucę.
Alu, boxia chętnie, ale póki co kot jest, a potem będzie Malamut- to moje długo letnie marzenie, więc nie rób smaka:)

;)
Napiszę text to potem będę prosiła o pomoc

andegawenka napisał(a):
No pewnie, że w takiej sytuacji każda karma dobra. Alicja to są pieski niczyje, a poprzedni właściciele? Nie bedzie problemów?

pieski mieszkają nadal u właścicieli ale są do oddania , rozmawiałam w sobotę , czy nie będzie problemów jak okaże się że mamy dom ( ja już marzę o domku ), właścicielka powiedziała , ze póki co mogą mieszkać , ważne ze dostaną karmę i mamy pomóc szukać domu , psy są do oddania , nie będą sprzedane ...oni niedługo będą musieli opuścić dom więc psy muszą znaleźć dom zanim oni stamtąd pójdą
Kobieta w desperacji dzwoniła nawet do schroniska aby zabrali , ale odmówili zabrania ,dopiero po tym skontaktowała sie ze mną osoba z sąsiedztwa .