Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Prawdopodobnie od kilku dni błąkała się po okolicy. Znalazłam ją wczoraj nad zalewem Rejów, niedaleko ośrodka wypoczynkowego. Leżała w tym samym miejscu od wczoraj.
Suczka jest młoda, bardzo spokojna, trochę apatyczna. Nieśmiała, ale ufna i bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem. Zero agresji.
Co prawda leżąc w tym jednym miejscu sprawiała wrażenie, jakby na kogoś czekała, bo nie chciała stamtąd odejść, więc pewnie ktoś się jej pozbył kiedy dostała cieczki, ale mimo wszystko spytam - może komuś zaginął taki piesek?

Posted

Na razie na DT, zobaczymy co będzie potem...
...jest naprawdę urocza, chętnie bym ją wzięła, ale nie mieszkam już z rodzicami na co dzień, a nie mam warunków, żeby trzymać je w Krakowie, więc byłabym zmuszona zostawić trzy psy na głowie moim rodzicom. I o ile oni nie są jakoś kategorycznie temu przeciwni, to niestety wątpię by poradzili sobie z trzema psami, które dopiero muszą ustalić między sobą hierarchię, kiedy mnie nie będzie.
Poza tym, szczerze mówiąc sądziłam, że mój kolejny pies to już będzie zaplanowany, wybrany i upatrzony...a tu taki psikus :D
Zobaczymy, czy nie znajdzie się jakiś właściciel, choć wątpię.
Jeśli nie, to mam na oku pewnych znajomych, u których suczce byłoby dobrze. Zobaczymy co z tego wyjdzie :P

• 4 weeks later...
Posted

Jest już po sterylizacji, oficjalnie została zarejestrowana w Urzędzie Miasta jako adoptowany przez nas pies (było to konieczne, żeby wykonać sterylizację za darmo)....prawdopodobnie już u nas zostanie, bo po właścicielu ani śladu.
Więcej o niej jest w moim wątku http://www.dogomania.pl/threads/202952-Pi%C4%99kna-i-Bestia./page10

Polecam zajrzeć i obejrzeć jak się suni wiedzie :)
Tym bardziej, że z tą sterylizacją historia była niezbyt wesoła... (niestety właśnie robię projekt i nie dam rady znów tutaj wszystkiego opisać :( - wszystko jest w wątku na stronie, do której link podałam )

A to Nitka (tak ją w końcu nazwaliśmy...) sprzed kilku dni:

Pozdrawiam.