Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Saba do wszystkich jest nastawiona bardzo przyjaźnie. Jest tak ogromna, że każdego traktuje z wyższością, a jaką ma łapę wielgachną :)

Wielgachna łapa podawana jest zawsze mile widziana przez odbiorcę !!!!
Czy nie da rady w zapaprane oczyska wlać trochę kropli ? Takich oczyszczających.
Przy okazji podpytaj o relacje z suczkami... I o koty...
i...rozpracuj aparat...

Posted

Heh... niektore psinki to maja szczescie... raz dwa znajduja dom... a nasz Rex?? Z pewnoscia uwielbia swoj tymczas :cool3:, ale gdyby mial juz tak swoj domek na mur-beton to byloby troszke spokojniej w mojej chocby glowie...

Posted

Tymczasem mamy wiosnę i porządki w ogrodzie - ja wyrywam chwasty, Focz leży mi na ramieniu, a Rex trzyma mi łapę na kolanie i patrzy wymownie w oczy. Uszy śmiedzą, ale są suche, bo czyszczę. Niestety, łapa jak rok temu, o czym już pisałam, ale bez zmian, czyli nie puchnie dalej.
Zauważyłam pchły, czyli wszystko znowu do odpchlenia :-?
Poza tym, nie wiem, gdzie Rex znowu zawadził, ale przy pustych workach widzę rankę. Dexapolcort znów w użyciu, ech...Nie jest źle i ranka nie za duża, ale jak wszystkie ranki na Rexie zaraz się zacznie paprać, więc zasuszam.
Focz poparzyła brodę, bo zsunęła pokrywę ze stygnącego gara i chciwe zanurzyła ryj w gorącym ryżu. Zrobiły jej się pęcherzyki, na brodzie. Kiedy podeszła mnie ukochać, a ja chciałam zobaczyć cóż to takiego, jeden pękł mi prosto w...oszczędzę szczegółów ;)
Teraz więc jestem nieco sfoczała.
Saba słabiutka, starość chyba już bardzo jej dolega. Wolniutko łapami powłóczy :(
Misiek, jak na swoje 25 latek wygląda nieźle tej wiosny, ale to dlatego, że codziennie na słoneczku grzeją go dwie czarne kociczki. Obie wtulone w niego tak mocno, że razem wyglądają, jak coś jedno czarne :D

Posted

eh Czarodziejko... nawet z tymi wszystkimi problemami psimi i kocimi zazdroszcze Ci tej gromadki...a najbardziej oczywiscie Rexa :D Ukochaj ode mnie zwierzyniec :)

Posted

Moja tymczasowa stara Saba została dziś uśpiona :(
To ona łapami powłóczyła, bo po wypadku, ze zmiażdżoną panewką biodrową i zaawansowanym stadium spondylozy. W dodatku tę zmiażdżoną łapę zaatakował nowotwór kości. Bardzo złośliwy i bardzo szybki.
Tamta Saba, którą chciano zarąbać siekierą po śmierci pani ma już nowy domek.
Moja Sabi zakopana na jej ulubionej łące pod stawem :(

Posted

Myślałam Czarodziejko o takim ogólnym tarocie. No .. co mnie czeka w najblizszej kilkumiesiecznej przyszłości. :oops:

Pomyślimy jak wrócisz. :lol: Miłego urlopu.

PS Zabijać nie będe bo kto będzie się opiekowac sforą bezdomnych sierot. :eviltong: Za dobry człek z ciebie. :lol:

Posted

Zrobiłam Rexowi cudowne fotki razem z Foczą, jak leżą słodko, ale mój cudowny telefon z prawie profesjonalnym aparatem nie chce współpracować i nie da rady nic zgrać.
I ja już wiem, dlaczego 8)
Bo se muszę kartę pamięci zo 50 zł kupić, o czym nie poinformował mnie pan sprzedawca, kiedy prawie płonął zachwalając mi ten model.
Do doopy zresztą.

• 2 weeks later...
Posted

Czarodzielko,może ma Pani jeszcze kontakty do osób,które były zainteresowane Rexem,ale rezygnowały ze względu na jego zdrowie ?
Mamy w łódzkim hospicjum nowego,slicznego ON-ka Smutnego Benka,7 lat, całkiem zdrowy i bardzo zrównoważony, opis i zdjęcia będa jutro na wątku "Łódzkie hospicjum-dotyczy psów z bud"( nie umiem wstawić linku).Wątek prowadzi Aśka25.