Czarodziejka Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 No własnie. Dziś dzwonili z lecznicy. W Rexowych uszach brak gronkowca, brak paciorkowca, brak pałeczek ropy błękitnej. Wyhodowali tylko jakieś świństwo z grupy gronkowców, nie ma nawet polskiej nazwy, ale kiedy będziemy w lecznicy z przyszłym tygodnu, zapiszę sobie dokładnie łacińską. Czyli troszkę go podleczyliśmy! Ucieszyłam się bardzo. Teraz czeka nas kuracja antybiotykowa zorientowana na tę bakterię - ok 2 miesięcy trzeba podawać antybiotyk. Jeśli nie zaniedba się tego, to może... Rex ma szansę! W czwartek na pewno dostaniemy zastrzyki z antybiotykierm. Quote
AnkaG Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Widze, że namordnik się przydaje. :cool3: Przynajmniej jesteś cała. Skąd Rex złapał taki okazały zestaw? Quote
Czarodziejka Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Ponoć w schronie sobie zaszczepił. Namordnik się przydaje, muszę fotę strzelić, jaki ma w nim śmiesznie, żałośnie wąski ryjek z wilgotnym nochalem, w który chętnie go całuję, kiedy on przeżywa katusze niewoli :D Quote
Czarodziejka Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Rex przytył przez święta, jak zresztą cała reszta. Nie ma się co dziwić, skoro głównym zajęciem mojej sfory jest nieustanne jedzenie, dojadanie i wyczekiwanie na coś do jedzenia. Quote
hanka456 Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 On ma wielki spust i zapasienie mu nie grozi. Raczej gospodarza z torbami puści. Quote
Czarodziejka Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Daję radę dzięki sponsorom ;) Inaczej byłoby ciężko, bo apetyt ma faktycznie wielki, no i całe dnie na powietrzu - spala, jak elektrownia. Quote
hanka456 Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Taki mądry psiak. W Wigilię chyba nie przemówił, może teraz na Nowy Rok mu się uda i powie nam wszystkim co tam sobie on mysli o nas ludzikach. Quote
Czarodziejka Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 W Sylwestra Rexi i Foczka siedzieli cichuteńko głęboko w swoich budach, żeby przypadkiem nic im pod nosem nie huknęło. Reszta jest głucha jak pień, więc nawet nie zauważyła, że Nowy Rok nastał ;) Quote
AnkaG Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Czarodziejko pozdrawiamy i o zdrówko pytamy. Quote
Czarodziejka Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 No cóż, po letargu, jaki ogarnął mnie po śmierci najbliższej osoby rozpoczęłam znów systematyczne czyszczenie usząt. Rex nie chce już nawet podchodzić, ale karny jest i słucha, chociaż wcale nie chce. Uszy śmierdzą, jeśli ich dłużej nie czyszczę, a tak było pod koniec roku, kiedy odchodzenie i sama śmierć, a potem pogrzeb zupełnie zmieniły moje obowiązki. Teraz uszy są w normie. Quote
ewatonieja Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Reksio mam nadzieje dzielnie znosi leczenie Czarodziejko trzymaj się ciepło mimo przeciwności losu Quote
Czarodziejka Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Trzymam. Rex i Saba strasznie linieją. Nie wiem, czy to na wiosnę, czy zmyła jakaś ;) Quote
Dorothy Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 to jest zmyła, że jest wiosna, bo wiosny wcale nie ma, jest zima, ale nie ma zimy, zima będzie dopiero wiosną znowu, i wtedy też nie bedzie wiosny. Chociaż będzie wiosna. Takie wyjaśnienie po przestudiowaniu prognoz długoterminowych. Ja tez zgłupiałam, a co dopiero psy...:roll: Quote
katya Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Samuś też linieje. Zmyła jest naprawdę niezła. Quote
Czarodziejka Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Wylinieją do reszty, a potem przyjdzie zima i doopska będą marzły :mad: Quote
AnkaG Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Ja mam sznaucery one nie lnieją więc nic wam nie powiem. :cool3: Tyle że zimy to ja jeszcze u nas nie widziałam. :shake: Czarodziejko - uszyjesz ubranka dla piesków. :p Quote
przyjaciel_koni Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 A ja bardzo bym była wdzięczna za obszerne info na temat mojego (nieco cuchnącego) ulubieńca.... I jak tam ogólne samopoczucie całej hospicyjnej popapranej gromadki ?????? Quote
Czarodziejka Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Najgorzej mam ja, ale nie będę wyliczać 8) Nikt po mnie sprząta, nie czyści mi uszu, nie całuje w pysk i nie cieszy się moją słodką szpetotą....A reszta ma się dobrze. O Rexie napiszę, napiszę, tylko nie mam co za bardzo, bo poprawny jest chłopak w każdym calu :) Quote
Dorothy Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 o to to. To jest to co ja często w duchu mamroczę. Nikt mi nie myje łap, nie czesze, nie kąpie, nie karmi i nie drapie po plecach. Z głaskaniem jeszcze gorzej:diabloti: Musimy sobie chyba nowy wątek założyć na PwP ;) Quote
carpedijem Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Czy mogę dostać na pw jakiś numer konta, ale konkretnie na Rexa? Quote
przyjaciel_koni Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Czarodziejka napisał(a):Najgorzej mam ja, ale nie będę wyliczać 8) Nikt po mnie sprząta, nie czyści mi uszu, nie całuje w pysk i nie cieszy się moją słodką szpetotą....A reszta ma się dobrze. O Rexie napiszę, napiszę, tylko nie mam co za bardzo, bo poprawny jest chłopak w każdym calu :) Poprawny... Wykapana Cioteczka... Też "poprawna", tyle, że może nie w każdym calu... Czarodziejko - Ubawiłaś mnie tą "słodką szpetotą" !!! Co do reszty stadka... Przykro, że masz ubytek...(Miś biedactwo...) Może chcesz amstaffa do kompletu ? (hi hi...) Przypadkiem mam na zbyciu... też wg mnie potrzebuje w obecnej chwili hospicjum... Ale ten, to ma niezłe rokowania na przyszłość (oczywiście po podleczeniu). I podaj carpedijem nr konta - Dziękujemy carpedijem ! Rex bardzo potrzebuje wsparcia na leczenie ! Jego przypadłości są stałe i wymagają ciągłego dozoru wet, choć dla Opiekuna nie są tak mocno uciążliwe, jak dla samego Rexa. Oczywiście zapaszki z uszu pomijam... Quote
katya Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 A dostojny Rex ma dwóch obserwatorów na allegro. Nikt nie dzwonił? Quote
Czarodziejka Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Owszem, ale pani zrezygnowała z Rexa, bo nie dałaby jednak rady... Quote
Recommended Posts