Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W kojcu Rexa i Foczki nastąpiła zmiana w regulaminie. Teraz już nie załatwia się potrzeb pod siebie przed budą, tylko pruje pysk nawet późno w nocy, żeby zrobić to w cywilizowany sposób - w ustronnym miejscu :mad:
O 1.30 Rex wołał na qoopę, około 4.00 Focz miała chęć na sioo.

Posted

Hmmmm ... Nie wiem co lepsze. U mnie Nuka jak jej się zachce w nocy qpę to wali na łóżko i dalej śpi obok niej. :cool1: Na szczęście robi to raz na 2 -3 tygodnie.

A reszta dyskretnie wali jak przyciśnie na brudne ciuchy składowane w ostatnim pokoju. A później po węchu dochodzę co tak capi.

Posted

AnkaG napisał(a):
Hmmmm ... Nie wiem co lepsze. U mnie Nuka jak jej się zachce w nocy qpę to wali na łóżko i dalej śpi obok niej. :cool1: Na szczęście robi to raz na 2 -3 tygodnie.

A reszta dyskretnie wali jak przyciśnie na brudne ciuchy składowane w ostatnim pokoju. A później po węchu dochodzę co tak capi.

:evil_lol: :lol: :loveu:
U mnie kociątko zlało się w plecak siostrzeńca i na jego poduszę, bo na swoje nie leje.
To załatwianie poza kojcem nawet mi odpowiada, bo już śmierdzieć piach zaczynał. Tylko to wyłażenie z łoża w środku nocy :mad: I czekanie, aż pan łaskawie znajdzoe sobie ustronne miejsce, obróci doopę w optymalnym kierunku...aż pani wywącha porządaną kępkę trawy...:-?

Posted

Wykupiłam Rexowi antybiotyk na uszęta. Jeśli dobrze czytam, to jest to: Enrobioflox 5% - 10 zastrzyków po 4,5 ml.
Za wizytę zapłaciłam równiutko 100 zł. + 30 zł transport.
Fakturka na fundację Niechciane i Zapomniane.
Uszęta się leczą :) Wydzielina jest już zadowalająca, chociaż to norma, że w upały jest gorzej. I trzepanie uszami jest w normie.
Rex nie wymaga już kąpieli leczniczych, tylko raz na jakiś czas profilaktycznie.

Po wyleczeniu uszu zajmiemy się resztą Rexa :-?

• 2 weeks later...
Posted

Dorothy napisał(a):
a caly Rex, jak tam???

Rex wzbudza podziw u wszystkich, którzy do mnie zawitają :loveu:

Niestety...upały i uszy zafajdane. Im cieplej, tym więcej smrodu z nich wykopuję. I bolą... ale więcej nimi trzepie, więc ten bród to pewnie z wnętrza wyjeżdża ;) Pocieszam się, że przecież wciąż jest pod kontrolą i rzekomo wszystko w normie. Wczoraj podałam ostatni zastrzyk, więc czas jechać do lecznicy. Jak zwykle najpierw muszę wyżebrać transport :mad:
Rex i inne psy, oprócz Saby, która dostała prezent od Fony dostają tableteki podwyższające zdrowotność skóry BIOTIVET SC - szczególnie Rex i Focz pięknie lśnią :loveu:
Łapy spuchnięte, ale nie tak dramatycznie.
Zauważyłam, że Rex już wyluzował w kwestii kotów. Julka nosi maleńką kociczkę pod jego nosem, a stara kocica normalnie kursuje po podwórku. Za to Saba wczoraj ją pogoniła i chyba nawet ugryzła :mad: Gar z żarciem niosłam i zbyt blisko się chyba kręciła.

Posted

Jezu dalej te uszy.,..jak dlugo jeszcze?

BIOTIVET SC a co to takiego i ile kosztuje?? Moze moim bym zapodala, bobtaile mi poszarzaly :-(
a od karmy Brit niestety zbrazowialy co juz w ogole jest do dupy :-(

Posted

Dorothy napisał(a):
Jezu dalej te uszy.,..jak dlugo jeszcze?

BIOTIVET SC a co to takiego i ile kosztuje?? Moze moim bym zapodala, bobtaile mi poszarzaly :-(
a od karmy Brit niestety zbrazowialy co juz w ogole jest do dupy :-(

To polski preparat - dostałam wraz z karmą z Krakvetu. Nie jest chyba drogi.

Uszy...już przy pierwszej wyzycie wet zapowiedział, że nie będzie lekko :-?
Tylko wiesz...jak się leczy, to się oczekuje, a tu raz ok, a raz smród z ucha. Tylko, trzeba przyznać, że już ten smród tak nie śmierdzi.

Posted

Najgorsze są smrody kocie.
Ostatnio przemeblowywaliśmy pokój i za szafką tz znalazł kocie goovno. Nie przypuszczał, że to właśnie ono i wziął je za Julki kredkę. Oczywiście z czułością podnósł i chciał umieścić we właściwym owej kredce miejscu. Dopiero wówczas dotarło do niego, że w palcach czule trzyma produkt kociej przemiany materii 8)
Słów mu brakło, by wyrazić spektrum głębokich odczuć...

Posted

hehehe
nie wytrzymam
u mnie tez bywaja kocie gowienka w roznych miejscach
mial szczescie ze trafil na ZASCHNIETE
co nie?
Moja Zosia jak raczy na pietrze w kuwecie zrobic kupe to ja na dole przy komputerze zaraz wiem:p

Posted

Moja stara kocica już wie, że trzeba pokazać, że się chce na dwór, ale mała...sioo owszem, robi do kuwety, ale qoopsko wali w sekretne miejsca. Ostatnio raczę się kawą w kuchni, a z pokoju smród pędzi ku oknu za mną. Kociątko liże łapę. Ja na kolana i węszę, skąd ten smród. Podobnie jak wcześniej jej matka....mała wystrzeliła sobie na ścianę za Julki szafką. I nie wiem doprawdy co zżarła, bo okrutnie śmierdziało. Stara znosi mi do domu - dla córeczki, coby jej już do cyca nie dochodziła - myszy, nietoperze i ptaszki :-? Ja je wyrzucam przez okno, a ona oburzona burczy na mnie i z powrotem niesie ;)

Posted

Gosiapk napisał(a):
Ale jak ona je łowi? Przeciez one latają wysoko :-o

I skąd wiesz, że zapchlone? :razz:

One śpią pod dachem i kocica je łowi :placz:
Zapchlone, bo kiedyś jednego trzymałam w domku - obudził się jesienią, a poza tym obejrzałam doładnie zwłoki.
Ten domowy spał w dzień na firance, a nocą bezszelestnie latał po pokojach, czasem siadał przy mnie na poduszce i obwąchiwał. Śliczny był...Niestety - prąd go kopnął, kiedy próbował dostać się do kabla od lampy zaklejonego taśmą. Nikt nie pomyślał, że tam zacznie skrobać. Straszliwie płakałam po jego śmierci, wierzyłam, że wróci do mnie w nowym ciele i wrócił ;) Jako sunia Lula z ogromnymi uszami - odeszła w podobny sposób - porażenie układu centralnego :-(