Czarodziejka Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 ...staruszeczek jest, głuchnie już :( Mówię do niego, a on nie słyszy :(:(:( Quote
Gosiapk Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Na Allegro można kupić aparaty wkładane do ucha dla niesłyszacych po 19,90zł za sztukę, może mu zafundować? Quote
Czarodziejka Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Gosiapk napisał(a):Na Allegro można kupić aparaty wkładane do ucha dla niesłyszacych po 19,90zł za sztukę, może mu zafundować? Pisz poważnie, ciotka :mad: jestem gotowa nabyć dwa - dla niego i Saby :loveu: Będą sobie słyszały, o ile nie powyciągają..... Quote
Gosiapk Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Powaznie, tylko nie wiem, czy się przyzwyczja do tego czegoś w uchu. Quote
Gosiapk Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 http://www.allegro.pl/item210299359_mini_wzmacniacz_sluchu_2x_gratis.html Quote
Czarodziejka Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Na pewno się nie przyzwyczają, to wiem.... Quote
majafaja Posted July 4, 2007 Author Posted July 4, 2007 eh,... czemu zaden dom nie interesuje sie rexem? A ma duzo reklamy? ogloszenia na roznych stronach? Quote
Czarodziejka Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 majafaja napisał(a):eh,... czemu zaden dom nie interesuje sie rexem? A ma duzo reklamy? ogloszenia na roznych stronach? Nawet na francuskim i niemieckim.... Quote
przyjaciel_koni Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Czarodziejko - nieco się zagubiłam - przypomnij nam ile potrzeba miesięcznie dla Rexa !!!!!! Domyślam się, że już są duże problemy finansowe..... Bardzo proszę każdego, kto tylko może o wpłaty dla chorowitka !!!!!!! Bezpośrednio na konto Czarodziejki (podajemy na PW), lub (jeśli Ktoś woli) na AFN "On Rex". Każda kwota wpłacona pomoże Rexowi w powrocie do zdrowia !!!!! Czarodziejka wiele razy pomagała (i wciąż pomaga) różnym psiakom - potrzebne jest teraz wsparcie dla Jej podopiecznych - a ma już 5 sztuk !!!!!!!!!!!!!!!!!! I szukamy sponsora sterylizacji dla suni !!!!! Pilne !!!!! Quote
Czarodziejka Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Przyjaciel jak zawsze ostatnimi czasy z doskoku 8) Nie jest tak tragicznie, bo czuwam i wciąż zbieram i na Rexa i na Sabę, bo ona też wciąż na "prochach". Dziękuję, że o nas pamiętasz :) Dzięki temu brzuszek Rexiowy zawsze najedzony ;) Każda wizyta u weta z dwoma psami to koszt ok. 300 zł + co jakiś czas apteka kilkadziesiąt zł. Wizyty mam co 10 dni, więc łatwo policzyć... Fakturki od weta biorę, więc wszystko do wglądu. Do tego transport - ok. 70 km w obie strony i apteka + jedzenie. Czasem wizyty się nieco opóźniają, bo z transportem ciężko. Nigdy nie było tak, że jestem totalnie bez kasy, ale wciąż zbieram i mam od was wsparcie. Rex musi codziennie dostawać 2 jajka. Okazuje się, że Saba też musi, bo przestała chodzić jedną tylną łapką - tylko się podpiera i mięśnie są w zaniku. Trzeba dużo białka...wet zarządził, ja wykonuję. Funia jest prawdopodobnie szczenna, więc też jaję dodaję. Przez miesiąc wciągają 150 jaj :-? Nie liczę swoich - Miśka i Foczki - też im profilaktycznie dodaję po jednym. Kolejne 60 sztuk i jeszcze my, jako rodzina...przemiał jaj niezły - ponad 230 w miesiącu :) Jeśli karmię suchą karmą, to 10 kg na tydzień nie starcza. Nie mogę ich ograniczać, bo Saba robi się agresywna ( Polak głodny, to zły), a Rex łazi pod płot sąsiadów i czeka, kiedy mu rzucą :-? Obciach. Chociaż oni się cieszą, że się nie marnuje. Teraz ograniczam mu te wycieczki, bo siedzi w kojcu w porze obiadowej 8) Kiedyś ok 13.30 był już pod ich płotem, a jeśli zbyt długo jedli, to szczekaniem przypominał, że obowiązek mają...8) Mądry psiur. Dziś ugotowałam kilo ryżu na rosołku z mięsem mrożonym + jaja. Szampony idą w takim tempie, że zgroza...są w małych buteleczkach. Kupuję 2 na tydzień. Jedna = 25 zł...Szampony są niezbędne, bo psy mają chorą skórę. I jeszcze są na antybiotykach, powinny dostawać jogurt....ale nie dam rady finansowo - jeden najtańszy ze szczepem bakterii kosztuje ok 70 groszy. W miesiącu wyjdzie ponad 40 zł. Jeśli jednak będzie taka konieczność to będę musiała kupić i już. Staram się nie narzekać ;) Quote
Czarodziejka Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Gosiapk napisał(a):Chyba czas kupić kury. Jedna kura dziennie niesie chyba tylko jedno jajko :icon_roc: Quote
karina1002 Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 [quote name='Czarodziejka']Jedna kura dziennie niesie chyba tylko jedno jajko :icon_roc: no co ty, więcej. Chyba :) Tak mi się wydaje :p p.s. pieniązki zaraz wyśle, bo wyjeżdżałam Quote
beka Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Niestety kura niesie jedno jajko dziennie i to nie codziennie :( Quote
karina1002 Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 beka napisał(a):Niestety kura niesie jedno jajko dziennie i to nie codziennie :( A mi się wydawało, że więcej. U babci było zawsze więcej jajek niż kur. Może to były jajka kur sąsiadów ? :diabloti: Dawno to było, więc może mi się przewidziało :evil_lol: Quote
Gosiapk Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Czarodziejko, a czy przynajmniej możesz kupować taniej te jaja na wsi u siebie? Quote
Czarodziejka Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Gosiapk napisał(a):Czarodziejko, a czy przynajmniej możesz kupować taniej te jaja na wsi u siebie? Kupuję, gdzie popadnie. Na wsi od sąsiadów jest zawsze drożej, bo to chłopskie jaja, a te, jak wiadomo są wyjątkowe :diabloti: Quote
Gosiapk Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Czarodziejka napisał(a):Kupuję, gdzie popadnie. Na wsi od sąsiadów jest zawsze drożej, bo to chłopskie jaja, a te, jak wiadomo są wyjątkowe :diabloti: No, tak w końcu mają ich tylko po 2. :eviltong: Quote
Dorothy Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 a tak nawiazujac do jaj kiedys ogladalam kronike absurdow PRL-u, i bylo zdjecie punkt skupu jaj w jakims pegeerze a nad nim przywieszony napis przypominajacy o obowiazku zachowania higieny:evil_lol: "CHLOPIE MYJ SWOJE JAJA" Quote
Czarodziejka Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Też to widziałam, ale to chyba dotyczyło raczej jaj z kurzych obsranych doopek - te jaja również wymagają mycia, niczego nie ujmując tamtym... Quote
Dorothy Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 hehe, no oczywsice ze skorupek. Ale skojarzenie mialam natychmiastowe i nie ja jedna zapewne skoro znalazlo sie w ksiedze absurdow...:evil_lol: Quote
przyjaciel_koni Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Co to za jaja z tych jaj ????!!!!! Nieładnie tu nawypisywano o jajach chłopskich - ja również wiem i to nie od dzisiaj, że te chłopskie jaja są bardziej "wartościowe"..... Tak mi zawsze mówiono.....(zwłaszcza jak mi się cena nie podobała). A że bardziej przykurzone i upaprane...... W końcu na wsi teraz z wodą podobno marnie.... Wciąż ponawiamy prośbę o wsparcie finansowe !!!!!! (może być na kurze jaja dla Rexa, zawsze to jakieś jaja....) Quote
Recommended Posts