lewkonia Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 W Łodzi wchodziłaby w grę tylko "Sowa" na Pietrusińskiego (Koziny), ale oni nie zawsze maja wolne miejsca. Quote
przyjaciel_koni Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 Maja już nam napisała o jakiej lecznicy myśli : "a lecznia ta to jest ALF, Macka i Ewy. super najlepsza:smile:" co do kosztów leczenia - musimy się liczyć ze sporym wydatkiem - deklaracje pomocy w leczeniu mamy ( oprócz tej oficjalnej na wątku, ja mam jeszcze nieoficjalną - niedługo coś wpłynie na AFN) jeśli jeszcze ktoś pomoże powinno wystarczyć - czekamy (niestety) na jakiekolwiek miejsce, gdzie będzie mógł być po opuszczeniu lecznicy. Bardzo prosimy - pomóżcie w znalezieniu miejsca !!!!!!!!! I jeśli ktoś może bardzo prosimy o wpłaty na AFN !!! "On-ek z Łodzi" Quote
beka Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 oj cięzko to idzie. A moze ktoś zna tani domowy hotel w okolicach? Quote
przyjaciel_koni Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 Idzie tragicznie !!!!! I na dodatek zmierza ku tragedii jeśli szybko nie będzie miejsca !!!! Pilnie miejsce dla chorego psiaka - Bardzo prosimy !!!! Quote
przyjaciel_koni Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 Pomocy !!!!!! Mamy tu właściwie wszystko oprócz miejsca dla Rexa po leczeniu !!!! Nie możemy psiaka zabrać ze schroniska nie mając gdzie go umieścić !!!!!!! W tym schronisku nie jest leczony !!!!! To pilne !!!!!! Quote
przyjaciel_koni Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 Prosimy - przeczytajcie i pomóżcie jeśli możecie !!!!!! Tu już zrobiła się sprawa życia lub śmierci psiaka !!!! Quote
Kar0la Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 Majafaja nie znam tej lecznicy, ale oni chyba nie maja szpitala? Mamy pod Łodzią domowy hotel. Mamy tam kilka psów, ale nie wiem czy to jest dobry pomysł. Wet tam przyjeżdża, ale nie codziennie, nie wiemy dokładnie w jakim stanie jest pies czy nie będzie wymagał codziennej opieki weterynaryjnej. Hotel jest oddalony od Łodzi jakieś 25 km. Nikt nie będzie w stanie wozić psa do weta... Proszę pomóżmy mu...on umrze w schronisku.... Quote
przyjaciel_koni Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 A jaki jest koszt tego hotelu ??? Teoretycznie założenie powinno być takie, że najpierw leczymy ! Quote
Kar0la Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 Normalnie koszt tego hotelu to 20 zł, ale dokładnie nie wiem jak teraz liczą. Jest tak kilka naszych psów ze schroniska w Łodzi i możliwe, że liczą trochę taniej. Trzeba zapytać Hani ona zajmuję się rozliczeniami z hotelem. Jest jeszcze taki problem, że tam jest sporo psów min. inny Onek. Psy żyją luzem, nie ma tak klatek. To taki domowy hotel na wsi. Nie wiem czy psy dogadały by się ze sobą, a nie ma tam chyba możliwości izolacji. Trzeba zapytać Hani albo Morii. One powinny być bardziej zorientowane. Ja tam byłam tylko raz przez kilka minut. Quote
przyjaciel_koni Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 20 zł za dobę ???????? Czy ja coś nie tak zrozumiałam ????? Quote
przyjaciel_koni Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 To pilna sprawa !!!! Nie leczony w schronisku !!!! Ponawiamy prośbę o pomoc !!!!! Ten pies nie może tak długo czekać !!!!! Każdy dzień zwłoki zmniejsza szanse na uratowanie psiaka !!!! Quote
majafaja Posted October 13, 2006 Author Posted October 13, 2006 NIESTETY, PANSTWO fELKA INNEGO PSIAKA NIE CHCA :( kolejna mozliwosc odpada... napisze na dogo, ze potrzban tymczas.. jesli chodzi o hotek w Zlotnikach ( tam jest Macius onek prawda?) i nikt nie moglby go wozic do weta to odpada. jak pisala AskaK tu moze chodzi o codzienne wizyty weta :(:(:( Quote
przyjaciel_koni Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 Maja - kiepsko z tymczasami na dogo - raczej jakiś nisko płatny jest bardziej prawdopodobny - może to zaznaczyć ? Myślę, że jednak leczenie powinno przebiegać na początku w klinice ! Ale nie znamy dokładnie jego stanu zdrowia - że jest źle to widać gołym okiem, ale na ile źle to dopiero się dowiemy jak trafi do lecznicy. Martwię się, że pomimo tego, że na leczenie teoretycznie będzie, to psiak nigdy z tego schronu nie wyjdzie !!!!!! Quote
majafaja Posted October 13, 2006 Author Posted October 13, 2006 :(:( a ja sie martwie, ze byc moze juz jest za pozno... niestety.... :(:( Quote
przyjaciel_koni Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 Mocno się w tym momencie przestraszyłam !!!! Co z nim ??????????????? Czy jest jeszcze gorzej ??????????? Pomocy dla pięknego chorego Rexa !!!!!!!!!!! Quote
AśkaK Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 Słuchajcie, tu nie ma co biadolić.;) Skoro są pieniążki (ale tak na bank są i jest to kwota powiedzmy te 500 zł), to zabierajcie psiaka do tej łódzkiej lecznicy! No chyba, że tam sobie policzą bajońskie sumy za hotelikowe i w efekcie wyjdzie dwa razy drożej niż my płaciłyśmy za leczenie Felka w W-wie. My Felusia też zabieraliśmy na leczenie, nie mając jeszcze dla niego ani tymczasu, ani stałego domu. I - mimo, że pies wielki i wymagający leczenia, znalazł się wspaniały tymczas i znalazł się dom. W ostateczności, jak Rex będzie miał już łapinę wyleczoną, to odwieziecie go do schroniska. Smutna perspektywa, ale lepsze to niż potworne męczarnie z bolącą łapą, zakażenie i powolna śmierć.:-( Tego psa trzeba wyleczyc natychmiast! Wszystko inne na razie nie jest istotne. majafaja, ślę Ci pw.:p Quote
ronja Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 AsiaK czytajac ten wątek, myślałam dokładnie to ,co Ty napisałas. My wyciągając psy chore ze schronu (u nas nie ma nawet technika w schronie), myslimy tylko o tym, by ratować życie, a cała reszta sama się jakos układa. znajduje się tymczas, albo stały dom. Poszukajcie dobrej lecznicy z hotelikiem, szczerze powiedzcie jaka jest sytuacja, że macie zebrane pieniądze od ludzi i chcecie psa ratować. Quote
Kar0la Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 Podobno wczoraj gorzej nie było. Oby on to wytrzymał... Można jutro zadzwonić do Sowy, pod Konia i do Asa i zapytać czy mają miejsca i jaki to byłby koszt, ale w Asie jest chyba najdrożej. Więcej lecznic ze szpitalem w Łodzi chyba nie ma. No jest jeszcze Bernard, ale tam nie oddam więcej żadnego psa. Quote
przyjaciel_koni Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 Maja - to co Dziewczyny napisały jest dość rozsądne. Zrób może ruch z PW do Osoby, która prosiła o powiadomienie w momencie, kiedy będzie miał być leczony. Jeśli dasz radę to zaraz - istotna jest odpowiedź jak szybko mogą być dla psiaka od Niej pieniądze na AFN. Ronja - A może do Warszawy ??? Tam gdzie była Łapcia ? Quote
majafaja Posted October 13, 2006 Author Posted October 13, 2006 ok, rano zadzwonie do mojej lecznicy, dowiem sie czy pryjmuja psiaki do siebie ( nie jestem pewna czy tak, ale moze..) przyjaciel koni mozesz mi powiedziec kto deklarowal kase? nie mam teraz czasu szukac. POTRZEBUJE WIEDZIEC KTO ILE KASY JUZ DAL I KTO ILE DA!!!PROSZE O PRZESYLANIE PW!!!! ZBYM MOGL OBLICZYC ILE MAMY NA NIEGO $ I SPRAWDZIC Z AFN CZY WSZYSTKO SIE ZGADZA. czasami dochodzi do nieporozumien.... hmm.. AS niezbyt, nie bylam z nich zadowolona, ale moge zapytac o koszt. Sowy nie znam, czy ktos moze dac mi numer telefonu do Swoy? rano podzwonie. Quote
przyjaciel_koni Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 Maja - to ten namiar: Napisał(a) Aggie och nie... kolejny owczarek... proszę o info na priv gdzie mam wsp[omóć leczenie - wezmę na siebie koszty weta jeśli tylko ktoś go stamtąd wyszarpnie !!!! :-( No i dostaniemy (na 100%) to co ja napisałam o dotacji do leczenia (ok.190zł.). I Beka ma dać 100zł. I jeszcze jest 50zł od Karina1002 (Karina jak ja ma wpłacać co miesiąc). Quote
Czarodziejka Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 Żeby tylko łapę uratować... Nie martwmy się tymczasem - coś się wymyśli. Quote
majafaja Posted October 13, 2006 Author Posted October 13, 2006 bede jutro rano dzwonic, i jak bede wiedziec gdzie ile kosztuje to bedziemy kombinowac dalej oby sie udalo, to taki kochany psiak..... :( caly czas szczeka patrzac na czlowieka jesli sie od niego odejdzie:loveu: Quote
Recommended Posts