GreenEvil Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Heh.. firmy kurierskie maja taki magiczny przelicznik do przeliczania gabarytow z objetosci na kilogramy - stad te 800kg. pzdr GreenEvil Quote
Czarodziejka Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 GreenEvil napisał(a):Heh.. firmy kurierskie maja taki magiczny przelicznik do przeliczania gabarytow z objetosci na kilogramy - stad te 800kg. pzdr GreenEvil Ale zanim przyjmą przesyłkę, powinni ją wycenić i dopiero wówczas nadawca i odbiorca, a raczej ten, kto płaci, podejmują decyzję. A tu została podana jedna cena - ok 120 zł netto, a kurier przy odbiorze zlekceważył procedurę i nie wycenił przesyłki. Nadawca pytał o cenę, dowiedział się, że została podana ( mnie na infolinii :mad: ) i nie chciał nic sprecyzować. Byłam przygotowana na widełki, ale nie na takie :crazyeye: Teraz firma obwinia kuriera, który przyjął przesyłkę nie podając ceny i nie zaznaczając żadnej rubryki w formularzu nadania, więc może jakoś wywalczę humanitarną kwotę....:placz: :mad: :roll: Quote
katya Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Czarodziejko, a ja Ci doradziłam to DHL... Ale 600zł to jakiś kosmos! Quote
GreenEvil Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Czarodziejka napisał(a):Ale zanim przyjmą przesyłkę, powinni ją wycenić i dopiero wówczas nadawca i odbiorca, a raczej ten, kto płaci, podejmują decyzję. No tego to nie podwazam przeciez, tylko pisze skad te 800 kg. pzdr GreenEvil Quote
Czarodziejka Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 AnkaG napisał(a):Jak coś nie odbieraj niech wiozą z powrotem ... Tylko, że ona z Warszawy już do Piotrkowa dojechały :mad: Są w połowie drogi... Quote
Aga_Mazury Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 DHL ma nagrywane rozmowy na infolinii czy nie? jesooo za takie pieniądze to byś prawie budy na miejscu kupiła... Quote
Czarodziejka Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Aga_Mazury napisał(a):DHL ma nagrywane rozmowy na infolinii czy nie? jesooo za takie pieniądze to byś prawie budy na miejscu kupiła... Zgadza się :placz: Narazie czekam - doszli do tego że to zaniedbanie kuriera przyjmującego przesyłkę. Postanowiłam już, że jeżeli kwota nie ulegnie zmianie, to na pewno nie zapłacę - odwiozą ją z powrotem. Najwyżej sama wynajmę samochód. Chciałam zaoszczędzić te kilkadziesiąt zł, bo podejrzewam, że prywatnym samochodem - BMW na gaz, który mnie wozi tu i tam/sama bez pj niestety jeszcze :cool1: - zapłaciłabym ok 200 - 250 zł. DHL zaproponował 120 netto + niewielkie widełki....Się zachwyciłam :mad: Katya - daj spokój, przecież, gdyby mi odrazu podano taaaką kwotę, to nigdy bym tej usugi nie zamówiła... Pozostaje walczyć :mad: Quote
Czarodziejka Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Fotki obiecane... Wczoraj Julka nie domknęła drzwi - tych od pracowni, gdzie śpi Misiek i tych wejściowych do domu...Misiątko potruchtało więc do wyjścia z nadzieją, że może, a ty...Rex akurat zażywał swobody i zobaczywszy małą kudłatą szmatkę w drzwiach ruszył do araku. Miśiątko nie miało siły walczyć, bo bardzo już się postarzało....gdybym nie dopadła do Rexa pewnie byłoby już po Misiu. Sprałam Rexa po pysku jak nidgy dotąd, za wszarz i do kojca. Wcześniej dopadł kocicę - wyszła przez okno na sioo - karmi swoją kocią córeczkę i powolna jest...Na szczęście uciekła, ale Rex się rozkokosił wybitnie. Staram się, żeby nie siedział boży dzień w kojcy, ale chyba za karę będzie musiał :mad: A tu Julcia z Misiem - uszko łyse i rozdarte po walkach z Rexem.... Quote
AnkaG Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Och ten Reksiu :mad: Kojec ładny tylko budka by się przydała ... Quote
Dorothy Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 kojec super!!:-o Julcia z Misiem tez. Czarodziejko ostatnio pytalam o transport wielkiej komody w dhl-u, komoda dwa metry dluga, metr wysoka 60 cm szeroka, debowa wiec ciezka jak skurczybyk. Powiedzieli ze max 250 zl. Wiec ja nie rozumiem, ktos tu z tej firmy wykazal naprawde zla wole z tymi budami....:shake: Quote
Gosiapk Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Czarodziejka napisał(a):Katastrofa...........:placz: Zadzwonił kurier DHL, że budy już w drodze. Bardzo się ucieszyłam, dobrze, że spytałam o cenę. Wstępnie mówiono o ok. 120 PLN netto. Byłam przygotowana na 200 PLN - wykładam z moich własnych, bo narazie na Rexa koncie pustka, pomijając bazarek, tóry trwa i to, co wpłaciła Przyjaciel Koni na leczenie, a tego na budy nie ruszę przecież :placz: A facet mi radośnie obwieszcz, że mam przygotować 459,30 netto :crazyeye: Z vatem wychodzi 560,35 PLN Raklamuję....zobaczymy, co z tego wyjdzie. Nic nie rozumiem, myślałam, że budy to prezent. Quote
Gosiapk Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Czarodziejka napisał(a): Dowiedziałam się, że jadą do mnie 2 palety po 400kg każda, czyli razem 800kg :crazyeye: Sama przyznasz, że to utopia... Czarodziejka zakłada hurtownię bud? :lol: Quote
Czarodziejka Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Owszem - budy tak, ale transport we własnym zakresie. Wybrałam najtańszy...:mad: jak zresztą widać i słychać. Quote
karina1002 Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 I co, czarodziejko? Doszły te budy czy nie doszły? A właściwie dojechały. Może jakby szły, to byłoby taniej :) Quote
Gosiapk Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 biedna Czarodziejka, pewnie jeszcze walczy z przewoźnikiem zdziercą. Quote
Czarodziejka Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 Nadawca się wkurzył :diabloti: Ruszył na firmę kurierską i ooskarżył ją o kradzież, wyłudzenie itp. Jestem dobrej myśli, chociaż drżę o budy... Faktycznie, na piechotę dawno by doszły. Quote
AnkaG Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 Czarodziejka napisał(a):Nadawca się wkurzył :diabloti: Ruszył na firmę kurierską i ooskarżył ją o kradzież, wyłudzenie itp. Jestem dobrej myśli, chociaż drżę o budy... Faktycznie, na piechotę dawno by doszły. No i dobrze, ze obtentegował. :lol: Quote
Gosiapk Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 AnkaG napisał(a):No i dobrze, ze obtentegował. :lol: A są tego jakieś wyniki? Quote
Czarodziejka Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 Niestety cisza.... Nasze budy kisną w Piotrkowie... Quote
AnkaG Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 Tak to mógłby się Rex przed Foczą do budy schować ... Quote
Czarodziejka Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 Myślę, że to się wyjaśni na naszą korzyść, ale poczekamy.... Wiem jednak, że tyle kasy nie zapłacę, choćby spadła z nieba, bo to ewidentne wyłudzenie, nieuczciwe i podłe. Quote
Recommended Posts