Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ech bo to się ma miękkie serce do tych zwierzaków.

Nuka dzisiaj raniutko poszła na ogródek, a pózniej TZ je ubrał w obroże i smyczki i zaczął pakowac do samochodu na spacer w garażu. A ta skubana w przedpokoju koo walnęła.

Ona wie, że nie wolno - łepek spuszczony, przebiera łapkami, ogon opuszczony i lekko merdający i oczka na boki uciekają - ale i tak skubana czasami zrobi. :mad:

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zauważyłam, że małe, czarne wysterylizowane sucze chętnie garną się do Rexa. Fokita podchodzi do niego przedsiębiorczo, kiedy leży dostojnie w pozycji sfinksa i obwą****e mu dokładnie nochal, podwija mu swoim nochalem wary, niucha oko - jedno, drugie, uszy...a potem globalnie kicha opluwając nieboraka. A on taki pokorny. Fokita zawsze przy Rexie - jak śp. Gaja.

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Zauważyłam, że małe, czarne wysterylizowane sucze chętnie garną się do Rexa. Fokita podchodzi do niego przedsiębiorczo, kiedy leży dostojnie w pozycji sfinksa i obwą****e mu dokładnie nochal, podwija mu swoim nochalem wary, niucha oko - jedno, drugie, uszy...a potem globalnie kicha opluwając nieboraka. A on taki pokorny. Fokita zawsze przy Rexie - jak śp. Gaja.

Zauroczyła się kobitka. W końcu piękny z niego gość. :razz:

Posted

Wystawiłam Rexowi i reszcie obraz na bazarku.
Pojutrze prawdopodobnie będzie miał już swoją budę, a reszta psów na spółkę swoją, w zależności, które z nich akurat zechce się do niej wpakować. Liczę po cichu, że to Saba będzie w niej spała ;)
Budy otrzymałam od Emir, muszę tylko zapłacić za kuriera - ok. 100 PLN
Trzeba się porządnie zabrać za jego serce. Facet, który mnie i moje psy zazwyczaj wozi ma teraz remont i brak czasu, może w czwartek uda mi się wyrwać z Rexem na EKG. Czy ktoś może załatwić odczyt wykresu u dobrego kardiologa? U nas EKG zrobią, ale z odczytem gorzej - wet nie ma specjalizacji...
Ponadto Saba wygryza sobie łapy, psikam Dexapolkortem N, ale już się kończy, więc muszę dokupić.

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Płaczek, maminsynek (na mnie padło :mad: ), pantoflarz i pieszczoch.

ech, no TYPOWY FACET, po prostu i tyle, nic niezwyklego......:shake:

Posted

Dorothy napisał(a):
ech, no TYPOWY FACET, po prostu i tyle, nic niezwyklego......:shake:

Tyle, że już nie chędoży :diabloti:
Wczoraj rozmawiałam z totalnie zapsioną Przyjaciel Koni - zaniesie Rexowe EKG na SGGW :loveu: Lepszej diagnozy nie wyczarujemy :loveu:
A teraz - czy EKG i echo serca, to to samo?

Rex piskał w kojcu przez pół nocy, bo za płotami marcują się koty sąsiadów, a, że ma ich kilkanaście, to jest co usłyszeć ;)

Posted

Wet kazał zrobić Rexowi EKG, a Przyjaciel Koni wspomniała o echu serca, że też by się przydało, więc pytam....
Miałam jechać dziś, ale muszę warować w oczekiwaniu na kuriera DHL, który ma dostarczyć budy...

Posted

Katastrofa...........:placz:

Zadzwonił kurier DHL, że budy już w drodze. Bardzo się ucieszyłam, dobrze, że spytałam o cenę. Wstępnie mówiono o ok. 120 PLN netto. Byłam przygotowana na 200 PLN - wykładam z moich własnych, bo narazie na Rexa koncie pustka, pomijając bazarek, tóry trwa i to, co wpłaciła Przyjaciel Koni na leczenie, a tego na budy nie ruszę przecież :placz:
A facet mi radośnie obwieszcz, że mam przygotować 459,30 netto :crazyeye: Z vatem wychodzi 560,35 PLN
Raklamuję....zobaczymy, co z tego wyjdzie.

Posted

Karinko, jasne, jak co miesiąc, ale to na bieżące potrzeby Rexa. Mam go głodzić, bo budy są do opłacenia? Nie ma mowy.
Zresztą już wyjaśniłam, że to zaniedbanie kuriera przyjmującego przesyłkę - nie wyliczył i nie podał rzeczywistych kosztów , podano mi je na infolinii. Nadawca nie podpisał żadnej ceny w liście przesyłkowym, więc obowiązywać powinna ta, którą podano mi na infolinii, a ona jest prawie 400PLN niższa. To skandal, żeby w ten sposób potraktować klienta. Dowiedziałam się, że jadą do mnie 2 palety po 400kg każda, czyli razem 800kg :crazyeye: Sama przyznasz, że to utopia...

Posted

AnkaG napisał(a):
Jak dwie psie budy mogą 800 kg ważyć. Bzdura. 80 kg to tak - i to chyba jak wielkie.

Budy mają 80 x 90 cm jedna i 83 x 130 druga.
Jedna z dachem, druga bez. Dostałam je, a raczej moje psy. trzeba było tylko zorganizować dowóz. No to zorganizowałam...:mad: :placz:
Mam nadzieję, że zapłacę normalnie, ruszyłam niebo i ziemię...