AnkaG Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 Ech bo to się ma miękkie serce do tych zwierzaków. Nuka dzisiaj raniutko poszła na ogródek, a pózniej TZ je ubrał w obroże i smyczki i zaczął pakowac do samochodu na spacer w garażu. A ta skubana w przedpokoju koo walnęła. Ona wie, że nie wolno - łepek spuszczony, przebiera łapkami, ogon opuszczony i lekko merdający i oczka na boki uciekają - ale i tak skubana czasami zrobi. :mad: Quote
Gosiapk Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Oj Czarodziejko, serce to ty miękkie masz! :loveu: Quote
Czarodziejka Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Zauważyłam, że małe, czarne wysterylizowane sucze chętnie garną się do Rexa. Fokita podchodzi do niego przedsiębiorczo, kiedy leży dostojnie w pozycji sfinksa i obwą****e mu dokładnie nochal, podwija mu swoim nochalem wary, niucha oko - jedno, drugie, uszy...a potem globalnie kicha opluwając nieboraka. A on taki pokorny. Fokita zawsze przy Rexie - jak śp. Gaja. Quote
Czarodziejka Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 katya napisał(a):Czyli, że Rex to pantoflarz jest? Płaczek, maminsynek (na mnie padło :mad: ), pantoflarz i pieszczoch. Quote
Gosiapk Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Czarodziejka napisał(a):Zauważyłam, że małe, czarne wysterylizowane sucze chętnie garną się do Rexa. Fokita podchodzi do niego przedsiębiorczo, kiedy leży dostojnie w pozycji sfinksa i obwą****e mu dokładnie nochal, podwija mu swoim nochalem wary, niucha oko - jedno, drugie, uszy...a potem globalnie kicha opluwając nieboraka. A on taki pokorny. Fokita zawsze przy Rexie - jak śp. Gaja. Zauroczyła się kobitka. W końcu piękny z niego gość. :razz: Quote
Czarodziejka Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Wystawiłam Rexowi i reszcie obraz na bazarku. Pojutrze prawdopodobnie będzie miał już swoją budę, a reszta psów na spółkę swoją, w zależności, które z nich akurat zechce się do niej wpakować. Liczę po cichu, że to Saba będzie w niej spała ;) Budy otrzymałam od Emir, muszę tylko zapłacić za kuriera - ok. 100 PLN Trzeba się porządnie zabrać za jego serce. Facet, który mnie i moje psy zazwyczaj wozi ma teraz remont i brak czasu, może w czwartek uda mi się wyrwać z Rexem na EKG. Czy ktoś może załatwić odczyt wykresu u dobrego kardiologa? U nas EKG zrobią, ale z odczytem gorzej - wet nie ma specjalizacji... Ponadto Saba wygryza sobie łapy, psikam Dexapolkortem N, ale już się kończy, więc muszę dokupić. Quote
Czarodziejka Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Gosiapk napisał(a):Hurra! Czarodziejka znowu maluje :loveu: To kiedyś namalowałam ;) W minionym miesiącu dokładnie. A ty, Gosiu podpis skróć, bo ci go usuną ;) Quote
Gosiapk Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Czarodziejka napisał(a):To kiedyś namalowałam ;) W minionym miesiącu dokładnie. A ty, Gosiu podpis skróć, bo ci go usuną ;) Dzięki za ostreżenie :p Quote
Dorothy Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Czarodziejka napisał(a):Płaczek, maminsynek (na mnie padło :mad: ), pantoflarz i pieszczoch. ech, no TYPOWY FACET, po prostu i tyle, nic niezwyklego......:shake: Quote
Gosiapk Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Dorothy napisał(a):ech, no TYPOWY FACET, po prostu i tyle, nic niezwyklego......:shake: :shiny: Tak, tak święta racja Quote
Czarodziejka Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Dorothy napisał(a):ech, no TYPOWY FACET, po prostu i tyle, nic niezwyklego......:shake: Tyle, że już nie chędoży :diabloti: Wczoraj rozmawiałam z totalnie zapsioną Przyjaciel Koni - zaniesie Rexowe EKG na SGGW :loveu: Lepszej diagnozy nie wyczarujemy :loveu: A teraz - czy EKG i echo serca, to to samo? Rex piskał w kojcu przez pół nocy, bo za płotami marcują się koty sąsiadów, a, że ma ich kilkanaście, to jest co usłyszeć ;) Quote
Gosiapk Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Biedna Czarodziejka najpierw maluje po nocach, a potem nie może odespać, bo kotom zebrało sie na amory. :eviltong: Quote
pucka69 Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 echo i ekg to co innego. przynajmniej u ludzi. to u psa chyba tez? Quote
Gosiapk Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Cisza zapadła, Czarodziejka pewnie maluje... albo głaszcze Foczasta :lol: Quote
Czarodziejka Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Wet kazał zrobić Rexowi EKG, a Przyjaciel Koni wspomniała o echu serca, że też by się przydało, więc pytam.... Miałam jechać dziś, ale muszę warować w oczekiwaniu na kuriera DHL, który ma dostarczyć budy... Quote
Czarodziejka Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Katastrofa...........:placz: Zadzwonił kurier DHL, że budy już w drodze. Bardzo się ucieszyłam, dobrze, że spytałam o cenę. Wstępnie mówiono o ok. 120 PLN netto. Byłam przygotowana na 200 PLN - wykładam z moich własnych, bo narazie na Rexa koncie pustka, pomijając bazarek, tóry trwa i to, co wpłaciła Przyjaciel Koni na leczenie, a tego na budy nie ruszę przecież :placz: A facet mi radośnie obwieszcz, że mam przygotować 459,30 netto :crazyeye: Z vatem wychodzi 560,35 PLN Raklamuję....zobaczymy, co z tego wyjdzie. Quote
karina1002 Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 no to ładnie. Czarodziejko , a ode mnie pieniążki dotarły ?? Mozesz z nimi robic co chcesz :) do obejrzenia nowe zdjęcia mojej Pytii: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=34614&page=61 Quote
Czarodziejka Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Karinko, jasne, jak co miesiąc, ale to na bieżące potrzeby Rexa. Mam go głodzić, bo budy są do opłacenia? Nie ma mowy. Zresztą już wyjaśniłam, że to zaniedbanie kuriera przyjmującego przesyłkę - nie wyliczył i nie podał rzeczywistych kosztów , podano mi je na infolinii. Nadawca nie podpisał żadnej ceny w liście przesyłkowym, więc obowiązywać powinna ta, którą podano mi na infolinii, a ona jest prawie 400PLN niższa. To skandal, żeby w ten sposób potraktować klienta. Dowiedziałam się, że jadą do mnie 2 palety po 400kg każda, czyli razem 800kg :crazyeye: Sama przyznasz, że to utopia... Quote
karina1002 Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 800 kg? to z czego te budy są?? może ci dwa garaże wiozą ?:) Opchniesz po tysiącu i będziesz miała czysty zysk :) Quote
AnkaG Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Jak dwie psie budy mogą 800 kg ważyć. Bzdura. 80 kg to tak - i to chyba jak wielkie. Quote
Czarodziejka Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 AnkaG napisał(a):Jak dwie psie budy mogą 800 kg ważyć. Bzdura. 80 kg to tak - i to chyba jak wielkie. Budy mają 80 x 90 cm jedna i 83 x 130 druga. Jedna z dachem, druga bez. Dostałam je, a raczej moje psy. trzeba było tylko zorganizować dowóz. No to zorganizowałam...:mad: :placz: Mam nadzieję, że zapłacę normalnie, ruszyłam niebo i ziemię... Quote
Recommended Posts