Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wklejam fotki z wątku Saby :)

A oto jest Miś :smile:

A tu miała Julcia soczek.

A tu Sabi jaśniejąca w słońcu :smile: Widać blondi doopkę.

A tu różne kwestie mojego dziecka. Zastanawiam się tylko co ona ma na głowie i że nie zwróciłam na to uwagi podczas robienia zdjęć. Chyba przywykłam do niekonwencjonalnego stylu ubierania się Julki...

A tu opuchnięta łapa Rexa - tylna, ta pod spodem...

Posted

Miś przecudnie ubrany przez Juleczkę zapewnie. Choć minkę ma niewyraźną, chyba nie jest zachwycony :lol:

Rex nieźle sobie radzi... nie tylko objada dziecko, ale i opija! :evil_lol:

Posted

A moja nie odżałowana Gaja zawsze lubiła mi kichnąć prosto w filiżankę z kawą. Lubię czytać siedząc na podłodze na poduszce, a kawa stoi obok ...Gaja podchodziła wąchała z zainteresowaniem i z całą mocą kichała, aż się menisk uwypuklał :)

Posted

Czarodziejka napisał(a):
A moja nie odżałowana Gaja zawsze lubiła mi kichnąć prosto w filiżankę z kawą. Lubię czytać siedząc na podłodze na poduszce, a kawa stoi obok ...Gaja podchodziła wąchała z zainteresowaniem i z całą mocą kichała, aż się menisk uwypuklał :)

Kawomanka? ;)

Posted

Byłyśmy w lecznicy...
Wet osłuchał Rexa i wstępnie zdiagnozował lewostronną niewydolność mięśnia sercowego :placz:
Konieczne jest EKG serca...potem leczenie, leczenie, leczenie....
Gdyby nie fakt, że Moriaaa musiała odebrać córeczkę z przedszkola, może dałybyśmy radę te EKG wykonać, tylko problem z odczytem. W Łasku nie ma kardiologa....Trzeba by wysłać do kogoś, kto by wykres zdiagnozował.
Druga sprawa - Rexowi papra się coś przy sutku, jest wyciek ropny ( czy jakoś) :placz: Trzeba to przecierać Rivanolem zmieszanym z wódką i zasuszać antybiotykiem - Dexapolcortem N. Powinno się zagoić. Wet stwierdził, że wygląda to na ukłucie. Akurat w sutek :roll:

Wykupiłam wszystkim tablety na robactwo - Pratel. Dostaną jutro na czczo i koniec kuracji, bo to jakieś lepsze. Rex ma przepisane 4 tablety.

Tak więc, wciąż potrzebne fundusze na leczenie biednego Rexa - jak nie urok, to wyciek z suta, albo serce .....
Prosimy o wsparcie....

Posted

Ale Rex jest piękny i koffany :)
I Foczka.
I Misiu staruszeczek.
I Saba, głucha biedotka.
No i Julcia, koffany dzieciak, co wyśpiewuje pieskom "Jesteś kochanym pieskiem, jesteś kochanym pieskiem" :loveu:

Posted

Koffany to on jest na pewno. Wczoraj, kiedy ciotki nadjechały i wpakowałyśmy się wszystkie do Punto, żeby Rexa do weta zabrać, to ja wsiadłam, jak stałam - w niebieskich oczojebnych skarpetach do klapków ze srebrnym paskiem :) Po powrocie wszystko miałam obślinione w kłakach od trzymania Rexa między nogami i miętolenia jego wywalonego jęzora. Jechałyśmy w 4 kobiety (z Julką) i 5 psów :) I jeszcze było miejsce ;)

Posted

Mnie zawsze zadziwia pojemność Punciaka Morii. On ma dziewne właściwości rozciągające.:evil_lol: Ile nie wepchniesz tyle wejdzie. ;) Czyżby Gerda i Łajka tez jechały? :razz:

Posted

Dziś przelałam 1500 PLN na kojec....
Razem z zapłaconym za materiały 366 PLN i 30 PLN na śrubki wydałam 1896 PLN
Okazuje się, że muszę dokupić kawałek blachy. Brakuje niewiele, ale muszę wziąć cały arkusz, bo nikt mi nie będzie ucinał. Do tego wszystkiego robotnicy - nie wiem ile wezmą, liczę, że ok. 350 PLN, bo podsłuchałam, jak się dogadywali ( a liczyłam, że 200...)Nie chcę z góry powiedzieć, bo wciąż coś.

Posted

Czarodziejko, zgodnie z obietnicą przelałam dziś na Twoje konto małą sumkę na Sabę i Rexa - myślę, że spokojnie możesz to przeznaczyć na kojec. Niestety sumka jest mała, bo tylko 50 zł, ale w najbliższym czasie czeka mnie odrobaczenie i zakraplanie przeciwko kleszczom moich 150 kilogramów psów, co tanie nie jest, więc na razie więcej nie dam rady :oops:

Posted

[quote name='Bushak']Czarodziejko, zgodnie z obietnicą przelałam dziś na Twoje konto małą sumkę na Sabę i Rexa - myślę, że spokojnie możesz to przeznaczyć na kojec. Niestety sumka jest mała, bo tylko 50 zł, ale w najbliższym czasie czeka mnie odrobaczenie i zakraplanie przeciwko kleszczom moich 150 kilogramów psów, co tanie nie jest, więc na razie więcej nie dam rady :oops:

Bushak - dziękuję :loveu:
Każdy grosz się dla mnie liczy, bo czeka mnie jeszcze leczenie Rexa.
Wczoraj wykupiłam tabletki na wszystkie psy i kota. Dla Rexa i Saby po 4, Foczka - 2,5, Miś - 1.
Powinnam im też sprawić obroże przeciwpchłowe.
Misiek swoją zgubił podczas nocnej eskapady ponad tydzień temu i drapie się niemożliwie...:mad:
W dzień ma szlaban, bo Rex jest na dworze, więc nadrabia nocami, a nie mam pojęcia, gdzie się włóczy - powsinoga, ale tak już żyje te 24 lata i nie chcę go ograniczać.

Posted

Słuchajcie...
W książeczce zdrowia Rexa jest nr chipa, a pod spodem innym kolorem długopisu i nieco innym pismem wpisany jest nr tatuażu :crazyeye:
Gdzie niby ten tatuaż się znajduje?
Zaraz go obejrzę!
Czy to znaczy, że on jest rasowy? Może ze względu na zły stan zdrowia i dysplazję został oddany do schronu...

Posted

ale mogl przedtem byc w innym schro. Bog raczy wiedziec jakie sa jego losy. Jak rasowy to tatoo w uchu lub pachwinie. AQ jak schroo to gdziebadz, ale tez najczesciej tam.

Posted

Tatoo rasowców zaczyna sie na literę i poźniej są numery. Napisz mi na PW jaki nr ma wpisany w książeczce. Litera oznacza miasto. Np Szczecin ma literę P.

A czytały cioteczki artykuł w majowym Moim Psie o szczeciniankach co pomagają pieskowi Maksiowi i jego pani Irenie?

Jak nie to mogę wysłac jutro skan. Tylko mi adres mailowy podajcie.