Czarodziejka Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Zawsze byłam przekonana, że kojec, to buda z ogrodzeniem obojętnie z czego. Pamiętam jednak wątkek Antosia i jego wyczyny, oraz niemoc osób opiekujących się nim. Przyjaciel Koni kategorycznie odradziła siatę, a na wątku Antosia to ona była główną koordynatorką różnych akcji. Nie chcę przykrych niespodzianek, ani niepotrzebnych kosztów wtórnych. Dla mnie beton na posadzce, to zgroza, dlatego pytam. Według wskazówek Przyjacie Koni, to: Kojec musi być z materiałów trwałych na fundamencie - płaskowniki, spawane druty(brak mi wyobraźni...), żeby się nie podkopał, nie przeskoczył, nie ruszył tego i nie pokrzywił. Musi być wysoki, albo kryty na górze, przynajmniej w miejscu, gdzie stoi buda, bo może na nią wskoczyć i przeskoczyć...To doświadczenia z Antkiem. Wiem, że płaskowniki, to droga sprawa, bo za furtkę metrowej szerokości zapłaciłam ponad 200zł, a wcześniej musiałam jeszcze udowodnić, że jest krzywa, bo byłoby 230zł. Ten kojec byłby dostawiony do betonowego płotu, więc potrzebne są 3 ściany i furtka, buda i zadaszenie. Jest to zacienione miejsce w koronie starej dzikiej gruszy. Quote
loozerka Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.pomex.com.pl/images/oferta/tn_kojec.jpg&imgrefurl=http://www.pomex.com.pl/oferta.php&h=112&w=150&sz=9&hl=pl&start=19&tbnid=AGmNyxCDmuAFwM:&tbnh=72&tbnw=96&prev=/images%3Fq%3Dkojec%2B%26start%3D18%26gbv%3D2%26ndsp%3D18%26svnum%3D10%26hl%3Dpl%26sa%3DN to znalazłam w google -producent http://www.kojce.schron.pl/new/index.htm tu w ofervie masz ceny poszczególnych elementów...ale i ich budowe, wiec mozna na wzór cos sciagnac.. Quote
Czarodziejka Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Nadal prosimy o wsparcie finansowe. Nie pragnę się wykończyć....psychicznie patrząc na walki psów :-( Quote
loozerka Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 potrzebna jest pomoc na budowę kojca dla psów !! Quote
karina1002 Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 No to dobiłyście mnie tym kojcem. Własnie chciałam zrobić kojec u siebie i siatka mówicie odpada..... Hmmm, tysiąca to ja też nie mam a i budę trzeba..... Koszmar. Czarodziejko, też myślałam, ze kojec to buda + ogrodzenie z siatki. Poza tym ja chcę duuuuży kojec a nie 2 x 2. Quote
majafaja Posted March 21, 2007 Author Posted March 21, 2007 no i gdzie ta pomoc?? kojec pilnie dla niedzwiadka!! Quote
Czarodziejka Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Karina - jeżeli masz łagodne psy, to chyba siata na fundamencie wystarczy. Quote
Kar0la Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Rex ze swoją dysplazją po siatce raczej chodził nie będzie, ale nie wiadomo jaki następny psiak w przyszłości zamieszka w tym kojcu. Duży kojec ogrodzony daje psu więcej swobody nawet, gdy jest zamknięty na dłużej. Te gotowe metalowe kojce wyglądają jak luksusowe boksy w schronisku. No, ale czasami nie ma wyjścia. Quote
Czarodziejka Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Kar0la napisał(a):Rex ze swoją dysplazją po siatce raczej chodził nie będzie, ale nie wiadomo jaki następny psiak w przyszłości zamieszka w tym kojcu. Duży kojec ogrodzony daje psu więcej swobody nawet, gdy jest zamknięty na dłużej. Te gotowe metalowe kojce wyglądają jak luksusowe boksy w schronisku. No, ale czasami nie ma wyjścia. Karola.....Rex jest bardzo silny, kiedy zobaczy na drzewie kota, potrafi zedrzeć z niego korę pazurami. Wywalił drzwi w budynku gospodarczym. Teraz są zabite na 15 cm gwoździe. Myślę o niewielkim kojcu, a nie wybiegu. Buda i kilka metrów przestrzeni. Myślę, że jak nie Rex, to Misiek będą na wolności na zmianę, chyba, że w ferworze walki zniszczą wszystko :mad: Quote
Czarodziejka Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 KOJEC ZAMKNIĘTE STANOWISKO HODOWLANE wysokość: 2,0 / 1,8 m podstawa: 2,5 x 2,5 m WykonanieCena za sztukę Surowe1470,00 Ocynkowane1780,00O cynkowane oraz lakierowane+460,00 Uwaga! Opcja z dachem+320,00 O O takim luksusie nawet nie pomyślałam, Loozy..... To z linku podanego wyżej. Quote
AnkaG Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Czarodziejko - Zosia4 ma dwie sucze owaczarki w kojcu. Takie wariatuńcie roznoszące wszystko. Może napisz do niej PW jak sobie poradziła z budową kojca i coś doradzi. :razz: Quote
loozerka Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 CZarodziejko...ja też nie :) wrzuciłam jedynie dla orientacji, jak te kojce są robione, jakie mniej wiecej są ceny. Ale zerknij pod ten drugi wklejony przeze mnie link, tam są sprzedawana rózne elementy do kojców, moze coś tam by Ci sie przydało- do zakupu, badź na wzór..:) Quote
Czarodziejka Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Na bazarku pojawił się Anioł na ten zbożny cel. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=4264816#post4264816 Quote
Czarodziejka Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Mam nadzieję, że zdążymy przed łądną pogodą .... Quote
przyjaciel_koni Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Czarodziejko - to co tam widzę na fotce jest delikatnie mówiąc "dyskusyjne" i to nie z powodu ceny ! Postaram się jutro zadzwonić do Ciebie. Szukaj w okolicy jakichś "wykonawców" kojca własnej koncepcji !!!!! Quote
Czarodziejka Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 przyjaciel_koni napisał(a):Czarodziejko - to co tam widzę na fotce jest delikatnie mówiąc "dyskusyjne" i to nie z powodu ceny ! Postaram się jutro zadzwonić do Ciebie. Szukaj w okolicy jakichś "wykonawców" kojca własnej koncepcji !!!!! Przyjacielu Koni, to nasza rezolutna Loozy skrupulatnie rozejrzała się po necie, aby dać nam pojęcie o kojcach już gotowych. Natomiast nadal w grę wchodzi tylko kojec własnej budowy. Bo najtaniej i można go wpasować w otoczenie. Jedna ściana już jest - to płot betonowy, restę trzeba dostawić. Quote
przyjaciel_koni Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Czarodziejko - przepraszam - zadzwonię jutro, bo się nie wyrabiam. Rex prosi o wsparcie na budowę kojca !!!!!!! To przykra konieczność !!!!! Quote
majafaja Posted March 24, 2007 Author Posted March 24, 2007 oj cięzko będzie zebrać te pieniążki . . Quote
przyjaciel_koni Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Co za defetyzm..... Maja nie poznaję Cię !!!!!!! Zawsze tak optymistycznie , a tu nagle coś takiego !!!!!! Ratunku dla małego, masakrowanego Miśka - musimy szybko postawić kojec dla Rexa !!!!! Pilna zbiórka pieniędzy !!!!! Quote
Czarodziejka Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Rex po 3 zastrzyku bonharenu...dodam, że trzeba będzie zapłacić na koniec weta :roll: Wydatki gonią wydatki.... Niedawno Rex wydrapał dziurę w garażu, bo w środku była kocica... Quote
Czarodziejka Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Tam w tle za konarem wierzby jest zaułek na Rexowy kojec - 2,5 x 2,0 m. Quote
przyjaciel_koni Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Czarodziejko - czy Rex już teraz pilnuje "swojego miejsca" ?????? Tak ładnie wygląda na zdjęciu !!!!!!!! Pilnie potrzebne fundusze !!!!! I jeszcze wet do kompletu..... Same tyły w tym miesiącu.... Quote
majafaja Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 podnosimy!!!!!!!!!!!!! pilna sprawa...a finansów brak...ehhhh Quote
Czarodziejka Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Rex jeszcze nie wie, że szykuję mu klatę...:-( Tak pięknie i błogo sobie śpi przed domkiem...Leży to tu, to tam... Słodziaczek kochany, ale Misiek nie może wciąż siedzieć zamknięty w domu, chociaż chyba na razie to mu ten układ odpowiada. Noc na dworze - szczeka sobie i pilnuje, a dzień na łóżku. Nawet na sioo się nie wyrywa, potrafi spać 12 godzin...Maleńki staruszek.... Quote
Recommended Posts