Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

spoko, przyjaciel koni, wczoraj poprsoilam beke o kontakt i zadzialalo:)
powyzej macie maila, ktorego przeslala mnie i bece.

i teraz pojawia sie jedno pytanie - ile mozemy na niego maksymalnie zebrac pieniedzy i na ile to starczy? bo mariola nie ma pracy, i nie chce zeby pozniej cokolwiek poszlo nie tak, i zostanie sama z kolejnym chorym psiakiem.

skontaktuje sie z nia na gg, tylko pozniej mnie nie ma caly dzien, do wieczora.

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli Mili_7 zgodzi sie na tymczas to można napisać do AFN może coś dorzucą na leczenie. No i można zmienić tytuł, że potrzebna pomoc finansowa na leczenie, bo pies może stracić łapę... Oby się udało...ten pies cierpi...

Posted

do gory kochany. Czyli jest tymczas tak super. Dajcie znac szybko AFN napewno jak beda mogli to pomoga. Zeby choc wet obejrzal ta noge i powiedzial co mu jest ach....

Posted

Cieszę się, że pojawiła się szansa dla tego pięknego psa . Jestem przekonana, że uda sie zebrać pieniążki na jego leczenie - ja niestety
finansowo pomóc nie mogę...

Posted

[quote name='przyjaciel_koni']Tu już nawet mamy jedną Osobę, która deklarowała pomoc na leczenie !!!!

Już raz pisałam, że wcześniej w wątku jest deklaracja pomocy w leczeniu - Osoba ta prosi o info na PW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Są również deklaracje innych Osób.

Wystarczy przeczytać posty !!!!!!

Co do późniejszego utrzymania - koszt w przypadku bezpłatnego tymczasu sprowadza się do przekazywania co m-c 100zł. na karmę (sądzę, że to jesteśmy w stanie zapewnić bez większych problemów).
I pomocy finansowej, gdyby zaszła konieczność szczepień lub innych spraw weterynaryjnych.
Ważne, by Mili otrzymywała to 100zł. regularnie - wtedy sobie spokojnie poradzi.

Tak więc liczymy Maja na Ciebie - omów dokładnie z Mili_7 szczegóły !!!!!
To piękny gest z Jej strony - możesz Ją zapewnić, że nie zostanie sama z psiakiem !!!! Będziemy pomagać - Ja również.

Liczę, że uda się biedaka na kilka dni umieścić w jakiejś lecznicy, tak, by już zdiagnozowany i podleczony pojechał do Mili !!!!

Maja - czy masz jakieś namiary na przyzwoitą lecznicę ????
Tu również ważny jest czas, więc dobrze by było szybko wszystko zorganizować !!!!
Nie odwlekajmy sprawy !!!!!!
Szkoda psiej łapy !!!!!

Posted

ale przeciez Ona jeszcze niczego nie zadeklarowala!!! jeszcze nie wie czy wezmie psa to raz.

musimy dokladnie wiedziec ile jest kasy na jego leczenie i jedzenie to dwa.

zanim psiak pojedzie na tymczasu TO MARIOLA MUSI SIE ZGODZIC i wedlug mnie musza pojawic sie osoby, ktroe osobiscie zadeklaruja pomoc, na forum, ile i jak czesto. na te konkrety czekamy!!

bo mowienie - sie zbierze, jest b niekonkretne, a ja nie chce, zeby psiak zostal na jej glowie!! i za jej pieniazki!! a kto wie kiEdy znajdzie sie staly dom??

jesli chodzi o lecznice, nie ma problemu, znam siwetna ( ma zreszta 3 miesjce w polsce, tam na pewno dobrze o niego zadbaja...)

czekamy na odpowiedz Marioli.. czy wezmie go. no i na KONKRETY!! KTO ILE KIEDY MOZE DOFINANSOWAC??? TO PYTANIE DO OSOB KTORE WCZESNIEJ DEKLAROWALY POMOC FINANASOWA

Posted

Ja dam 100 zł.
Trzeba zebrać jak najwiecej już (na poczet leczenia) I ustalić z Mili ile miesięcznie na wyżywienie (mnie wystarcza 15 kg Acany- ok 140 zł, ale może byc tańsza karma np. Bosh)

Posted

[quote name='Aggie']och nie... kolejny owczarek... proszę o info na priv gdzie mam wsp[omóć leczenie - wezmę na siebie koszty weta jeśli tylko ktoś go stamtąd wyszarpnie !!!! :-(

ja też mam nadzwyczajną miękkość serca dla owczarków ;) ... ja bym najchetniej go wzięła ale już mam 3...:shake:

Maja - powyżej konkretna deklaracja opłacenia weta - tak jak sobie życzyłaś ! Ta deklaracja jest w wątku już dawno !
O tym właśnie pisałam !
Pozostaje wysłać PW z prośbą o potwierdzenie.

Beka - zadeklarowała 100zł. - chyba na leczenie.

Co do karmy - moim zdaniem nie należy przesadzać - to nie powinna być droga karma, może by tak dać wolną rękę ewentualnej opiekunce - niektórzy wolą sami gotować psiakom, bo wychodzi zdecydowanie taniej i nie wiem, czy nie lepsze. (Mój pies nie narzeka)

Na tymczasie u Neris koszt wyżywienia to 50 zł. dla średniego psiaka.
Ja tu (z racji wielkości psiaka ) napisałam, że musi być 100zł. miesięcznie przekazywane Mili. Myślę, że to rozsądne i do zrealizowania, ale Mili musi się sama w sprawie kosztów wypowiedzieć.
Ma dwa psiaki - wie ile ją kosztuje utrzymanie jednego !

Potrzebne nam są deklaracje dot. wpłat na comiesięczne utrzymanie.
Ja mogę dawać 50zł. m-cznie.

Bardzo proszę o dalsze deklaracje !
To ważne, by zdążyć na czas !!!!
Pies cierpi !!!!

Maja - jaka to lecznica (tak z ciekawości)?

Posted

I co wiadomo cos więcej?
Niech mili sie wypowie co do miesięcznych kosztów utrzymania i wtedy będziemy wiedzieć ile (oprócz 50m zł od przyjaciel koni )miesięcznie potrzeba jeszcze zebrać.

Posted

Dziękujemy Perfi - bardzo potrzebne pieniądze na leczenie !!!

Prosimy - pomóżcie uratować tego pięknego psiaka !!!!
To pilne, by nie doszło do tragedii !!!!!

Przypominam, że pilnie niezbędne są deklaracje comiesięcznych wpłat na utrzymanie tego biedaka - ma wtedy szanse otrzymać dom tymczasowy !!!
Bez tego leczenie nie będzie chyba możliwe i straci łapę (a być może i życie).

Kwoty dowolne, byle na stałe !!!!
Bardzo prosimy !!!!

Przeczytajcie o nim i zobaczcie !!!!!!

Posted

Ponawiam prośbę o regularne dofinansowywanie psiaka, który ma szansę dostać się do domu tymczasowego i być leczony. W przeciwnym razie może stracić łapę lub umrzeć zapomniany w schronisku, w bólach i męczarniach!

Posted

jesli chodzi o miesieczne koszty utrzymania, moga byc wysokie, bo to naprawde duzy psiak:)

no i nie wiadomo jak wiele potrzeba na leczenie, bo nie wiemy CO MU DOKłADNIE JEST!

na razie najwazniejsza kwestia milczy.. wyslalam maila do mili, ale nie ma odpowiedzi. dajmy jej czas.

ale to nie jest jeszcze koniec swiata! bo jesli uzbieramy kaske na leczenie i dom, to moze latwiej bedzie kogos innego znalezc jesli mili sie nie zgodzi...

a lecznia ta to jest ALF, Macka i Ewy. super najlepsza:)

no a tak to dziekuje przyjaciel koni za oferwoane 50zl miesiecznie:) (o ile sie nie myle to masz jeszcze sunki dwie na utrzymaniu, choc tam ostatnio na watku sie ne pojawiasz) i Beka Tobie za 100zl na lecznie. Perfi dzieki za płytke na bazarku

tylko to ciagle mało!!!!! pomoc potrzbna! pilnie!

Posted

Maja - tamte dwie to mają na utrzymaniu Asiaf1 i BasiaD.
Ja tylko dokładałam do przejazdu.
Mam inne psiaki "na utrzymaniu", ale nieoficjalnie.

Dajcie chłopaka na to Allegro i może do Oferty !!!

Bardzo prosimy wszystkich na Dogo o szybką pomoc !!!!
Potrzebne są pieniądze, by pies nie stracił łapy !!!!!!

Rozumiem, że Mili trzeba dać czas, ale ten psiak czasu niestety nie ma !!!!

Posted

Karina - bardzo dziękujemy !!!!!!
Tak szkoda psiaka ! On tak lgnie do człowieka ! Zamordują go w tym schronisku !

Prosimy o imię !!!! Może Fart ? Tak na szczęście ! Chyba, że jakieś ma !

Maja - czyli masz już co miesiąc pewne 100zł. !!!!!!

(tamte suńki są u Agnieszki za 50zł. miesięcznie za jedną - sądzę nadal, że te 100zł. na m-c wystarczy).

No i są te deklaracje na leczenie !

Poprosimy o wpłaty na AFN z dopiskiem "On-ek z Łodzi"
Wpłacać można już !

Będziemy niezmiernie wdzięczni za każdą wpłaconą kwotę !!!!
Koniecznie szybko trzeba leczyć !!!!!!

Umieściłam wcześniej psiaka w wątku "WPISUJCIE".