Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No i dziś znów miałam akcję "obcy - decydujące starcie" :mad:
Palę w piecach kaflowych i jak się kopci, to otwieram drzwi na dwór. W obecnej psiej sytuacji - okieko w wc, ale zrobił się przeciąg, pootwierały się drzwi od pracowni i wejściowe. Michu wyleciał sobie na zwidy, w progu czekał Rex i dopadły się :mad: Wypchnęłam Rexa, a Miśka wzięłam dosłownie za szmaty i wyniosłam do pokoju.
Czyli, jak widać poprawy niet.
Peter, że spytam - córeczka dziś oglądała czeską bajkę "Sąsiedzi" i napisz proszę, co w twoim ojczystym języku znaczy zrot "...a je to"? Bo taki był tytuł.

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kurcze, net mi zacina i fatalnie sie to oglada....ale i tak mi sie podobało...i Saba od koz i kozic wyzywana i w ogole :D
Ja na swojego mowie cielątko :D widac ta rogacizna w cenie :D

Posted

Ja też mam problemy z ciągłością :mad: Ale umowę z Netią już podpisałam i spodziewam się ultraszybkości;)
Koziczka, ponieważ, kiedy zaczęła hasać, to nic innego mi do głowy nie przyszło i tak już zostało.

Posted

I u mnie również kiepsko chodzi.
Ale coś widziałam. Dziękuję Czarodziejko za filmy !!!!!

Mnie się podoba to małe g biegające w lewo i w prawo. Wszędzie jej pełno !

Czy żyjecie ???? Ja mam strasznie trudny tydzień, kompletnie porą....ny.
Tak jeszcze nie było. Nawet gadać mi się nie chce.

I przypomnę, że nasz ulubiony Rex będzie niedługo ciachany, a potem reszta niezbędnych zabiegów.
W związku z powyższym przyda mu się chociaż niewielkie wsparcie na dojazdy do wetów. Będziemy wdzięczni za pomoc.

Posted

Tak, yayka w tym miesiącu powinny paść :roll:
On jest taki kochany w komplecie, taki śmigły, taki zwinny, postawny, piękny :placz:
Ech...nie użalam się, bo nie moje , ale troszkę....
Pocieszam się, że Rex najwyżej zostanie KONSULTANTEM :lol:

Posted

Najpierw yayka, przy okazji jeden zastrzyk w lecznicy, a potem już w domku. Wet już wie, że będzie dojeżdżał teraz do Rexa, a jeszcze za Sabę mu nie zapłaciłam, więc się nie wychylam. Czekam na ten pierwszy zastrzyk w lecznicy. Prawdopodobnie w ciągu najbliższego tygodnia Rexik straci klejnociki...

Posted

Rex miał być dziś kastrowany, niestety z przyczyn technicznych nie dojechaliśmy :mad: Złapaliśmy gumę przy samochodzie...Zdjecie sprzed 3 dni w wiosennej csenerii, a u nas teraz zima i mróz, wszystko zasypane, a opontego samochodu do zimowych raczej nie należą.
Następny termin to wtorek. Będzie fakturka i zastrzyk z bonharenu.
Bo Sabi już zakończyła kurację.

Posted

Nikt tu nie zagląda, a pojawił się koszmarny problem.
Przed chwilą dosłownie doszło do kolenej tragedii. Wypuściłam Miśka z Gajką na dwór, bo tz zamknął Rexa w szopie. Przez przypadek tylko po ok 15 minutach usłyszałam dziwne charczenie. Drzwi od szopy zamknięte, a w śniegu...Rex zagryza Miśka :placz: Wypadliśmy z tz, ja z gazem, on w piżamie na mróz -9stopni, ledwo je odseparowaliśmy. Tz złamał kij od szczotki waląc im w Rexa, gaz nie działa na mrozie, żadnych reakcji w każdym razie. Wokół pełno krwi. Oba pokiereszowane. Misiek ledwo żywy. Pokłóciłam się z tz, że nie zamknął Rexa poprządnie, on na mnie, że to agresor i musiał jakość wyjść. :placz:
Okazało się, że wywalił drzwi z drugiej strony i wyszedł. Pewnie dlatego, że zanim tz powiedział mi, że go zamknął, ja go wołałam. On chciał do mnie :placz:
Nie mam wyjścia muszę mu zrobić kojec, bo dłużej nie damy rady.
Żal mi obu. Oba są pokrwawione, Misiek prawie oskalpowany, Rex zębem wbił mu się w dolną powiekę. Myślałam, że nie ma już oka...Miś prawie cały dzień siedzi w domu, bo Rex woli na dworze i drapie i szczeka, kiedy za długo go trzymam. A jeżeli Misiek sobie akurat gdzieś spaceruje, to nie mam możliwości go przywołać i zamknąć w domu... On całe życie spędził na wolności, a teraz...

Posted

Ja się jakoś trzymam, ale Misiek ma 24 lata...to staruszek, nie wiem, jakim cudem wytrzymuje te walki. Dziś myślałam, że to autentyczny koniec. Rex wywijał nim, jak szmacianą lalką, myślałam, że pęknie mu kark...