Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Widac Czarodziejko, widac, moze na tych zdjęciach mniej, bo sobie dupkę usadził na trawie, ale na tych z Saba- coraz mniejsza róznica - w dupce, bo kołnierz Sabina ma nadal imponujący!!

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

loozerka napisał(a):
Widac Czarodziejko, widac, moze na tych zdjęciach mniej, bo sobie dupkę usadził na trawie, ale na tych z Saba- coraz mniejsza róznica - w dupce, bo kołnierz Sabina ma nadal imponujący!!

To są bary, Loozy ;)
Saba cały ciężar opiera na przednich łapkach, bo tylne sztywne...

Bardzo mnie ucieszyłyście, bo frasowałam się. Wciąż mi się wydaje, że on jest chudzinka. I wciąż mu wynoszę cichcem, wystawiam, wołam, żeby inne nie widziały. ;)

• 2 weeks later...
Posted

Czarodziejka nadal wysłu****e zwierzeń swoich zwierzakow, tyle ich ma, ze jak zaczęły gadac w Wigilię, to do dzisiaj nie mogą przestac :).
Czarodziejko kochana, napisz nam slowko z tego, co powiedziały :)

Posted

Pojedli sobie, owszem :evil_lol:
Wyjeżdżałam trochę i miałam tabuny gości, więc na samą myśl o klikaniu słabość mnie ogarniała;)
Muszę wam powiedzieć, że kuzynka, która kiedyś tak się z Rexa naśmiewała, że nieproporcjonalny, i dziwny :mad: stwierdziła w święta, że wypiękniał, zmężniał i zarósł piękną sierścią, ożywił się i ma piękne ruchy:loveu: Normalnie duma mnie rozpiera:multi::lol:
Myślę sobie, że może by zafundować Rexowi taką kurację bonharenem na jego dysplazję? Póki nie jest za późno.
A poza tym opłakałam moją przepiękną błękitną hortensję, którą palant podeptał i zniszczył kiedy darł pysk na kociczkę :placz: Siedziała sobie na dębie, a on biegał w koło, tupał, skakał :placz:

Posted

Czarodziejko - Oficjalne wyrazy współczucia z powodu "zejścia" błękitnej hortensji !!!!!
Ta Twoja kuzynka zwyczajnie nie miała wyobraźni - Rex zawsze był piękny chłopak !!! Niektórzy jak nie pomacają, to nie uwierzą ! (Czy pomacała ?)

A dumna to możesz być w 100% - tak się szybko poprawił, że chyba i mnie byś mogła wziąść na tymczas - nieco kg mi brakuje !!! (Mój Mąż coś na ten temat wspomniał ostatnio.)

Posted

To ja też na tucz !!! Przy wzroscie 169 cm ważę 54 kg ( a mam hmm 39 lat). No i zero biustu :placz: :placz:

A ja wam coś napiszę:

Moja Kajcia panicznie boi sie wystrzałów - jeden wystrzał gdzieś daleko i siedzi w szafie. A przedwczoraj to już ani siku ani koopa na dworzu - totalna panika.
No a że zbliża się sylwester to pojechałam do wetki po tabletki.
Dostałam 5 sztuk - kazała jedną wieczorem a rano persen aż do sylwestra.

Dałam o 20 małą niebieską tabletkę. Kajcia tak normalnie jakoś się zachowywała.

... Rano wstaję - Kajcia hop z kanapy i .... łapy sie rozjechały, placnęła na brzuch ... więc sie szybko zerwałam i ja na ręce. Wygłaskałam no i chciała pobiec na dół po schodach.

Ze schodów zjechała zygzakiem ... na dole znowu łapy na boki i leży.

Zadzwoniłam do wetki co mam robic:crazyeye:

Wetka: Ojej to tak ją walnęło? Po tabletkach nic jej nie bedzie.
Ale zostajemy tylko przy persenie i jedną damy na sam sylwester.

Dwie tabletki zaniosłam do pracy koleżance - jej sunia waży 50 kg to może nic nie bedzie. :evil_lol:

Moja Kajcia 10 kg.

Posted

Myślę sobie, że może by zafundować Rexowi taką kurację bonharenem na jego dysplazję? Póki nie jest za późno.

Pamietam że arthroflex kosztował 125 zl a ile bonharen ?? sorry ale net cos kiepsko chodzi :mad: i nie za bardzo mogę szukać ....bo wieki by trwało ...

AnkaG >> ja dzisiaj byłam u weta i równiez dostałam małą niebieską tabletkę >> jedną . Zalecenie veta >> podać mojej psicy 1/2 tabletki ( połowić chyba będę pod lupą :diabloti: ) wieczorem o 20-tej i patrzec czy zadziała ( 2 godz ) dopiero potem ewentualnie podać drugie pół . Psica moja ma c' 7,5 kg...Jak będzie spać 12 godzin mam nie wydzwaniać do niego :evil_lol:
Podobno różnie psy reaguja na te tabletki stąd zalecenie 1/2 na poczatek ....

Posted

Czarodziejko wszystkiego najlepszego w nowym roku !!!

U mnie też się psia rodzina powieksza.

Bunia stara jamnisia na tymczasie u moich rodziców od trzech dni. A u mnie na tymczasie od dzisaj sznaucerka (chyba na tymczasie bo chłopy juz nie chcą oddać).

Posted

REX jest piękny i jeszcze piekniejszy. Duma ma prawo Cie rozpierać. Wszystkiego co tylko możesz i zechcesz sobie wyczarować na Nowy Rok niech się spelni dla Ciebie i całej rodziny tej ludzkiej i sierściastej.

Posted

Widzę, że wszystkie jesteście w noworocznych szampańskich nastrojach:cool3: :diabloti:
Mój tz miał całą końcówkę (roku of course :roll: ) wolne, więc jeździliśmy w odwiedziny, podejmowaliśmy gości i dopieszczaliśmy się wzajemnie.:razz:
Komórka mi siadła, bo nie ładowałam...:oops: Przyjacielu Koni, jeżeli dzwoniłaś...to wybacz :placz:
Rex nieco zmądrzał - nie rzuca się już na mnie jak opętaniec z łapami, ale to dlatego, że odkryłam nowy sposób na wyhamowanie energii :razz: Śpią teraz parami, albo w trójkę - Rex, Gaja, Saba, albo Rex Misiek, Gaja, tudzież Rex, Saba, Misiek. Nad ranem wszystkich rozpiera stonowana energia i ja spokojnie mogę ruszyć na spacer. Wcześniej musiałam pomykać przed Rexowymi czułościami.
Karinko - mamy pieniążki :loveu:
Przed Sylwestrem byłam w nowo powstałym sklepie zoologicznym. Pani zaproponowała mi super zbilansowaną suchą karmę Belcando dla staruszków i rekonwalescentów - 20 zł za 1 kg :mad: 8)
Dostałam próbkę, która faktycznie śmierdziała pierwszą jakością i była dość tłusta. Podzieliłam moje czworaczki. Zjadły z miłością. Rex skonsumował chrupkę jak świętość, a potem jeszcze ssał swój jęzor :evil_lol: Niestety na tym się uczta nieodwracalnie zakończyła. 1 kg to jeden posiłek dla jednego onka, więc Belcando zostało wykluczone z jadłospisu. Kupiłam natomiast polski odpowiednik canvintonu - can- vit. 400g za 7 zł. Chciałam sprawdzić jak działa, bo canvinton już się kończy - codziennie sypię 3 miarki do gara z ciepłym żarciem. Can-vit ma konsystencję białego proszku i trzeba po 2 miarki na onka, więc sypię 5, bo maluchy dostają z tego samego gara. Nabyłam też obroże przeciw pchłom dla Saby i Rexa, ale były tylko cieniutkie i nieśmierdzące, więc pewnie słabe. Saba ma jeszcze łysy brzuszek od przygotowania do sterylki tam wciąż ją coś swędzi, chociaż pcheł chyba nie ma. Może podrażnia sobie przy leżeniu. Na wszelki wypadek nie zaszkodzi założyć obróżki.
Poza tym :mad:
Rex chyba omylnie interpretuje anomalie klimatyczne i w iście wiosennym nastroju z właściwą sobie charyzmą podgarnia biedne Misiątko. A ścisk ma lepszy niż na początku.

Jeżeli chodzi o tucz :evil_lol: Widzę, że wszystkie mamy podobny problem - mój tz też uważa, że jestem za chuda. Przy wzroście 170 cm waże w porywach do 50 kg :eviltong: Jeść nie lubię, gotować jeszcze bardziej, strony kulinarne w gazetach omijam szerokim przełożeniem. Jeżeli macie chęć na odwiedziny, to uprzedźcie swoich facetów, że wrócicie w wersji mini :diabloti:

Posted

Rex właśnie wypruł uszy z pluszowego pieska córeczki :cool1:
Był straszny :placz: i bezsilne lanie małą łapką w wielki i nieczuły na razy łep. W odpowiedzi ogromny jęzor czule zlizał łzy z zapłakanej twarzyczki, po czym wypruł pluszakowi ogonek.8)

Posted

AnkaG napisał(a):
Rex ty .... psocie jeden. :mad:

Może wyślę dla córci jakiegoś pluszaka. Mój Michał jeszcze jakieś ma.

Eee, nie przesadzajmy. I tak cichcem wynoszę na strych te pluszaki. :cool1:
Wytłumaczyłam córeczce, że to będzie misio Rexa - taki do kochania...ale bez uszu i ogonka już się Rexiowi nie podoba....:placz:

Posted

Ja- misia, ktorego przejął do obgryzania gangster, chyba 5 krtonie zszywałam. Też mu się nie podobał bez takich wystających części, wiec po każdym odgryzieniu, ja przyszywalam, zeby mogł znowu odgryżc. Polecam, jako przeciwdzialanie kolejnym aneksjom pluszakow :D

Posted

[quote name='Kostek']kochani uzupelniam watek o zadluzeniach i zbiorkach czy Komisarz ma jakies dlugi?na co bzierana jest kaska i ile potrzeba?

Długów raczej nie ma, ale jest u mnie na tymczasie - 200zł/miesiąc. Czeka go kuracja bonharenem - ok 260 zł, i kastarcja - jaki koszt - nie wiem.
Zbieramy na tymczas, leczenie i kastrację.