Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

AnkaG napisał(a):
Gajuś to kochana psina, nawet z córcią pobawić się umie. :lol:

Dziś rano Rex w domku dokonywał oblucji. Mył sobie łapy, lizał boczki i wogóle wszystko sobie czyścił. Gaja, jak prawdziwa kobieta nie mogąc patrzeć na jego niewątpliwą nieporadność sama przystąpiła do rzeczy z właściwą jej werwą.
Zaczęła od wygryzania się w uszy, bo tam na pewno nie domył, potem kufy - Rex lże swoją łapę, Gajka wgryza mu się w kufę - wszystko sprawnie i bez wpadek. Za chwilę przeszła do meritum...wgryzła mu się w niedomyte ( bo jekże inaczej) klejnoty :evil_lol: Ale chyba trochę brutalnie, bo Rex pisnął i dziabnął ją w boczek. Teraz leży nadęta na fotelu tyłem do całego świata. :evil_lol:

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No a potem Gajcia przyjdzie dać ci buzi :eviltong:

U mojej siostry ŚP kotka Pusia myła pieskowi ŚP Agusiowi klejnoty. A on był ogar polski i wszystkie inne koty to były do upolowania. :evil_lol:

Moja najstarsza Estka to bardzo lubi mieć te rzeczy czyściutkie więc sobie i tył no i psioszkę dokładnie myje, a później daje Pańci buziaczki. Ale ja się tam nie brzydzę.
Bo ja je wszystkie mocno kocham.

Posted

A wiesz co, Ania, tak sobie ostatnio pomyślalam, ze gdyby jeszcze niedawno ktoś mi powiedział, ze dam sie dotknąc jezorem, ktory miał kontakt z tym wszystkim, z czym ma kontakt jęzor mojego psa, popukałabym się glowę...
I klejnoty rodowe zdecydowanie nie należą do tych najgorszych rzeczy :evil_lol:

Posted

loozerka napisał(a):
A wiesz co, Ania, tak sobie ostatnio pomyślalam, ze gdyby jeszcze niedawno ktoś mi powiedział, ze dam sie dotknąc jezorem, ktory miał kontakt z tym wszystkim, z czym ma kontakt jęzor mojego psa, popukałabym się glowę...
I klejnoty rodowe zdecydowanie nie należą do tych najgorszych rzeczy :evil_lol:

Gajka jest niemożliwa z tym myciem :evil_lol:
Moje dziecko nie może się nadziwić, jak to jest, że Rex się rozwali i śpi jak martwy, a ona chodzi w koło niego i wgryza mu się, gdzie uzna za stosowne. Parska przy tym, kicha z niesmakiem, wypluwa i wgryza się dalej. A Rex uwalony w trupa :evil_lol: Zresztą, same na zdjęciach widzałyście, jaka błyszcząca, lśniąca, czyściutka. I co dzień swieży placek na grzbiecie :mad:
Dziś Rex zżarł wyjątkowo dużo. Nakupiłam kilogramowych puszek z dziczyzną, kurczakiem, królikiem i innymi smakami. Dodałam do makaronu ( zawsze witaminizowany dla psów) i wpakowałam pół kostki smalcu, do tego dużo marchwi - robimy soki w sokowirówce i miąższ gotuję psiakom. Po takim śniadaniu psiarnia nie miała ochoty na sutą kolację, ale Rex owszem i to nie na susz - ostentacyjnie wywraca michę nosem. Otworzyłam kolejną puchę i wymięszałam z chlebem rozpuszczonym w wodzie, bo nie chciało mi się już gotować makaronu. Pożarł prawie wszysko, Gajka oblizała mu ochlapane kufy i poszedł w bety. Aniołeczek. :loveu: Wybiegał się dziś niemożliwie za kijem.

Posted

A dupka mu choc troszkę rośnie od tych ton zarełka pochłanianego?
wpłaciłam odrobinę na rexa, zeby dla równego rachunku było na AFN.
Niestety wiecej nie mogę, bo juz wystarczająco poszalalam , a zblizają się świeta....

Posted

Nie wiem, Loozy, czy doopka rośnie :roll: Czasem mam wrażenie, że troszkę, a czasem, że wygląda, jak ogryziona świńska kość. :p
On ma niemożliwie dużo energii i w dodatku nie nażera się tak, jak np Gaja, która potrafi wyglądać jak dobrze nadmuchany balon, ale spożywa dalej, bo smaczne. :cool1:
Rex zje ile może i już rwie się do zabawy, a z pełnym brzuchem, to pewnie dyskomfort hasać, więc zawsze jest najedzony na styk. Pomyślałam, że będę go karmiś 3 x dziennie, to może szybciej się zaokrągli. Tylko, że Saba, Misiek i Gajka po jedzeniu najchętniej ległyby w betach, a on skubany chce biegać, podskakuje, rzuca patyki, robi szaleńcze rundy.:evil_lol:
I ostatnio nie chce jeść za bardzo suchej karmy - wywraca michę do góry dnem i rozrzuca wszystko nochalem. Gaja wtedy ma robotę, bo przecież posprzątać trzeba 8) Dlatego gotuję więcej i trzymam zapas dla Rexa, ale muszę karmić po kryjomu i mam wyrzuty sumienia, bo reszta od razu to wywęszy - Gaja po Rexinych niedomytych kufach, Sabie wystarczy rzut oka spode łba, a Miś po wigorze z jakim zaczyna go nagle podgarniać.
I patrzy na mnie z wyrzutem 6 sztuk ocząt:-?:-?:-?, a mnie wstyd, że taką konspirę odstawiam.

Posted

AnkaG napisał(a):
A kto myje Gajeczkę z tych placków? Pewnie Pańcia. :evil_lol:

Ech, a jakże by inaczej...Gąbka i trzemy, potem płyn o zapachu kokosu 8) i już można na salony. Czasem jednak przeoczę, szczególnie, gdy córcia krąży z psami do domu i na dwór i znów do domu, a potem na dwór. Wtedy w sieni ślady ubłoconych łap, pootwierane wszędzie drzwi, bo Rex, jak go zmorze pragnienie bez pardonu pakuje się do wc i chleje prosto z ubikacji. Dziś tak zrobił. Po śniadaniu wszedł z córeczką do domu, pochodził, popił i zanim się zorientowałam już był przy mnie. A ja akurat na klęczkach szorowałam podłogę przy zlewie, bo się kawa rozlała. Wtulił mi smoczy pysk w ucho i beknął sobie, tak od serca, z głębi przewodu... :grab: :huh:

Posted

Oj Czarodziejko coś wiem na temat: jak dać coś po kryjomu jednemu psu?

Obecnie daję najstarszej Estce tabletki na watrobę bo wynik niezbyt ciekawy wyszedł (badania krwi). Żeby zjadła to upycham w pasztet, masło itp.
Ja jej po cichu, żeby reszta nie widziała... A one jak usłyszą mlaskanie Estki to też juz stoją i węszą ...
A grube jak beczki tylko Esta zgrabna dziewczynka.

Posted

Czarodziejka napisał(a):
A ja akurat na klęczkach szorowałam podłogę przy zlewie, bo się kawa rozlała. Wtulił mi smoczy pysk w ucho i beknął sobie, tak od serca, z głębi przewodu... :grab: :huh:

:iloveyou:

Posted

Spoko, Loozy.
Melduję, że obnażyłam się już personalnie przed GreenEvil;)
Ja też nigdy nie wiem, co gdzie pisać, bo wszędzie psiska są wszystkie naraz.
Muszę wam kiedyś zrobić fotę kotła z żarciem. Dziś sama się nie mogłam nadziwić, że co dzień niosę ten sam gar, a one wciąż patrzą, jak na newsa!

Posted

Będzie fajna fotka !!!! Ja chcę zobaczyć !!!!!!

Czarodziejko - pamiętaj, że wydatki na leczenie wciąż ponosisz i musisz na to mieć jakąś kwotę - dlatego może poproś o przelew !?!

I do tego konieczna kastracja ! To co jest na AFN, to na wiele nie starczy.
Jedna wizyta weta i po sprawie.
Niestety musimy jeszcze prosić o pomoc finansową !!!!!!

Posted

A tak wygląda kolacja :lol:
Ryż 1 kg z przetartą marchwią, ćwiartka kostki smalcu i mięsna puszka pojemność 1425 kg. Dziś...dziczyzna. Dodatkowo 3 miarki canvitonu na stawy.
Marchew - 2 kg starłam na sok. Miąższ poszedł dla psów.
Jestem wegetarianką :cool1:

Posted

Czarodziejko, :crazyeye: , to jest kolacja?? Na jeden dzien i ani troche dluzej?? Codziennie tak gotujesz??
Jestes moja bohaterka......w zyciu nikt by mnie nie zmusił do takiego gotowania ..... I jeszcze to przepalanie w piecu i ten sopel na kawe.... Chyba musze przewartościować swoje zycie ;)

Posted

przyjaciel_koni napisał(a):
Bardzo mi się podoba garneczek i zawartość !!!!!
Czarodziejko - rozumiem, że większość gara wsysa Rex !!!!!!????

Beka - te "pochłaniacze" są nienasycone !!!!
Zabawa jak się patrzy !!!!!

Otóż nie Rex...
Pierwsze w kolejce są zawsze głodne panie, a szczególnie jedna mała awanturnica :evil_lol:
Saba, kiedy widzi, iż podążam z parującą zawartością przechodzi do sprintu.
Rex idzie na dwóch łapach przednie opierając o moje łokcie, plecy, albo gdzie bądź, gdzie trafi. :mad:
Misiek zawsze dyskretnie z tyłu. Leży jak hrabia i patrzy, jak reszta się tłoczy. Ona zawsze jest najedzony.
Gar gotuję dzień w dzień :evil_lol: