Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No własnie.
Dziś dzwonili z lecznicy.
W Rexowych uszach brak gronkowca, brak paciorkowca, brak pałeczek ropy błękitnej. Wyhodowali tylko jakieś świństwo z grupy gronkowców, nie ma nawet polskiej nazwy, ale kiedy będziemy w lecznicy z przyszłym tygodnu, zapiszę sobie dokładnie łacińską. Czyli troszkę go podleczyliśmy!
Ucieszyłam się bardzo. Teraz czeka nas kuracja antybiotykowa zorientowana na tę bakterię - ok 2 miesięcy trzeba podawać antybiotyk. Jeśli nie zaniedba się tego, to może...
Rex ma szansę!
W czwartek na pewno dostaniemy zastrzyki z antybiotykierm.

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ponoć w schronie sobie zaszczepił.
Namordnik się przydaje, muszę fotę strzelić, jaki ma w nim śmiesznie, żałośnie wąski ryjek z wilgotnym nochalem, w który chętnie go całuję, kiedy on przeżywa katusze niewoli :D

• 5 weeks later...
Posted

W Sylwestra Rexi i Foczka siedzieli cichuteńko głęboko w swoich budach, żeby przypadkiem nic im pod nosem nie huknęło. Reszta jest głucha jak pień, więc nawet nie zauważyła, że Nowy Rok nastał ;)

Posted

No cóż, po letargu, jaki ogarnął mnie po śmierci najbliższej osoby rozpoczęłam znów systematyczne czyszczenie usząt. Rex nie chce już nawet podchodzić, ale karny jest i słucha, chociaż wcale nie chce. Uszy śmierdzą, jeśli ich dłużej nie czyszczę, a tak było pod koniec roku, kiedy odchodzenie i sama śmierć, a potem pogrzeb zupełnie zmieniły moje obowiązki. Teraz uszy są w normie.

• 2 weeks later...
Posted

to jest zmyła, że jest wiosna, bo wiosny wcale nie ma, jest zima, ale nie ma zimy, zima będzie dopiero wiosną znowu, i wtedy też nie bedzie wiosny. Chociaż będzie wiosna.
Takie wyjaśnienie po przestudiowaniu prognoz długoterminowych.
Ja tez zgłupiałam, a co dopiero psy...:roll:

Posted

Ja mam sznaucery one nie lnieją więc nic wam nie powiem. :cool3:

Tyle że zimy to ja jeszcze u nas nie widziałam. :shake:

Czarodziejko - uszyjesz ubranka dla piesków. :p

Posted

Najgorzej mam ja, ale nie będę wyliczać 8)
Nikt po mnie sprząta, nie czyści mi uszu, nie całuje w pysk i nie cieszy się moją słodką szpetotą....A reszta ma się dobrze.
O Rexie napiszę, napiszę, tylko nie mam co za bardzo, bo poprawny jest chłopak w każdym calu :)

Posted

o to to. To jest to co ja często w duchu mamroczę. Nikt mi nie myje łap, nie czesze, nie kąpie, nie karmi i nie drapie po plecach. Z głaskaniem jeszcze gorzej:diabloti:

Musimy sobie chyba nowy wątek założyć na PwP ;)

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Najgorzej mam ja, ale nie będę wyliczać 8)
Nikt po mnie sprząta, nie czyści mi uszu, nie całuje w pysk i nie cieszy się moją słodką szpetotą....A reszta ma się dobrze.
O Rexie napiszę, napiszę, tylko nie mam co za bardzo, bo poprawny jest chłopak w każdym calu :)

Poprawny... Wykapana Cioteczka... Też "poprawna", tyle, że może nie w każdym calu...

Czarodziejko - Ubawiłaś mnie tą "słodką szpetotą" !!!
Co do reszty stadka... Przykro, że masz ubytek...(Miś biedactwo...)

Może chcesz amstaffa do kompletu ? (hi hi...) Przypadkiem mam na zbyciu... też wg mnie potrzebuje w obecnej chwili hospicjum... Ale ten, to ma niezłe rokowania na przyszłość (oczywiście po podleczeniu).

I podaj carpedijem nr konta - Dziękujemy carpedijem !
Rex bardzo potrzebuje wsparcia na leczenie !

Jego przypadłości są stałe i wymagają ciągłego dozoru wet, choć dla Opiekuna nie są tak mocno uciążliwe, jak dla samego Rexa.
Oczywiście zapaszki z uszu pomijam...