Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czarodziejko - poprawiłam się i przesłałam - powinno już dotrzeć.

Rex przedświątecznie poprosi jeszcze o wsparcie finansowe na swój przybytek !!!!

Życzę Czarodziejko Tobie i całej Twojej Rodzinie przyjemnych i bezstresowych Świąt !!!!!!!!!!
Wszystkim zaglądającym do Rexa również !!!!!!

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czarodziejko ja sie po Świetach też postaram jeczcze coś dorzucić na kojec , sam tez w maju bedę budować 2 kojce (a może trzy :razz: ) , ale najprw ogrodzenie :mad: , bo zonka mnie już chce wyeksmytować za te psy na DT:shake: , ale jak bedą kojce to sie zgadza , ale to naprawde spory wydatek , wiec z pomocą na Dogo muszę troche wyhamować na razie ;)

Posted

Katya - zrobię Rexowi nowe zdjęcia. Jak Francja, to musi być elegancja ;)
Przyjacielu Koni - dzięki!
Peter - również dzięki!
Odnośnie preparatów na kleszcze - muszę je chyba nabyć, bo psy się szwendają po łąkach i mogą coś przywlec. Wychodzi jednak po 35 PLN na psa, bo to przecież onki. Muszę wybrać - preparat, czy obroża Preventex. Stare już nie działają, bo widzę, że zaczynają się drapać. Jeszcze podczas kastracji wet obejrzał Rexa i stwierdził, że nie ma ani pół pchły, a teraz tak zapamiętale się drapie, że patrzeć nie mogę. Zresztą Saba też.
W kwestii kojca...robotnicy ustawieni. Okazuje się, że jeden wykopie fundament, zaleje go, zamocuje kojec i pokryje go. Inny będzie spawał, bo ten nie umie i nie ma spawarki. Marzę, żeby się ta "budowa" zakończyła.
Peter - jak budować, to hurtem ;) 3 kojce :) Sporo!

Posted

Di, preparaty takie na kark, to dzialają krótko, trzeba je odnawiac co 3 tygodnie, wiec w Twoim przypadku, to lepsze będę obroze, tym bardziej, że zwierzaki dośc "zewnętrzne są, wiec Wam domu tym nie zasmrodzą..:)

Posted

loozerka napisał(a):
Di, preparaty takie na kark, to dzialają krótko, trzeba je odnawiac co 3 tygodnie, wiec w Twoim przypadku, to lepsze będę obroze, tym bardziej, że zwierzaki dośc "zewnętrzne są, wiec Wam domu tym nie zasmrodzą..:)

To fakt, że Preventexy śmierdzą wybitnie...
Przywykłam już jednak :roll:
Rex ma jakąś ranę mięzy poduchami tylnej łapy. Musiał rozedrzeć i widzę, że co jakiś czas znów jest otwarta...Na początku myślałam, że sobie wyliże i się samo zagoi. Niestety, brzydko to wygląda. Obawiam się, że czeka nas wizyta u weta. Boję się o zakażenie. Najdziwniejsze jest, że raz rana jest otwarta, a potem znów widać, że się goi, a potem znów od początku. Mam jeszcze ten antybiotyk w sprayu - Dexapolcort N na otwarte rany. Na noc go psiknę. Dziś pada, a Rex zamiast się schować, leży na środku podwórka. Saba zresztą też miała taki zamiar - położyła się na środku i czekała, aż cała namięknie, ale wzięłam za łeb i do domu. Jej mokre futro, nie dość, że mokre, to jeszcze wydziela specyficzny smrodek:lol:

Posted

Moja Esta kiedyś miała rankę na boku - też tak się niby goiła a później znowu paprała i znowu goiła.
W końcu poszłam do weta który stwierdził, że jak się bakterie wdadzą to się tak paprze. I kazał smarować maścią z antybiotykiem - nie pamiętam jaka ale to była "ludzka".
Psikaj tym sprajem z antybiotykiem.

Posted

150 PLN - AFN
500 PLN - Peter, Przyjaciel Koni, Avii
40 PLN - Zasadzkas
200 PLN - Hesia i Ybot
30 PLN - ania14p za bazarek
100 PLN - Gigi
50 PLN - Bushak
50 - PLN Przyjaciel Koni
150- PLN Peter

Z tego 200 PLN odejdzie wkrótce na weta.

Pozostaje na kojec 1070 PLN

Dziękuję wszystkim za zainteresowanie.

AniuG - ten spray też jest ludzki. Wciąż mam go w użyciu, bo niedawno Rex rozdarł Sabie górną powiekę kłem i wyglądało to strasznie. Psikałam i się zagoiło.

Posted

Narazie pada...więc budowa stoi.
Peter - wsparcie dotarło błyskawicznie, jak zawsze :)
Przyjacielu Koni - ściepa na rzecz moich onków to ostatnio sprawa powszechna ;)
Era została z niewiadomych powodów przeniesiona do boksu z dwiema agresorkami, które podobno zagryzły niejedną psinę....A ja mam związane ręce. JuliaZuzanna, która jest pracownikiem tego schroniska też nie wie, czemu Era znalazła się w tym boksie...:(

Posted

Właśnie wróciłam z "zakupów".
Zamówiłam materiały na kojec, ale w trakcie tego zamawiania prędziutko zmieniałam koncepcję budowy. Same profile na ten kojec to koszt ok 1500 PLN, a ja mam ok. 1000 zł na wszystko. W składzie zamówiłam resztę materiałów za 366 zł. na fakturkę dla AFN. Część najdroższych materiałów - metalowe słupki, furtka, kozły na dach itp - mam możliwość kupić bez faktury za dużo mniejsze pieniądze od sąsiada, któremu zostało trochę po budowie. Pozostanie nam jeszcze robocizna.

Posted

U mnie dzisiaj była Bushak odebrac książki z bazarku.

Dziękujemy Ani za wsparcie bo z tego co widziałam to wysłała więcej niż miała zapłacic za książki.

Posted

Potwierdzam - książki odebrałam :p I przy okazji poznałam przecudne pieszczochy Ani :loveu: No i samą przesympatyczną Anię oczywiście :mdrmed: :cool2: A że dostałam więcej książek niż wylicytowałam, to około 20.04. znowu coś na kojec Rexa wyskrobię (jak tylko księgowa mi powie, ile VATu państwo ze mnie zedrze w tym miesiącu :mad: )

Posted

Dziś przed południem ma dzwonić szef firmy, w której zamówiłam cały metalowy stelaż na kojec i powiedzieć, ile za mnie zedrze w tym szczytnym celu :roll:
Czekam więc nerwowo podszczypując moją niedopieszczoną kocicę. Jeśli cena będzie względna to uwiną się w tydzień.
Era/Fokita (Foczka) już bezpieczna u dziewczyn w Łodzi - wędruje tymczasowo z domku do domku, ale schron to już przeszłość :)
Tu u JuliiZuzanny na kanapce. Muszę się spieszyć z tym kojcem, żeby się Foczydełko nie snuło po domkach.

Posted

ożeż ty.... gratulacje Aniu - a ja myślałam że moje trzy owczarki to razem wyglądają imponująco..:evil_lol: :evil_lol:
nawet taki komentarz ostatnio usłyszałam "no widać, ze dziwna..ale z drugiej strony lepsze takie psy niż chłop jak by był pijak...":roll: od trzech panów na rowerach..
hmmm mój TZ by się chyba obraził jakby wiedział....:diabloti:

Posted

Aggie napisał(a):
ożeż ty.... gratulacje Aniu - a ja myślałam że moje trzy owczarki to razem wyglądają imponująco..:evil_lol: :evil_lol:
nawet taki komentarz ostatnio usłyszałam "no widać, ze dziwna..ale z drugiej strony lepsze takie psy niż chłop jak by był pijak...":roll: od trzech panów na rowerach..
hmmm mój TZ by się chyba obraził jakby wiedział....:diabloti:

No ale wagowo to wygrywasz. :evil_lol: Moje sznupki to miniatury. Ostatnią adoptowaliśmy w sylwestra ze schronu.