Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ra_dunia']Trzymam mocno kciuki! Mam nadzieję, że się uda. Szafranka nie opuściłam - w końcu o jego dobro chodzi. Jak tylko będzie złapany wspomogę finansowo.
Buziaki od Szafranka- jeszcze na wolności...

Posted

EXTRA

słuchajcie, jeśli chcecie, zrobię bazarek, tylko najpierw muszę mieć fanty :) ja w Warszawie nie mam za bardzo niepotrzebnych mi już rzeczy, ale może coś tam znajdę.
proponuję, byście wysłały mi zdjęcia, opisy i ceny wywoławcze.
a na FB uruchamiam akcję od nowa, by zbierać pieniążki

Posted

to pierwszy etap poszedl pomyslnie,ale prosze napiszcie czy nie wystresowal sie biedazcek i czy uda sie go pzretrzymac bezpiecznie zeby nie uciekł.Bo teraz zaczyna sie juz czas lezcenia i dakszej pomocy

Posted

Kamila Proc napisał(a):
jak to bylo?

Ciężko...
Dzisiaj będzie w Warszawie. Bardzo potrzebne są fundusze.
Zostawię dla SzafranekM możliwość opisania całej akcji:roll:

Posted

motyleqq napisał(a):
EXTRA

słuchajcie, jeśli chcecie, zrobię bazarek, tylko najpierw muszę mieć fanty :) ja w Warszawie nie mam za bardzo niepotrzebnych mi już rzeczy, ale może coś tam znajdę.
proponuję, byście wysłały mi zdjęcia, opisy i ceny wywoławcze.
a na FB uruchamiam akcję od nowa, by zbierać pieniążki

Motyleqq, jak tylko szafranek dojedzie do Tattoi bazarek byłby bardzo pomocny, teraz będziemy potrzebowali deklaracji, dziękujemy.

Posted

Szafranek dziś ok. 15 został złapany, nie było łatwo.Trzeba było użyć chwytaka.Piesek był zdenerwowany i dostał zastrzyk uspokajający, po czym musiał być umieszczony w klatce podczas przejazdu.Teraz powinien być w drodze do Tattoi, nie chcieliśmy czekać i dodatkowo stresować psa, aby czekał 1 lub 2, a znajomi zawiozą go do Tattoi, za przejazd musiałam zapłacić.Także teraz czekamy na relacje od Tattoi, a ja postaram się dziś późnym wieczorem uzupełnić rozliczenia.

Posted

w takim razie dziewczyny, proszę Was o fanty na bazarek! ja od siebie rzucę trochę kolorowych kosmetyków, które mam, a nie używam, ale potrzebujemy dużo dużo więcej :)

Posted

Bardzo się cieszę, że Wam się udało! Przeleję na początek 50 zł dla Szafranka. Podajcie proszę numer konta.
Co do bazarku, to sama się zbieram, ale najchętniej fanty bym komuś przesłała, bo szczerze mówiąc kiepsko u mnie z czasem i wolałabym nie zawalić z wysyłkami ;)

Posted

dusje napisał(a):
W jaki sposob zostal zlapany?

szafranek został zgłoszony do gminy jako bezdomniaczek, złapany został przez hycla - nie było innej możliwości.Piesek jest już u Tattoi,narazie musi się oswoić z nowymi twarzami, właśnie z rozmawiałam z Tattoi i na razie trudno powiedzieć, jutro będzie dokładnie obejrzany.Na pewno konieczne będą szczepienia p/ko wściekliźnie, chorobom zakaźnym, odrobaczenie, odpchlenie.
Jutro może będę mogła coś więcej napisać lub Tattoi zda nam relacje, także przed bardzo potrzebujemy wsparcia finansowego.

Posted

Ja też jutro poszperam w szafie, w kosmetykach, postaram się coś znaleźć.

Każda złotówka teraz bardzo potrzebna na dalsze leczenie i dt dla szafranka, czeka go zapewne dłuższy pobyt w dt u Tattoi.

Posted

Wiem, czytałam, rozmawiałam..GRATULUJĘ pomyślnej akcji i szczęśliwego pobytu u Tattoi, Szafranku- nasz były cmentarny psiaku:loveu:
Porozsyłam zaproszenia na wątek- tylko tekst jakiś trzeba nowy ...bardzo nam trzeba teraz pieniążków, bo odrobaczanie, kleszcze, odpchlenie, pewnie szczepienia...i cały asortyment zabiegów weterynaryjnych wokół psiaka po pobycie pod chmurką przez tak długi czas.
Motyleq, prosimy o bazarek. Szukajny fantów.

Posted

Kolejna udana akcja dzieki wielkim serduchom wspanialaych warzliwych ludzi!!a teraz zacznie sie praca,systematyczna,aby to szcescie sie nie zmarnowalo i aby odmiana losu nie okazala sie dla niego udreka.dziekuje wszystkim zyzcac dalszej wytrwalosci

Posted

sybillas napisał(a):
Cieszę sie, że pierwszy etap akcji zakończył sie sukcesem. Przed nim zapewne długa resocjalizacja, oby tylko nie uciekł!

Co Ty? Na Tattoi nie ma mocnych...:evil_lol:

Posted

Deklaracje:
20 zł. - Poker dekl. stała,
20 zł - motyleqq, dekl. stała,
20 zł. - szafranekm - dekl. stała - wpłacone,
15 zł. - Eva2406 - dekl. stała- wpłacone za 3 m-ce.
20 zł. - Nooks - dekl. jednorazowa.
10 zł - grzenka - dekl. stała,

RAZEM: 105 ZŁ.

Jednorazowe wpłaty:

200 zł od Yv1958 - wpłacone
148 zł z bazarku paniMysza - wpłacone
50 zł od szafranekm
20 zł od paniMysza - wpłacone
50 zł od mojego znajomego W.Tataka - wpłacone
5 zł. od paniMysza - pozostała kwota z bazarku Pelego,wpłacone,
100zł. od bico,wpłacone
20 zł. od Urszula Dudek - wpłacone.
20 zł.od Pola53
10 zł od grzenka
RAZEM - 623 ZŁ.

wpłacone 623 ZŁ + 35 zł =658 zł. stan na dzień 16.05.

WYDATKI:

Transport z Opola Lub. do Józefowa k/Otwocka - 400 zł.
smycz dla szafranka - 9,50 zł.
kaganiec - ( był niestety potrzebny) - 16.00 zł.

RAZEM: 425,50 ZŁ.

POZOSTAŁO: 232,50 ZŁ.

Pozostała część niepełna (gdyż domek u Tattoi ok. 300 zł /m-c) na opłacenie dt , dojdą jeszcze koszty szczepień i ewent. leczenia.

Bardzo prosimy o drobne datki na pomoc w utrzymaniu szafranka.