danka4u1 Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 [quote name='Ra_dunia']Trzymam mocno kciuki! Mam nadzieję, że się uda. Szafranka nie opuściłam - w końcu o jego dobro chodzi. Jak tylko będzie złapany wspomogę finansowo. Buziaki od Szafranka- jeszcze na wolności... Quote
PaulinKa030894 Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Trzymam gorąco kciuki! Miejmy nadzieję,że się uda!!:razz: Quote
PaulinKa030894 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 trzymamy kciuki! a tymczasem : Petycja o wymierzenie kary bezwzglednej mężczyźnie, który zagłodził swojego psa http://www.petycjeonline.pl/petycja/petycja-o-wymierzenie-kary-bezwzglednej-mezczyznie-ktory-zaglodzil-swojego-psa/238 Quote
bico Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Psiak jest już złapany. A więcej napisze już sama szafranekm, jak tylko wróci do domu i siądzie do komputera. Quote
motyleqq Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 EXTRA słuchajcie, jeśli chcecie, zrobię bazarek, tylko najpierw muszę mieć fanty :) ja w Warszawie nie mam za bardzo niepotrzebnych mi już rzeczy, ale może coś tam znajdę. proponuję, byście wysłały mi zdjęcia, opisy i ceny wywoławcze. a na FB uruchamiam akcję od nowa, by zbierać pieniążki Quote
wlodzimierz Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 to pierwszy etap poszedl pomyslnie,ale prosze napiszcie czy nie wystresowal sie biedazcek i czy uda sie go pzretrzymac bezpiecznie zeby nie uciekł.Bo teraz zaczyna sie juz czas lezcenia i dakszej pomocy Quote
MaDi Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Kamila Proc napisał(a):jak to bylo? Ciężko... Dzisiaj będzie w Warszawie. Bardzo potrzebne są fundusze. Zostawię dla SzafranekM możliwość opisania całej akcji:roll: Quote
szafranekm Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 motyleqq napisał(a):EXTRA słuchajcie, jeśli chcecie, zrobię bazarek, tylko najpierw muszę mieć fanty :) ja w Warszawie nie mam za bardzo niepotrzebnych mi już rzeczy, ale może coś tam znajdę. proponuję, byście wysłały mi zdjęcia, opisy i ceny wywoławcze. a na FB uruchamiam akcję od nowa, by zbierać pieniążki Motyleqq, jak tylko szafranek dojedzie do Tattoi bazarek byłby bardzo pomocny, teraz będziemy potrzebowali deklaracji, dziękujemy. Quote
szafranekm Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 Szafranek dziś ok. 15 został złapany, nie było łatwo.Trzeba było użyć chwytaka.Piesek był zdenerwowany i dostał zastrzyk uspokajający, po czym musiał być umieszczony w klatce podczas przejazdu.Teraz powinien być w drodze do Tattoi, nie chcieliśmy czekać i dodatkowo stresować psa, aby czekał 1 lub 2, a znajomi zawiozą go do Tattoi, za przejazd musiałam zapłacić.Także teraz czekamy na relacje od Tattoi, a ja postaram się dziś późnym wieczorem uzupełnić rozliczenia. Quote
motyleqq Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 w takim razie dziewczyny, proszę Was o fanty na bazarek! ja od siebie rzucę trochę kolorowych kosmetyków, które mam, a nie używam, ale potrzebujemy dużo dużo więcej :) Quote
Ra_dunia Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Bardzo się cieszę, że Wam się udało! Przeleję na początek 50 zł dla Szafranka. Podajcie proszę numer konta. Co do bazarku, to sama się zbieram, ale najchętniej fanty bym komuś przesłała, bo szczerze mówiąc kiepsko u mnie z czasem i wolałabym nie zawalić z wysyłkami ;) Quote
szafranekm Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 dusje napisał(a):W jaki sposob zostal zlapany? szafranek został zgłoszony do gminy jako bezdomniaczek, złapany został przez hycla - nie było innej możliwości.Piesek jest już u Tattoi,narazie musi się oswoić z nowymi twarzami, właśnie z rozmawiałam z Tattoi i na razie trudno powiedzieć, jutro będzie dokładnie obejrzany.Na pewno konieczne będą szczepienia p/ko wściekliźnie, chorobom zakaźnym, odrobaczenie, odpchlenie. Jutro może będę mogła coś więcej napisać lub Tattoi zda nam relacje, także przed bardzo potrzebujemy wsparcia finansowego. Quote
szafranekm Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 Ja też jutro poszperam w szafie, w kosmetykach, postaram się coś znaleźć. Każda złotówka teraz bardzo potrzebna na dalsze leczenie i dt dla szafranka, czeka go zapewne dłuższy pobyt w dt u Tattoi. Quote
danka4u1 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Wiem, czytałam, rozmawiałam..GRATULUJĘ pomyślnej akcji i szczęśliwego pobytu u Tattoi, Szafranku- nasz były cmentarny psiaku:loveu: Porozsyłam zaproszenia na wątek- tylko tekst jakiś trzeba nowy ...bardzo nam trzeba teraz pieniążków, bo odrobaczanie, kleszcze, odpchlenie, pewnie szczepienia...i cały asortyment zabiegów weterynaryjnych wokół psiaka po pobycie pod chmurką przez tak długi czas. Motyleq, prosimy o bazarek. Szukajny fantów. Quote
wlodzimierz Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Kolejna udana akcja dzieki wielkim serduchom wspanialaych warzliwych ludzi!!a teraz zacznie sie praca,systematyczna,aby to szcescie sie nie zmarnowalo i aby odmiana losu nie okazala sie dla niego udreka.dziekuje wszystkim zyzcac dalszej wytrwalosci Quote
sybillas Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Cieszę sie, że pierwszy etap akcji zakończył sie sukcesem. Przed nim zapewne długa resocjalizacja, oby tylko nie uciekł! Quote
danka4u1 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 sybillas napisał(a):Cieszę sie, że pierwszy etap akcji zakończył sie sukcesem. Przed nim zapewne długa resocjalizacja, oby tylko nie uciekł! Co Ty? Na Tattoi nie ma mocnych...:evil_lol: Quote
szafranekm Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 Deklaracje: 20 zł. - Poker dekl. stała, 20 zł - motyleqq, dekl. stała, 20 zł. - szafranekm - dekl. stała - wpłacone, 15 zł. - Eva2406 - dekl. stała- wpłacone za 3 m-ce. 20 zł. - Nooks - dekl. jednorazowa. 10 zł - grzenka - dekl. stała, RAZEM: 105 ZŁ. Jednorazowe wpłaty: 200 zł od Yv1958 - wpłacone 148 zł z bazarku paniMysza - wpłacone 50 zł od szafranekm 20 zł od paniMysza - wpłacone 50 zł od mojego znajomego W.Tataka - wpłacone 5 zł. od paniMysza - pozostała kwota z bazarku Pelego,wpłacone, 100zł. od bico,wpłacone 20 zł. od Urszula Dudek - wpłacone. 20 zł.od Pola53 10 zł od grzenka RAZEM - 623 ZŁ. wpłacone 623 ZŁ + 35 zł =658 zł. stan na dzień 16.05. WYDATKI: Transport z Opola Lub. do Józefowa k/Otwocka - 400 zł. smycz dla szafranka - 9,50 zł. kaganiec - ( był niestety potrzebny) - 16.00 zł. RAZEM: 425,50 ZŁ. POZOSTAŁO: 232,50 ZŁ. Pozostała część niepełna (gdyż domek u Tattoi ok. 300 zł /m-c) na opłacenie dt , dojdą jeszcze koszty szczepień i ewent. leczenia. Bardzo prosimy o drobne datki na pomoc w utrzymaniu szafranka. Quote
Recommended Posts