Mysza2 Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Poker napisał(a):Zadam może naiwne pytanie , bo nie śledzę dokładnie każdego postu.czy były próby założenia szelek? Czy on umie podawać łapki? Jeżeli tak , to można to wykorzystać do założenia szelek zapinanych na grzbiecie , a nie na szyi. Może warto spróbować, Piękny z niego psiak, wymarzony byłby domek z ogrodem Quote
EVA2406 Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 szafranekm napisał(a):Możliwe, że był na łańcuchu, albo był straszony i drażniony- tego się niestety raczej nie dowiemy. Cioteczki jutro uzupełnię i uaktualnię rozliczenia szafranka -dziś nie dam rady. SzafrankuM, wrzuć mi na pw nr konta, bo miałam przyklejoną karteczkę przy kompie, ale podczas przedświątecznych porządków gdzieś się zapodziała :oops: Quote
andegawenka Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 EVA2406 napisał(a):SzafrankuM, wrzuć mi na pw nr konta, bo miałam przyklejoną karteczkę przy kompie, ale podczas przedświątecznych porządków gdzieś się zapodziała :oops: :oops: odezwę się Evuniu na pw:-) Szafranek, szukaj domku Quote
szafranekm Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 EVA2406 napisał(a):SzafrankuM, wrzuć mi na pw nr konta, bo miałam przyklejoną karteczkę przy kompie, ale podczas przedświątecznych porządków gdzieś się zapodziała :oops: Zaraz prześlę nr. konta. Quote
szafranekm Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 Deklaracje stałe: styczeń 2012. 20 zł. - Poker dekl. stała- VI, VII,VIII,IX,X,XI,XI,XII,I-wpłacone -03.01.2012 20 zł - motyleqq, dekl. stała-V-wpłacone-?? 20 zł. - szafranekm - dekl. stała -V,VI,VII,VIII,IX,X,XI,XII,I - wpłacone 5 zł. - Eva2406 - dekl. stała- V, VI,VII,VIII,IX,X -wpłacone -?? 10 zł - grzenka - dekl. stała-V, VI, VII,VIII,IX,X,XI,XII,I- wpłacone- 30.12 30 zł - wiga138 - dekl. stała - VI, VII,VIII,IX,X,XI,XII - wpłacone-23.11(wpłata 60 zł - za XI I XII) 10 zł - pola53 - dekl. stała od sierpnia - VIII,IX,X,XI,XII,I - wpłacone 03.01. 20 zł - Annaa4 - dekl.stała od listopada - XI,XII - wpłacone. - 02.12 50 zł. - Annaa4 - dekl. na styczeń 2012 - I -wpłacone - 02.01. RAZEM - 110 zł. - wpłaty z części dekl. stałych za m-c STYCZEŃ wpłaty jednorazowe, które wpłynęły w m-cu styczniu: 50 zł - andegawenka - wpłacone 03.01. 9 zł - nadpłata z bazarku majowej dla szafranka - wpłacono-09.01. ______ RAZEM - 59 zł - wpłaty jednorazowe. 110 zł(dekl. stałe na styczeń ) + 59 zł (wpłaty jednorazowe) = 169 zł. 456,08 zł.(stan z 27.12) + 169 zł =625,08 zł. Na koncie szafranka mamy na dzień 09.01.. - 625,08 zł.;) Quote
szafranekm Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 Poker napisał(a):Zadam może naiwne pytanie , bo nie śledzę dokładnie każdego postu.czy były próby założenia szelek? Czy on umie podawać łapki? Jeżeli tak , to można to wykorzystać do założenia szelek zapinanych na grzbiecie , a nie na szyi. Nie wiem, czy to by się udało, choć może trzeba by spróbować, ale szkoda, aby szafranek mógł stracić zaufanie do Ulki. Szafranek miał taką sytuację,może pamiętać. Kiedy żadne próby zabrania go z cmentarza nie pomogły - z pomocą przyjechały 2 osoby ze Straży dla zwierząt z Lublina i próbowały złapać szafranka na tzw. pętelkę zrobioną ze smyczy - był bardzo nie zadowolony.Co prawda pętelka była założona na szyi, nie na grzbiecie. Quote
andegawenka Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 szafranekm napisał(a):Nie wiem, czy to by się udało, choć może trzeba by spróbować, ale szkoda, aby szafranek mógł stracić zaufanie do Ulki. Szafranek miał taką sytuację,może pamiętać. Kiedy żadne próby zabrania go z cmentarza nie pomogły - z pomocą przyjechały 2 osoby ze Straży dla zwierząt z Lublina i próbowały złapać szafranka na tzw. pętelkę zrobioną ze smyczy - był bardzo nie zadowolony.Co prawda pętelka była założona na szyi, nie na grzbiecie. Pamiętamy, zresztą podobnego pieska miałam. Nie ruszać go to było Ok, ale coś przy nim zrobić absolutnie nie. Szybki był jak błyskawica. W obróżce chodził cały czas.... W czasie transportu dziewczyny zdjęły mu szelki. Prowadziłam gamonia prawie godzinę (dystans 20 minutowy)na petelce ze smyczy którą założyłam trzęsącymi sie rękami., Quote
ULKA12 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Najgorsze jest to, że on jest pamiętliwy. Quote
szafranekm Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 ULKA12 napisał(a):Najgorsze jest to, że on jest pamiętliwy. No właśnie tego też się obawiam, że może pamiętać tamto zdarzenie na cmentarzu. Quote
piescofajnyjest Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 podniose Szafranka pamietliwego! Quote
emilia2280 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Szfranku, czy mozemy prosic o pomoc dla psów z Klébowa które nie majá jutro co jesc? Pomoc dla schroniska w Klembowie, psy głodują! GŁOSUJCIE Bardzo proszę o pomoc w głosowaniu na schronisko w Klembowie koło Wołomina. Jest to mało znane schronisko w niewielkiej miejscowości koło Wołomina. Stowarzyszenie Opieki nad Zwierzętami 05-205 Klembów ul.Słoneczna2 Tel: 029-777-90-22, 0-507-292-311, 504-649-287, Email:stow-opiekinadzwierzetamigranica@wp.pl saliba_celina@o2.pl; http://www.stowarzyszenieopiekinadzwierzetami.pl Stowarzyszenie prowadzi Schronisko w Klembowie kolo Wołomina. W tej chwili przebywa tam 350 psów i 20 kotów. Pieniędzy brakuje absolutnie na WSZYSTKO. Mało adopcji, bo to koniec świata. Niewielu ludzi tam dociera. W tej chwili przebywają tam 2 spanielki, które wkrótce pojadą do domowego hoteliku koło Kielc, ale problem nadal zostanie... Wątek spanieli z Klembowa: http://www.cockerspaniel.webd.pl/viewtopic.php?t=1303 http://www.dogomania.pl/threads/219196-Przeurocza-parka-cocker-spanieli-(piesek-i-sunia)-pilnie-szuka-DT-KLEMBÓW-k.Wołomina Jaki jest problem tego schroniska? Brak pieniędzy na wszystko, nawet na jedzenie dla psów, na zapłacenie rachunków za prąd. Wczoraj psy nie dostały nic do jedzenia! To już nie pierwszy raz... Skąd się wziął ten problem? Może skopiuję z wątku schroniska: http://www.dogomania.pl/threads/1235...-wolontariusze "W tej chwili zrobilo się blędne kolo. Pierwszy raz podpisali umowę z gminami i w tym momencie to byl ich koniec, bo część psów idzie do adopcji, ale część zostaje i trzeba podpisywać następne umowy, żeby można bylo utrzymać te które już są ale i te które przyszly i tak z roku na rok pozostaje do wyżywienia coraz więcej psów. Staram się im pomoc choć trochę, ale sama nie mam za dużo dla swoich. Zalatwiliśmy dwa razy trochę mięsa, ale bardzo trudno jest dostać coś w Polsce za darmo chyba że się ma plecy. Jutro kupię im ze swoich pieniędzy 10 worków bułek, ale to wszystko co na razie mogę, ale co do tych bułek? Tragedia a psów tam dużo i większość tak jak u mnie dużych. Takie zapłaty z gmin za odławianie psów są bez sensu, bo niby to spore pieniądze, tak myślą ci którzy psami się nie zajmują, a to żadne pieniądze bo niektóre psy pozostają do końca życia i trzeba je utrzymać, a kasę dostaje się na psa tylko raz. Trzeba również za te pieniądze leczyć, szczepić, a gazety rozpisują się, że gminy tak dużo placą, ale to mogą powiedzieć tylko ludzie, ktorzy nie mają nawet swoich zwierząt. W momencie gdy gminy przestają podpisywać umowy z danym azylem, psy zostają bez środków na życie, tak jak w tej chwili Klembów i trzeba by bylo wziąść za glowę gminy, żeby dawały na utrzymanie tych zwierząt, dopuki nie zostaną wszystkie wyadoptowane. Krew mnie zalewa." "No wlasnie. takie jednorazowe oplaty za odlowienie sá tylko dla rakarzy co te psy lapiá i usmiercajá. dla uczciwego schroniska to jest tragiczna pulapka. moze powinni podpisac umowy od nowa, na utrzymanie comiesiéczne, odejmujác te jednorazowe kwoty które dali na psa a pies np siedzi juz 4 lata, wiéc dawno "przejadl" tá sumké." Jak można pomóc? 1. Można wziąć udział w bazarku na dogo (lub wpłacić pieniążki na konto podane w drugim poście tego bazarku): http://www.dogomania.pl/threads/2208...do-17.01.2012r. 2. Można wziąć udział w głosowaniu na kandydata Dogomanii do konkursu w Krakvecie "Pomoc dla schronisk". W tej chwili wygrywa EMIR, ale w porównaniu z Emirem Klembów nawet nie marzy o takich pieniądzach jakimi Emir obraca. Pani Celina chciałaby tylko móc zapłacić rachunki i mieć za co kupić jedzenie dla zwierzaków. Pomóżcie głodującym psom zawalczyć o jedzenie! Bardzo proszę o głosowanie (kto jest zalogowany na Dogomanii): http://www.dogomania.pl/threads/2207...ta-na-styczeń Liczy się każdy głos! Głosowanie na Krakvecie będzie dopiero od 16 stycznia, wstawię tu linka do głosowania. 3. Można dołączyć do wydarzenie na FB, udostępniać i zapraszać znajomych. Wydarzenie powstanie wieczorem, wtedy wrzucę tu linka. BARDZO PROSZĘ O POMOC DLA GŁODUJĄCYCH PSÓW Z KLEMBOWA. Quote
szafranekm Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 szafranku dobrej nocki, u nas cały czas chlapa, buro i ponuro. Quote
EVA2406 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 U nas nie pada, ale ponuro też jest. Dobrej nocki śliczny Szafranku. Śnij o najcudowniejszym domku. Może wreszcie się znajdzie. Quote
andegawenka Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 Przestało padać, ale klimat nadal wiosenny... Witaj Szafranku... Quote
andegawenka Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 [quote name='wiga138']wpłaciłam za styczen i luty :) Quote
szafranekm Posted January 12, 2012 Author Posted January 12, 2012 [quote name='wiga138']wpłaciłam za styczen i luty :) Dziękujemy bardzo za pamięć i pomoc. Wiga Twoje pieniążki dziś doszły - 60 zł, a wczoraj wpłynęły pieniązki od Eva2406 - 50 zł - deklaracja z góry na 10 m- cy także od listopada 2011 do sierpnia 2012. deklaracje stałe: 50 zł - od Eva2406 - wpłata na 10 m-cy do sierpnia 2012 - wpłynęło- 11.01. 60 zł - wiga 138 - wpłata na styczeń i luty 2012 - wpłynęło - 12.01. Dziękujemy Wam, bardzo, szafranek bardzo się ucieszy. Quote
EVA2406 Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 A ja bardzo bym się ucieszyła gdyby Szafranek znalazł domek :) Quote
szafranekm Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 [quote name='EVA2406']A ja bardzo bym się ucieszyła gdyby Szafranek znalazł domek :)[/QUOTE] Ja także,Szafranek jest cały czas ogłaszany, jak na razie był tylko 1 telefon, Pan miał porozmawiać z żoną i oddzwonić, ale nie zrobił tego. Quote
Mysza2 Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Gosiu melduję że paczka z fantami doszła:), jak się odrobię z bazarkiem który tworzę to szafrankowy jest następny w kolejce. Quote
piescofajnyjest Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 a do mnie idzie straszana zima, Szafranku :( sciskam Cie mocno psiaku! Quote
andegawenka Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 U nas nie ma zimy, ale za to masa różnych wirusów się pałęta po mojej rodzinie.....ale gdy temperatury na plusie to tak jest.Troszkę popruszyło na biało ale ole od wtorku znów wyż nadają:roll: (Elu mam dwa fanty dla Szafranka, co wysłać foty czy paczkę?) Szafranku... Quote
ULKA12 Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Pozdrowienia od Szafranka, u nas zima na całego :-) "" rel="external nofollow noopener"> "" rel="external nofollow noopener"> Quote
Recommended Posts