Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='zuzlikowa']Szafranek zbyt wiele już przeszedł... dostał zbędną etykietkę-"agresywny"...
nie nieufny, nie wystraszony, ale "agresywny" i nawet padały sugestie- uśpić!

Ten mały liliput jednak na to nie zasługuje!

Dzielnie walczył o siebie- przecież nie miał podstaw ufać i wierzyć człowiekowi, wiec walczył, gdy czuł się zaszczuty i zagrożony!

Teraz uczy się żyć z człowiekiem, ufać, nie wpadać w panikę niepotrzebną... i choć strach jeszcze może mu długo towarzyszyć, to nie jest psem, który codziennie żyjąc z człowiekiem, nie nauczy się bezwzględnego zaufania.
Dzisiaj zaufanie przychodzi może małymi kroczkami, ale sukcesywnie i stale...

Szafranek szuka domu, który pokocha go odpowiedzialnie, nauczy się mu wierzyć i nauczy go stopniowo wierzyć sobie...
I nie wierzę, by ew. przyszły dom nie dostał pełnej informacji co do zachowania i potrzeb tego psiaka... decyzja nie może być "emocjonalna"...

Nie porzucajmy go i odsądzajmy, bo walczył o siebie zawzięcie!
Miał prawo się bronić, a nie rozumiejąc człowieka i nie mając podstaw, by człowiekowi wierzyć, robił to co w jego przekonaniu musiał!

To człowiek, niestety, nie wykazał się odpowiedzialnością, umiejetnością przewidywania i empatią...

Tak, to zdjęcie w budzie jest zrobione w ośrodku Fundacji BERNARDYN, chyba pierwszego dnia, po zabraniu od Tattoi.
Zuzliku, dziękujemy za odwiedziny i pamięć o szafranku.

Posted

andegawenka napisał(a):
Koniec długich weekendów:p Eluniu:mad:
Mam, ale nie wiem czy to Ci pójdzie:shake:

Koniec niestety:(, ale pogoda była jak marzenie, zupełnie nie listopadowa:)
a co masz?

Posted

Mysza2 napisał(a):
Koniec niestety:(, ale pogoda była jak marzenie, zupełnie nie listopadowa:)
a co masz?

w piatek, ale w sobotę i niedzielę u nas już padało...

Nowe rękawiczki z cekinami bez palców, b. ładne ( na mnie za małe i nie byłam w nich ani razu), ale czy modne to nie wiem. Zyciorysy znanych osób w formie A4 (Miskiewicz, Piłsudski reszty nie pamiętam). gdzieś już widziałam na bazarku, ale nie wnikałam czy poszło...Proponowałam to innej osobie na bazarek ale chyba nie chciała bo nie napisała już więcej do mnie.

Posted

andegawenka napisał(a):
w piatek, ale w sobotę i niedzielę u nas już padało...

Nowe rękawiczki z cekinami bez palców, b. ładne ( na mnie za małe i nie byłam w nich ani razu), ale czy modne to nie wiem. Zyciorysy znanych osób w formie A4 (Miskiewicz, Piłsudski reszty nie pamiętam). gdzieś już widziałam na bazarku, ale nie wnikałam czy poszło...Proponowałam to innej osobie na bazarek ale chyba nie chciała bo nie napisała już więcej do mnie.

Myślę że książki warto wystawić, co do rękawiczek to mnie nie pytaj, bo ja z elegancją i modą na bakier, ale wystawimy i zobaczymy:)
Mam już zdjęcia fantów od Annaa4, czekam na paczkę od Szafranekm i wtedy uruchomię.

Posted

Mysza2 napisał(a):
Myślę że książki warto wystawić, co do rękawiczek to mnie nie pytaj, bo ja z elegancją i modą na bakier, ale wystawimy i zobaczymy:)
Mam już zdjęcia fantów od Annaa4, czekam na paczkę od Szafranekm i wtedy uruchomię.

Wysłać Ci?

Posted

Mysza2 napisał(a):

Jutro rano wysyłam paczkę z fantami szybkim priorytetem.

Posted

Wczoraj skończyło się allegro dla Szafranka. Obejrzało około 700 osób. Niestety nikt nie zapisał. Na wątku cisza, więc telefonów też nie było?
Ogłoszenia w dalszym ciągu aktywne.

Posted

maja602 napisał(a):
Wczoraj skończyło się allegro dla Szafranka. Obejrzało około 700 osób. Niestety nikt nie zapisał. Na wątku cisza, więc telefonów też nie było?
Ogłoszenia w dalszym ciągu aktywne.

Dziękujemy maja.

Posted

Mysza2 napisał(a):
wysłałaś paczuszkę?

Tak Myszko dziś rano wysłałam, ale poproszę Cię jeszcze o rezerwację na 3 miejsca, doślę coś w piątek rano lub jutro wieczorem, bo jutro w dzień nie będę mogła.

Posted

Deklaracje stałe:

20 zł. - Poker dekl. stała- VI, VII,VIII,IX,X,XI-wpłacone
20 zł - motyleqq, dekl. stała-V-wpłacone
20 zł. - szafranekm - dekl. stała -V,VI,VII,VIII,IX,X,XI - wpłacone
5 zł. - Eva2406 - dekl. stała- V, VI,VII,VIII,IX,X -wpłacone
10 zł - grzenka - dekl. stała-V, VI, VII,VIII,IX,X,XI- wpłacone
30 zł - wiga138 - dekl. stała - VI, VII,VIII,IX,X - wpłacone.
10 zł - pola53 - dekl. stała od sierpnia - VIII,IX,X,XI - wpłacone,
20 zł - Annaa4 - dekl.stała od listopada - XI - wpłacone.
RAZEM - 80 zł. - wpłaty z części dekl. stałych, które wpłynęły w listopadzie br.

wpłaty jednorazowe:

20 zł - od Annaa4 - wpłynęła -10.11.
20 zł. - od aniolek2000 - wpłynęła -10.11.
140 zł. - wpłata od Mysza2 - za bazarek dla szafranka"To i owo" - wpłynęła -10.11.
RAZEM : 180 zł.

80 zł(dekl. stałe) + 180 zł (wpłaty jednorazowe) = 260 zł.

Na dzień 10.11. na koncie szafranka mamy uzbierane 260 zł, dziś przelałam brakującą dopłatę do pobytu szafranka u Ulki12.

100 zł - dopłata (do pełnej kwoty 300 zł.) za pobyt szafranka od 26.10 do 25.11 w DT u Ulka12.

Pozostało 160 zł.-stan na 10.11.

wpłaty jednorazowe:

50 zł - Kinga K - wpłacone, wpłynęło 14.11
50 zł - andegawenka - wpłacone, wpłynęło 15.11
Razem : 100 zł.

pozostało: 160 zł + 100 zł = 260 zł.- stan na 16.11.

Nie mamy jeszcze wpłat od kilku osób z deklaracji stałych, może wpłyną,nie było jak dotąd żadnej informacji o rezygnacji i wycofaniu.

Posted

Instrukcja głosowania na forum KrakVet:
1. Proszę wejść na stronę http://www.krakvet.pl/forum
2. Następnie na górze strony wcisnąć link Zarejestruj się
3. Proszę zaakceptować warunki rejestracji
4. Teraz trzeba wypełnić pola wymagane do rejestracji: Pole "użytkownik", "email", "hasło", "powtórz hasło" oraz wpisać kod z obrazka, następnie nacisnąć "wyślij"
5. Otrzymacie Państwo e-mail aktywujący konto (który może być w zakładce spam)
6. Logujecie się na Forum Krakvetu http://www.krakvet.pl/forum wpisując nazwę użytkownika i hasło
7. Następnie prosimy wybrać dział "Pomoc dla schronisk" oraz wybieramy temat "Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc - listopad 2011"
8. W ankiecie która się pojawi, prosimy zaznaczyć "Przytulisko w Rachowie Starym" i zagłosować

Bardzo dziękujemy. Każdy głos jest na wagę złota!