Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

maja602 napisał(a):
Super. Z bazarków będzie troszkę pieniążków. Rozumiem, że za czerwiec jest zapłacone i teraz trzeba zebrać na lipiec?

Zapłacone mamy od 26 maja do 25 czerwca.Teraz zbieramy na kolejny miesiąc, od 26.06 do 25.07.

Posted

Dzisiaj będą tylko zdjęcia. Jutro postaram sie coś więcej o Szafranku napisać. Ale generalnie nie jest źle :-)
Z serii portretowych:

Szafranek a w tle jego mieszkanie

Zabawy

Wszystko na dziś.

Posted

Portreciki szafranka śliczne, chłopak ładnie pozuje, widzę, że towarzyski się zrobił w stosunku do innych swoich kolegów,chyba upodobał sobie sznaucerka malawaszki( jak nie pomyliłam) mam nadzieję, że nie rozrabia z nimi za bardzo.

Dziękujemy:lol::lol::lol: Ulka12.

Posted

Czas na małe podsumowanie pobytu Szafranka u mnie.
Szafranek to niewątpliwie pies z charakterem. Do ludzi przylepny i ufny. Nie są problemem dla niego obcy, podchodzi do nich i nstawia się do głaskania. Szybko się aklimatyzuje w nowym miejscu, kojec, w którym oobecnie mieszka traktuje jak azyl, bardzo chętnie tam wchodzi. Nie potrafi sobie zorganizować czasu bez człowieka, gdy ktoś jest z nim łazi krok w krok, siada przy nodze, gdy zostanie sam wraca do kojca i tam sobie leży, z tego wniosek, że Szafranek żył kiedyś z człowiekiem bardzo blisko. Ogólnie nie ma z nim problemów, do innych psów jest nastawiony przyjaźnie w obecności człowieka nawet próbuje się z nimi bawić, sam odchodzi, nie jest nachalny, raczej patrzy i obserwuje. Niestety w tym pozytywnym obrazie jest i łyżka dziekciu, Szafranek gdy mu się coś nie podoba po prostu atakuje, nawet jak ma możliwość ucieczki to nie wybiera tej drogi. W naszym przypadku było to kaganiec i obroża. Oczywiście nic mi nie zrobił ale zachowanie było. Pozytywne jest to,że Szafranek nie atakuje człowieka tylko przedmiot, który w jego mniemaniu mu zagraża. Gdy upuściłam obrożę, pies się uspokoił, również próba nakładania kagańca odbywała się zgodnie z zaleceniami szkoleniowców i wszystko było pięknie dopóki nie spróbowałam mu go zapiąć. Myślę, że nie ma się co dziwić takim reakcjom skoro pies przez bardzo długi okres czasu był pozbawiony opieki a wszelkie próby złapania go kojarzą sie mu niegatywnie. Dziwi mnie jedynie to, że on bardzo ładnie chodzi na smyczy i obroża którą ma mu nie przeszkadza, daje się podpiąć na smyczkę. Natomiast nowej obroży nie pozwoli sobie założyć. Ale wierzę, że z czasem i to przełamiemy. Chyba, że ktoś ma jakieś pomysły? Ja nie chcę w tej chwili robić nic na siłę bo chcę z nim pozostać w przyjacielskich stosunkach.

Posted

Sądzę, że obroża mu się bardzo źle kojarzy. Może myśli, że znowu go gdzieś wywiozą. Po próbach łapania i ostatecznym odłowieniu przez hycla na pewno musi minąć sporo czasu zanim Szafranek oswoi się z tym, że zakładanie obroży to nic strasznego.
A w ogóle - to on jest śliczny :D

Posted

[quote name='wiga138']Jestem na zaproszenie. Mogę zadeklarować 30 miesięcznie .Poproszę na pw nr konta :)

wiga138 bardzo dziękujemy:multi::multi::multi: nr. konta napisałam Ci na pw.

Posted

ULKA12 napisał(a):
Ja nie chcę w tej chwili robić nic na siłę bo chcę z nim pozostać w przyjacielskich stosunkach.

I pozostaniesz, bo Ty taka właśnie przyjacielska jesteś. Komu powierzyłybyśmy nasz drogocenny skarb dwupakowy M&P jak nie Tobie. Z Szafrankiem tez ułoży się.
Ra_dunia napisał(a):
Sądzę, że obroża mu się bardzo źle kojarzy. Może myśli, że znowu go gdzieś wywiozą. Po próbach łapania i ostatecznym odłowieniu przez hycla na pewno musi minąć sporo czasu zanim Szafranek oswoi się z tym, że zakładanie obroży to nic strasznego.
A w ogóle - to on jest śliczny :D

Tak własnie jest na pewno. Musi minąć trochę czasu, a pośpiechu nie ma.

Posted

danka4u1 napisał(a):
I pozostaniesz, bo Ty taka właśnie przyjacielska jesteś. Komu powierzyłybyśmy nasz drogocenny skarb dwupakowy M&P jak nie Tobie. Z Szafrankiem tez ułoży się.

Tak własnie jest na pewno. Musi minąć trochę czasu, a pośpiechu nie ma.

Szkoda Ulu że jesteś pojedyńcza, takich jak Ty trzeba nam więcej....a to capanie przy zakładaniu szelek czy kagańca to ja dobrze znam;)...odpuść i nie ryzykuj...czasu trzeba

Posted

Ależ Szafranek jest piękny, coraz piękniejszy :loveu:

Myślę, że zapinanie obroży źle się Szafrankowi kojarzy i musi jeszcze sporo czasu upłynąć zanim zaufa tak do końca. Wierzę, że zaufa.

Posted

Niczego dodawać nie muszę, więc się nie wysilam ;)... a jako,że nic nowego nie mam do dodania, to tylko poocham nad Szafrankiem- piękny!!! ... a na wszystko przyjdzie czas.

Niestety ja i z prośbą do Was...
... tu znowu nieszczęśliwe zwierzę do uśpienia... boję się nawet już opisywać... więc po prostu proszę- zajrzyjcie do miesięcznego oseska konika.

http://www.dogomania.pl/threads/209489-Miesi%C4%99czny-OSESEK-KONIA-skazany-na-U%C5%9APIENIE-bo-chory!-A-mo%C5%BCna-wyleczy%C4%87...URATUJMY!?p=17061524#post17061524

Posted

Szafranekm :lol: Dziekuje za potwierdzenie wplaty 50 zl ode mnie dla Szafranka :lol: Psina jest przesliczna i na szczescie nie taka grozna :loveu: Przypomina mi szeltika :lol:

Posted

Deklaracje:
20 zł. - Poker dekl. stała- V-wpłacone
20 zł - motyleqq, dekl. stała-V-wpłacone
20 zł. - szafranekm - dekl. stała -V,VI - wpłacone
5 zł. - Eva2406 - dekl. stała- V, VI,VII -wpłacone za 3 m-ce.
10 zł - grzenka - dekl. stała-V, VI- wpłacone
30 zł - wiga138 - dekl. stała - VI - wpłacone.

WPŁACONE: 145 ZŁ.

Wpłaty jednorazowe:

200 zł od Yv1958 - wpłacone
148 zł z bazarku paniMysza - wpłacone
50 zł od szafranekm
20 zł od paniMysza - wpłacone
50 zł od mojego znajomego W.Tataka - wpłacone
5 zł. od paniMysza - pozostała kwota z bazarku Pelego,wpłacone,
100zł. od bico,wpłacone
20 zł. od Urszula D. - wpłacone.
20 zł.od Pola53-wpłacone
RA_DUNIA 50 zł. - wpłacone
AnnaA - 15 zł. - wpłacone.
Zosia123 - 10 zł.- wpłacone,
kmurdz - 30 zł - wpłacone,
Andegawenka - 50 zł.
Anna K. Z. - 20 zł - wpłacone.
Jolanta P.(pay pal) - 50 zł - wpłacone.
magdina - 40 zł-wpłacone,
Anna S. - 50 ZŁ - wpłacone.
Ladymonia0610 - 20 zł.-wpłacone.
Gonia13 - 20 zł.-wpłacone.
Kamila B.- 24 zł. - wpłacone.
dusje - 50 zł.-wpłacone.
PACZEK 20zł.-wpłacone,
wpłata od motyleqq z foto-bazarku dla szafranka - 146 zł - wpłacone.

RAZEM - 1208,00 ZŁ.

wpłacone 1208,00 ZŁ + 145 zł(dekl.stałe) =1353,00 zł.

WYDATKI:
Transport z Opola Lub. do Józefowa k/Otwocka - 400 zł.
smycz dla szafranka - 9,50 zł.
kaganiec - ( był niestety potrzebny) - 16.00 zł.

RAZEM: 425,50 ZŁ.

POZOSTAŁO: 927,50 ZŁ.

Wydatki uregulowane po odebraniu i przekazaniu szafranka do ośr. fundacji i potem do DT do Ulka12:

transport do ośrodka fundacji- 150 zł.
opłata za hoteli u Ulka12 ok. 300 zł/m-c: 10 zł/doba,za okres od 26.05 do 25.06.
transport z ośrodka fundacji do Ulka12 - 30 zł.
RAZEM:480 zł..

Pozostało 447,50 zł. - stan na 22.06.

Dojdą jeszcze ewent. koszty za szczepienia podstawowe.