zuzlikowa Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Szarotka napisał(a):Nie taki Szafranek straszny :):) Hihihi... no, teraz to tym bardziej się ciesze,że już śpi ten liliput o sercu kaukaza!... jeszcze by zaczął nas przekonywać, że jednak jest straszny... baaaaaaardzo straaaaaaszny. Mnie najbardziej rozbroiło stwierdzenie: " wyżej sika niż bernardyn". Drabik, choć mały, to szczęsliwie nie ma dostępu do benków, bo jeszcze wśród nich także chciałby porzadzić i podokazywać... a serce do tego on ci ma! Jest najświęciej przekonany,że jest ważny niesłychanie i nawet benek żaden na drodze mu nie stanie! A co tam benek... koń żaden także! Nie dziwcie się,że się tak uśmiewa... zrobił porządek na placu, pobawił ile chciał... to się może pośmiać szczerze! Quote
zuzlikowa Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 bico napisał(a):Ja też nie wierzę w to by komuś się ten pies zagubił, bo nikt intensywnie go nie szukał, a dużo osób o nim wiedziało i wieści się niosły "z ust do ust". Dlatego myślę, że dobrym pomysłem było by umieszczenie w ulotce, że ogólnie właśnie taki psiak szuka dobrego domu, tuż obok info i zapytania o to czy komuś się on nie zgubił. W ten sposób za jednym zamachem można szukać ewentualnego poprzedniego właściciela lub kogoś całkiem nowego ale sensownego. Sensowne- warto połączyć dwa w jednym! Quote
zuzlikowa Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Yv1958 napisał(a):Oooo! To jak tam, gdzie pojedzie rownie pieknie respektuje sie pieski - ich potrzeby, kocha tak samo, to ja sie bardzo ciesze! Pytanie! Jasne,że innego wyjścia nie ma... szafranekm już posprawdzała i wie! Szafranek przekona sie wkrótce... Nie- ja muszę już zniknąć, bo zaczynam wpadać w dziwny nastrój niekontrolowanego słowotoku, a jeszcze rymować mi się zaczyna... spokojnej nocki wszystkim :) Quote
Szarotka Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 [quote name='szafranekm'] szafranek na materacyku. Cale szczescie, ze udalo sie Wam wyciagnac te lepsza strone Szafranka :):) Quote
szafranekm Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 Tak zrobię,dwa w jednym - zapytanie o to czy się nikomu nie zgubił i o nowy domek , a nuż się uda. Quote
EVA2406 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 zuzlikowa;16944593 [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/121/240520111225.jpg/" napisał(a):[IMG" rel="external nofollow noopener">http://img121.imageshack.us/img121/7708/240520111225.jpg Uploaded with ImageShack.us Czyż te oczy mogą kłamać.......................;) Cudny ten Szafranek i jaki mądrala :) Quote
danka4u1 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Nigdy dość pięknych zdjęć szczęśliwego Szafranka w jakże innym otoczeniu niż dotychczasowe..cmentarne. Już nigdy ,piesku -nie będziesz samotny, zagrożony i opuszczony.:loveu: Quote
zuzlikowa Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 EVA2406 napisał(a):Czyż te oczy mogą kłamać.......................;) Cudny ten Szafranek i jaki mądrala :) Hihihi... co te oczyska mogą, to jeszcze nie wiemy, ale kłamać nie potrafią!... nawet jak mu się coś nie podoba, to w tym wytrzeszczu zaraz to się widzi!... i w intensywnym spojrzeniu także. A jak zacznie sztywnieć i się oblizywać... radzę uczciwie odpuszczać, bo już cos się dzieje, coś co budzi jego awersję zdecydowaną... coś, co dobrze mu się nie kojarzy... coś, czego sobie bezwzglednie nie życzy. Na dziś jeszcze radzę odpuszczać. Ale ubaw- nawet takiego małego lylyputa trzeba się "nauczyć"!:evil_lol: ... choć przyznam, że nigdy mnie gigant zębami nawet nie dziabnął, ale ślepaczek i liliput pokąsały... jednym słowem- zlekceważyłam i dostałam za swoje!:eviltong: Dziś już nie lekceważę nawet "nagarsteczkowych" szczekaczy:diabloti: Quote
ULKA12 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Szafranek już u mnie. Pierwsze spotkanie przebiegło bez zgrzytów, pies jak na razie sympatyczny, daje sie głaskać, ładnie chodzi na smyczy, oczywiście podchodziłam do niego z pewną taką nieśmiałością i na ręce bym sie go nie odważyła wziąść ale wszystko przed nami. Do samochodu wsiadł za drobną zachętą, czyli klasycznie na szyneczkę, całą drogę siedział grzecznie na tylnym siedzeniu, troszke drzemał, troszkę wyglądam, ogólnie bez sensacji, ale widac, że nie jeździł samochodem, nie ma choroby lokomocyjnej. Reszta sprawozdania jak się poznamy bliżej :-) Quote
maja602 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Cieszę się, że Szafranek już na miejscu i że kolejna osoba potwierdziła, ze jego zachowanie nie jest agresywne. Może wszystko będzie dobrze, jednak trzeba pamiętać o jego dokonaniach w lecznicy. On z pyszczusia przypomina owczarka szetlandzkiego z charakteru ... trochę mniej. Quote
Szarotka Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Napewno bedzie dobrze :):):multi::multi::multi: Quote
szafranekm Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 Jestem dopiero teraz, od rana do wieczora byłam na spisie.Spieszyłam, aby Wam powiedzieć, ale ULKA12 już mnie wyprzedziła, więc szafranek jest już w nowym dt.Ja dziś rano zrobiłam ulotki, a jutro idę na pocztę i porozmawiam z listonoszami, zostawię im większą ilość, aby mogli roznosić w domkach.Dopisałam też, że szafranek szuka domku.Będę w stałym kontakcie z Ulką, ona pewnie też będzie nam zdawać relacje jak się miewa szafranek, fotki też będą.Jutro napiszę więcej jak się dowiem jak minął dzień szafrankowi.Na razie wstrzymujemy się od podania preparatów na odrobaczenie i środków na pchły i kleszcze.To otrzymał w poprzednim dt.Dowiem się jeszcze co ze szczepieniami, na razie jest na kwarantannie jeszcze parę dni, więc i tak musimy się pewnie wstrzymać. Ruszył bazarak, zachęcam wszystkich do obejrzenia i polecania znajomym.Wkrótce będzie kolejny zrobiony przez motyleqq. Koszty się zwiększają o transport z ośrodka fundacji do Ulka12 oraz opłata za dt - ustaliłyśmy z Ulką, że będziemy wpłacać za 30 dni, licząc od dziś 26 maja do 26 czerwca.Koszt dt tkj. pisałam to 10 zł/doba, w tym wyżywienie, co daje 300 zł. Deklaracje: 20 zł. - Poker dekl. stała, 20 zł - motyleqq, dekl. stała, 20 zł. - szafranekm - dekl. stała - wpłacone, 15 zł. - Eva2406 - dekl. stała- wpłacone za 3 m-ce. 20 zł. - Nooks - dekl. jednorazowa. 10 zł - grzenka - dekl. stała, WPŁACONE: 35 ZŁ. Jednorazowe wpłaty: 200 zł od Yv1958 - wpłacone 148 zł z bazarku paniMysza - wpłacone 50 zł od szafranekm 20 zł od paniMysza - wpłacone 50 zł od mojego znajomego W.Tataka - wpłacone 5 zł. od paniMysza - pozostała kwota z bazarku Pelego,wpłacone, 100zł. od bico,wpłacone 20 zł. od Urszula Dudek - wpłacone. 20 zł.od Pola53 10 zł od grzenka RA_DUNIA 50 zł. - wpłacone AnnaA - 15 zł. - wpłacone. Zosia123 - 10 zł.- wpłacone, kmurdz - 30 zł - wpłacone, Andegawenka - 50 zł. Anna K Zwolińska - 20 zł - wpłacone. RAZEM - 798 ZŁ. wpłacone 798 ZŁ + 35 zł =833 zł. WYDATKI: Transport z Opola Lub. do Józefowa k/Otwocka - 400 zł. smycz dla szafranka - 9,50 zł. kaganiec - ( był niestety potrzebny) - 16.00 zł. RAZEM: 425,50 ZŁ. POZOSTAŁO: 407,50 ZŁ. stan na dzień 26.05. Wydatki do uregulowania: transport do ośrodka fundacji- 150 zł. opłata za hoteli u Ulka12 ok. 300 zł/m-c: 10 zł/doba,za okres od 26.05 do 26.06. transport z ośrodka fundacji do Ulka12 - 30 zł. RAZEM:480 zł.. Brakuje nam 72, 50 zł. Quote
szafranekm Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 Czy wiecie jak można zmienić tytuł wątku szafranka.Próbuję, ale kompletna kaleka komputerowa ze mnie???Bardzo proszę o wskazówki. Quote
zuzlikowa Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 szafranekm napisał(a):Czy wiecie jak można zmienić tytuł wątku szafranka.Próbuję, ale kompletna kaleka komputerowa ze mnie???Bardzo proszę o wskazówki. Wchodzisz w zaawansowaną edycję pierwszego postu... i zmieniasz tytuł, a następnie zatwierdzasz zmiany. Brawo maluchu... i tak trzymaj. Quote
grzenka Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 [quote name='szafranekm'] Deklaracje: 20 zł. - Poker dekl. stała, 20 zł - motyleqq, dekl. stała, 20 zł. - szafranekm - dekl. stała - wpłacone, 15 zł. - Eva2406 - dekl. stała- wpłacone za 3 m-ce. 20 zł. - Nooks - dekl. jednorazowa. 10 zł - grzenka - dekl. stała, WPŁACONE: 35 ZŁ. Moja wpłata/stała deklaracja za maj poszła 09.05. Quote
zuzlikowa Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Szafranki... nie pogońcie mnie, ale obawiam się, że może wyskoczyć podbramkowa sytuacja i wtedy czas będzie się liczył już na ... przedwczoraj:oops: Ogromnie potrzebna Wasza pomoc... w Białymstoku jest sunia bernardyna, którą włascicielka chce uśpić, bo ma ...ropomacicze! I cudna wetka, która się na to nie zgodziła! Ale potrzebuje pomocy! http://www.dogomania.pl/threads/208523-BIA%C5%81YSTOK_-bernardynka-z-ropomaciczem-to...-U%C5%9API%C4%86-J%C4%84!-*-pilnie-DT-og%C5%82oszenia!*?p=16956506#post16956506 Quote
Szarotka Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Chyba sie rusza, bo zdjecia takie zamazne :):) Quote
ULKA12 Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Podobno to dlatego, że miałam słabe baterie w aparacie ale następnym razem sie poprawię :-) Quote
szafranekm Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 Dziękujemy bardzo Ulka za tak dużą sesję zdjęciową malucha, chłopak ma towarzysza i bardzo dobrze, widać, że jest zainteresowany wszystkim co wokół, za ogrodzeniem też,ale mądrala.Ulotki dziś rozdałam listonoszom i zostawiłam na poczcie.Zobaczymy. Bardzo Was proszę rozsyłajcie jak możecie link z bazarkiem dla szafranka: na razie to bazarek foto, ale niedługo rusza następny bazarek. http://www.dogomania.pl/threads/208444-OTWARTE-foto-bazarek-dla-Szafranka-do-09.06?p=16948321#post16948321 Nadal prosimy o wsparcie finansowe dla szafranka, liczy się każda złotówka. !!! Quote
szafranekm Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 grzenka napisał(a):Moja wpłata/stała deklaracja za maj poszła 09.05. grzenka, zgadza się Twoją wpłatę otrzymałam 09.05. Quote
Recommended Posts