Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam takie pytanie odnośnie powyższego tematu. Zgłosiłam właśnie psa na wystawę w Kielcach. Obecnie jego rodowód jest w przygotowaniu, ale teoretycznie powinnien być gotowy pod koniec października. Czy jeżeli dostanę go przed terminem wystawy to powinnam zadzwonić do tego oddziału i o tym poinformować?

Posted

ja Rumbiaka też ;) i myślę, ze też rodowód dojdzie przed Kielcami, ale nie zamierzam już nic z tym robić. Jeśli zgłaszałaś do szczeniąt albo do młodzieży to może zostać tak jak jest. Warto jednak sprawdzać w odniesieniu do konkretnych międzynarodówek, bo teoretycznie w klasie młodzieży mają prawo zażądać rodowodu.

• 4 weeks later...
Posted

Mam kolejne "mądre pytanie":roll: odnośnie wysyłania zgłoszenia na wystawę do ZKWPL. Jeżeli wysyłam skan rodowodu, to obu stronu? U mnie nie ma narazie :cool3: rzadnych wpisów na odwrocie rodowodu, więc chyba nie ma sensu go skanować :razz: . Z metryką nie było tego problemu :lol: .

Posted

małyskrzat napisał(a):
ja zawsze wysyłam 1 stronę i jak dotąd nie było problemu
mały debiucik w Kielcach???- trzymam kciuki

W Kielcach będzie debiucik w szczeniaczkach, bo w baby mamy już za sobą :lol: . Dziękuję za trzymanie kciuków:lol: .

• 1 month later...
Posted

Mam pytanko Może ktoś mi odpowie doradzi.
Znajomy ma dwa psy owczarki niemieckie-suka i jej potomek.Tatuaze mają.
Pies ma 9 miesiecy suka maksymalnie 2 lata
Posiadają rodowody papiery tez są
Ale od czasu ich urodzin oprucz tych papierów nic z psami nie robiono.Suka obecnie kończy szkolenie posłuszeństwa.
Niemam pojecia co psy na wystawach mają do roboty. oprócz WIZUALIZACJI- czy mają demonstrować opanowane posłuszeństwo?
czy tą sukę można uzyć jako rozrodową.? Miot w kazdym razie ułożony i pojety.Może ktoś oświeci laika.?? sory za pisownie. :diabloti:

Posted

pierozek_monika napisał(a):
Prośba o szybka odpowiedź:
robię przelew - opłata za zgłoszenie pasa na wystawę. Czego nie zapomnieć wpisać w polu TYTUŁEM?

ja piszę pełną nazwę wystawy (kopiuje żywcem ze strony:p ), pełne imię psa i rasę ;)