simbik Posted October 7, 2006 Posted October 7, 2006 Mam takie pytanie odnośnie powyższego tematu. Zgłosiłam właśnie psa na wystawę w Kielcach. Obecnie jego rodowód jest w przygotowaniu, ale teoretycznie powinnien być gotowy pod koniec października. Czy jeżeli dostanę go przed terminem wystawy to powinnam zadzwonić do tego oddziału i o tym poinformować? Quote
Cathedral Posted October 7, 2006 Posted October 7, 2006 Wydaje mi się, że nie ma to żadnego znaczenia - ale możesz to zrobić, o ile będą jeszcze możliwe poprawki w katalogu wystawowym. Quote
mia_mia Posted October 7, 2006 Posted October 7, 2006 ja Bułkę tez zglosilam z adnotacja rodowod w przygotowaniu.. Quote
arnika Posted October 8, 2006 Posted October 8, 2006 ja Rumbiaka też ;) i myślę, ze też rodowód dojdzie przed Kielcami, ale nie zamierzam już nic z tym robić. Jeśli zgłaszałaś do szczeniąt albo do młodzieży to może zostać tak jak jest. Warto jednak sprawdzać w odniesieniu do konkretnych międzynarodówek, bo teoretycznie w klasie młodzieży mają prawo zażądać rodowodu. Quote
simbik Posted November 4, 2006 Author Posted November 4, 2006 Mam kolejne "mądre pytanie":roll: odnośnie wysyłania zgłoszenia na wystawę do ZKWPL. Jeżeli wysyłam skan rodowodu, to obu stronu? U mnie nie ma narazie :cool3: rzadnych wpisów na odwrocie rodowodu, więc chyba nie ma sensu go skanować :razz: . Z metryką nie było tego problemu :lol: . Quote
małyskrzat Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 ja zawsze wysyłam 1 stronę i jak dotąd nie było problemu mały debiucik w Kielcach???- trzymam kciuki Quote
simbik Posted November 4, 2006 Author Posted November 4, 2006 małyskrzat napisał(a):ja zawsze wysyłam 1 stronę i jak dotąd nie było problemu mały debiucik w Kielcach???- trzymam kciuki W Kielcach będzie debiucik w szczeniaczkach, bo w baby mamy już za sobą :lol: . Dziękuję za trzymanie kciuków:lol: . Quote
Agnieszka K. Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 arnika napisał(a): bo teoretycznie w klasie młodzieży mają prawo zażądać rodowodu. Teoretycznie to mają prawo zażadac rodowodu dopiero w klasie pośredniej/otwartej.:razz: Quote
WASYL Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Mam pytanko Może ktoś mi odpowie doradzi. Znajomy ma dwa psy owczarki niemieckie-suka i jej potomek.Tatuaze mają. Pies ma 9 miesiecy suka maksymalnie 2 lata Posiadają rodowody papiery tez są Ale od czasu ich urodzin oprucz tych papierów nic z psami nie robiono.Suka obecnie kończy szkolenie posłuszeństwa. Niemam pojecia co psy na wystawach mają do roboty. oprócz WIZUALIZACJI- czy mają demonstrować opanowane posłuszeństwo? czy tą sukę można uzyć jako rozrodową.? Miot w kazdym razie ułożony i pojety.Może ktoś oświeci laika.?? sory za pisownie. :diabloti: Quote
sylrwia Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Juz w innym temacie zadałeś/aś to pytanie to po co spamujesz. Cierpliwości nie wszyscy wisza i czychają aby od razu odpwiedzieć na pytanie. Quote
pierozek_monika Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Prośba o szybka odpowiedź: robię przelew - opłata za zgłoszenie pasa na wystawę. Czego nie zapomnieć wpisać w polu TYTUŁEM? Quote
Nor(a) Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 pierozek_monika napisał(a):Prośba o szybka odpowiedź: robię przelew - opłata za zgłoszenie pasa na wystawę. Czego nie zapomnieć wpisać w polu TYTUŁEM? ja piszę pełną nazwę wystawy (kopiuje żywcem ze strony:p ), pełne imię psa i rasę ;) Quote
Recommended Posts