Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 214
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiejsze zdobycze Reksia - dwa tekturowe opakowania, jedno plastikowe, spinka do włosów w kształcie żabki, dwa pluszowe pieski, jedna panda, puste jajko niespodzianka, pistolet na wodę...

Posted

Przepraszam za zaśmiecanie wątku
Szukam kogoś kto mógł by przeprowadzić
wizytę przed adopcyjną dla małej jamnisi
Nuki w Wolbromie??
Może jest ktoś taki??
Jeżeli tak proszę napisz na PW:)

Posted

[quote name='kaja69']atko,zaczynam sie bać o Was...[/QUOTE]

Ja też... No nic, przed nami weekend, ciekawe, co Reksiulo jeszcze wymyśli...

Posted

ataK tak tu miło u Was to może looknij na wątek Szorstka, Twego byłego tymczasowicza, bo tam strasznie dla odmiany niemiło się zrobiło. Nie wiemy gdzie psa wydałaś, czy podpisałaś umowę adopcyjną, czy pies żyje jeszcze?????? Szkoda, żeby żywiołowy Reksio też tak skończył.....

Posted

Marycha, Szorstek nijak nie "skończył" i Borówka wie, gdzie go wydałam. A to, że podpisałam umowę wszyscy wiedzą, bo pisałam o tym na wątku Szorstka.

Posted

[quote name='ataK']Marycha, Szorstek nijak nie "skończył" i Borówka wie, gdzie go wydałam. A to, że podpisałam umowę wszyscy wiedzą, bo pisałam o tym na wątku Szorstka.[/QUOTE]
Potwierdzam - dostałam na PW dane domku, proszę bez paniki :)
AtaK, Reksio to dla mnie typowy JR, jak będziecie go ogłaszać to pisz, że w typie tej rasy, bo jak to takie ADHD to musi się miłośnik JR-ków trafić.

Posted

No cóż... Okazuje się, że nie zdążyli mi przekazać, że pogryzł nożyczki i poręcz od fotela... Może chcieli, żebym najpierw odpoczęła po podróży, ale raczej wątpię w taką troskliwość dzieci, przypuszczam, że po prostu uznali, że to drobiazgi w porównaniu z poprzednimi wyczynami ;)

Posted

[quote name='ataK']Marycha, Szorstek nijak nie "skończył" i Borówka wie, gdzie go wydałam. A to, że podpisałam umowę wszyscy wiedzą, bo pisałam o tym na wątku Szorstka.[/QUOTE]
A skąd pewność jak skończył???? Nie byłaś u niego, ani nie załatwiłaś osoby, która by była. Prosimy Cię o to od ponad miesiąca!!! Na wątku odpowiedziałaś na pytanie czy podpisałaś, nikt zaś tej umowy do dziś nie dostał. Fajnie mieć takie podejście do sprawy, luźna gumka, a psiak niech sobie radzi jak coś. Reksio uważaj stary, jak możesz wiej!!!

Posted

[quote name='Borówka16']Potwierdzam - dostałam na PW dane domku, proszę bez paniki :)
AtaK, Reksio to dla mnie typowy JR, jak będziecie go ogłaszać to pisz, że w typie tej rasy, bo jak to takie ADHD to musi się miłośnik JR-ków trafić.[/QUOTE]
Borek a Ty coś taka spokojna? Dostałaś dziś namiary i co? Wiesz co u psa??????

Posted

[quote name='ataK']No cóż... Okazuje się, że nie zdążyli mi przekazać, że pogryzł nożyczki i poręcz od fotela... Może chcieli, żebym najpierw odpoczęła po podróży, ale raczej wątpię w taką troskliwość dzieci, przypuszczam, że po prostu uznali, że to drobiazgi w porównaniu z poprzednimi wyczynami ;)[/QUOTE]
Auć, może się skaleczyć jak tak będzie wszystko gryzł, może trochę trzeba go przypilnować jednak???? Przewidzieć, przeciwdziałać????

Posted

Marycha, uważam, że jednak trochę zaczęłaś przesadzać. Możesz podać wątek do swoich zadbanych i dopilnowanych tymczasów? Chętnie obejrzę.

Posted

atKu to Ty jednak zdolna jesteś do jakiejś reakcji????? Dobrze, jest nadzieja dla Szorstak! Na jego wątku tego nie widać niestety:(
Tu się nie ma co fochować tylko zwyczajnie dopilnować Reksia. Jak przegryzie przewody elektryczne to będzie błysk, sru, pisk i cisza...Nożyczki to też nie najlepsza zabawka. Co do reszty przemilczę, z grzeczności.

Posted

Marycha, czy dla Ciebie zdolność do reakcji to wyłącznie wdawanie się w pyskówki? Osobiście staram się ich unikać, zarówno w życiu jak i na forum. Dalej nie wiem, jakie masz tymczasy i do jakich domów trafiły... Nie fochuję się, ale wiesz przecież o tym, że w czasie weekendu nie było mnie w domu, bo byłam w Łodzi. Do dopilnowania Reksia była moja Rodzicielka i dwójka nastolatków. Dodam, że dom mam dość duży, a większość szafek nie posiada drzwiczek. Reksio natomiast to zdolna bestyjka - wczoraj strącił z półki styropianowe jajko, przy czym półka znajduje się na wysokości mojej szyi, a mam 168cm... Żeby wszystko przed nim zabezpieczyć, musiałabym założyć półki podwieszane pod sufitem ;)

Posted

atKu zdolność do reakcji to dla mnie przede wszystkim DZIAŁANIE. Jak się niestety okazało Szorstuś biegał po wsi, nie wracał na noc, był apatyczny!!!!!!!!!! A nowi właściciele nie ogarniali sytuacji!!!! A Ty pisałaś na wątku "jest ok"? Nie wiedziałaś co się dzieje?????? Przecież dzwoniłaś tam!
Szafki zostaw gdzie są, pochowaj nożyczki, tak prościej będzie:) Ja nie mam warunków na DT dlatego psów nie trzymam. To jednak podstawa zapewnić im bezpieczeństwo. Może lepiej przemyśleć sprawę i nie ładować się w sytuacje, których się potem nie ogarnia. To nie wstyd wycofać się, a pomagać można na wiele sposobów. Choćby kontrolując poczynania innych, którzy za psa powinni być odpowiedzialni, a nie są.
Chodzi mi o bezpieczeństwo psa, atKo Ty mnie rozczarowałaś potwornie, ale to nie ma znaczenia. Czuję się w obowiązku pokazać osobom z tego wątku link do wątku Szorstka:
http://www.dogomania.pl/threads/195758-Szorstek-z-DT-u-AtaK-ju%C5%BC-w-DS!-%29-OSOBY-P%C5%81AC%C4%84CE-NA-PSIAKA-PROSIMY-O-WEJ%C5%9ACIE-NA-W%C4%84TEK!/page64
Wasz wybór czy lookniecie. Na innym wątku dostało się osobie, która wiedziała o czyichś nieodpowiedzialnych poczynaniach i nie poinformowała innych.

Posted

Marycha, ci, którzy są na tym wątku, trafili tu prawdopodobnie właśnie z wątku Miśka, więc nie musisz czuć się w obowiązku... No fakt, kontrolować zawsze jest łatwiej, niż zrobić coś samemu. Nożyczki zazwyczaj chowam, jednak nie mieszkam sama - nie wiem, czy masz dzieci, ale jeśli masz, to pewnie wszystko po sobie sprzątają, moje niestety nie. Przykro mi, że Cię rozczarowałam, zaczynam teraz jednak rozumieć, dlaczego tak mało jest domów tymczasowych.

Posted

Czyli nadal nic nie rozumiesz. Szkoda psów! Może kwiatkami się zajmij? Kończę dysputę, bo durna. Baw się miło, śpij spokojnie, a psy Ci i tak wszystko wybaczą, jak to psy.
Domów tymczasowych odpowiedzialnych bardzo mało jest, fakt.
Dałaś plamę jak ta lala! Szorstek za to płaci, Reksio w kolejce...

Posted

Na razie jednak muszę mu uzbierać na kastrację, a ciągle coś mi wypada, i nie mam czasu na wystawienie bazarku. Zresztą teraz nie wiem nawet, czy warto, bo teraz niektórzy gotowi bojkotować nawet bazarek, skoro za kozła robię...

Posted

ataK napisał(a):
Na razie jednak muszę mu uzbierać na kastrację, a ciągle coś mi wypada, i nie mam czasu na wystawienie bazarku. Zresztą teraz nie wiem nawet, czy warto, bo teraz niektórzy gotowi bojkotować nawet bazarek, skoro za kozła robię...

Ciekawe....To się w psychologii nazywa racjonalizacja....Taki mechanizm obronny, kiedy się dało ciała na całego, ale nie chce się przyznać, to się ideolo dorabia. No od tego są mechanizmy, żeby psyche bronić. Masz prawo. Tylko Szorstka żal! A wystarczyło jedno przepraszam, źle zrobiłam, naprawmy to wspólnie. Do tego mechanizmów nie trzeba, zwyczajna przyzwoitość, mądrość, wyciągnie wniosków wystarczą.