conceited Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 Witajcie, Mam pytanie... Przed chwilą zgłosiłam na policję fakt trzymania przez sąsiada psa na smyczy przywiązanej do traktora 24h/dobę. Teraz się tylko zastanawiam... czy ów człowiek ma dostęp do danych osoby zgłaszającej (czyli mnie)? Martwię się trochę, bo ten facet to Sołtys mojej wsi i nie wiem czy czekają mnie z tego tytułu problemy:roll: Widziałam, ze policja była u niego przed chwilą i nasuwa mi się kolejne pytanie, czy uzyskam od nich informację jak przebiegła ich wizyta u Sołtysa? Udostępnią mi takie info? Quote
cobra12 Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 jako osoba zgłaszająca masz prawo do wglądu do kartoteki jeśli podałas imie nazwisko przy zgłoszeniu tego soltys zna twoje dane osobowe ma prawo zapytać kto zgłosił Quote
conceited Posted April 25, 2011 Author Posted April 25, 2011 o kurcze... a to wyjątkowo wredny typ. Dzięki za odpowiedź. Quote
Syllepsis Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 Jaki by nie był w końcu wybrany jest przez Was w demokratycznych wyborach...;) Quote
conceited Posted April 25, 2011 Author Posted April 25, 2011 Dzwoniłam na policję zapytać jak przebiegła interwencja. Sołtys dostał mandat, psa już dziś nie ma przy traktorze. Quote
dosia.wil Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 conceited napisał(a):Witajcie, Mam pytanie... Przed chwilą zgłosiłam na policję fakt trzymania przez sąsiada psa na smyczy przywiązanej do traktora 24h/dobę. Teraz się tylko zastanawiam... czy ów człowiek ma dostęp do danych osoby zgłaszającej (czyli mnie)? Martwię się trochę, bo ten facet to Sołtys mojej wsi i nie wiem czy czekają mnie z tego tytułu problemy:roll: Widziałam, ze policja była u niego przed chwilą i nasuwa mi się kolejne pytanie, czy uzyskam od nich informację jak przebiegła ich wizyta u Sołtysa? Udostępnią mi takie info? Na podstawie art. 191 par. 3 kodeksu postępowania karnego masz prawo zastrzec swoje dane (adresowe) do wyłącznej wiadomości prokuratora lub sądu. O przebiegu wizyty policji u sołtysa oficjalnie się nie dowiesz, bo nie jesteś stroną w sprawie. O ile w ogóle jakaś sprawa zostanie wszczęta... Quote
conceited Posted April 27, 2011 Author Posted April 27, 2011 Sprawy nie będzie. Tak jak pisałam wyżej, powiadomiono mnie, że Sołtys został ukarany mandatem. Od tamtej pory psa nie widziałam. Mam tylko nadzieje, że teraz nie jest w jakiejś piwnicy. W każdym razie interwencje przeprowadzili, co mnie pozytywnie zdziwiło. Quote
14ruda Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Tylko ciekawi mnie za co Sołtys dostał mandat?Jeśli chodzi o złe traktowanie zwierząt to postępowania są wnioskowe a nie mandatowe.Chyba,że pies nie szczepiony,albo z listy ras agresywnych bez zezwolenia,albo zakłócał spokój. Quote
conceited Posted April 28, 2011 Author Posted April 28, 2011 hmm...pies to labrador :) nie wiem czy nieszczepiony, Policjant mi przekazal przez telefon, ze Soltys zostal ukarany. Nie uzasadnial. Niestety, pies dzis znow uwiazany, tyle, że bardziej w głebi dzialki, do płotu. Quote
Recommended Posts