Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='szprotka']dusje
jakiego opowiadania jest to fragment?

To jest opowiadanie "zdążyć przed pierwszą gwiazdką" (pisownia oryginalna) i kończy się tak:

Zawsze wymiękam przy tym zakończeniu i też myślę o Zosiowych (i nie tylko) psach.

Posted

Podobno jest taka nacja, która po pogrzebie bliskiego - zaściela jego grób czystym obrusem, kładą tam wszelkie przygotowane wcześniej specjały, smakowitości. Rozsiadają się i zaczynają w radosnym nastroju świętować, bo się cieszą, że ten, kto odszedł - ma w końcu to szczęście żeby być tam gdzie jest najlepiej.

Ja, która nie wierzy chyba w nic (no w siebie wierzę niezmiennie) - jestem jak najbardziej za takimi zachowaniami po jakiejkolwiek stracie.

Guest Elżbieta481
Posted

Ilekroć przejeżdżamy koło gdyńskiej hali targowej zawsze myślimy o psinie..
Miał wiele szczęścia,że na jego drodze los postawił Zosię.Chcielibyśmy by każdy pies spotkał taką Zosię!!
Pozdrawiamy serdecznie !!!!!!!
Ela+waldi481

Posted

Wiedzma dziekuje za podanie tytulu. Opowiadania znajduje sie w tomiku Grocholi Upowaznienie do szczescia......jest piekne i wzruszajace. Zosiu, czasami mysle ze taki sposob zegnania sie z odchodzacymi jest po stokroc lepszy od umartwiania sie.....Po zalu przychodza refleksje i jak juz wczesniej wspomnialam, rowniez wspomnienia. One sa nasza pociecha i one sprawiaja ze o naszych futrzakach myslimy do konca naszych dni i kochamy je tak bardzo bardzo mocno.

• 3 weeks later...
Posted

Dziękuję za pamięć. Odwiedzam dogo i sobie czytam.
Azalie u mnie prawie w pełni - czekam na jakieś słoneczko żeby je zdjąć w pełnej krasie, bo ostatnio tylko leje i wieje.

Posted

brazowa1 napisał(a):
Wetka,ktora zajela sie Miskiem po zabraniu z targowiska,pytala sie w TOZie o niego.Pokazano jej fotki Miska na łóżku-cieszyla sie bardzo.
Nie powiedzialam,ze Misiek za TM,nie mialam siły mącic tej radosci...

I dobrze, bo przecież Misiek żyje w naszej pamięci - w mojej i Waszej. Tak idealny pies nie może przecież umrzeć i odejść w zapomnienie.
Dla mnie nadal żyje i pomimo, że to kotek się przytula do mnie w nocy - to nadal mam wrażenie, że czuję ten ciepły oddech przy sobie i słyszę to miśkowe słodkie chrapanie. A naprawdę było czego słuchać.

Oj Misiu...........

Posted

Oj tak Zdrojeczko - przecież miał pozować na tle tych azalii.
Za jakieś trzy tygodnie - jak przekwitną azalie - zaczną swój koncert rododendrony. Już puszczają pąki. To będzie dopiero widok. Nie omieszkam też się pochwalić.

Wiewióra - a psy też mam. I to aż dwa - i też olbrzymy. Ale jak napisała kiedyś Neris - to skondensowane reaktory termojądrowe (Neris wybacz jak coś przekręciłam) i dlatego są na wielkim wybiegu, w którym maja chyba wszystko, nawet drzewo orzechowe, które już uśmierciły. Potrafią naprawdę zrobić niezłą demolkę i nawet się z tego umieją cieszyć.

Posted

wiewiora1 napisał(a):

szkoda ze to tylko kot a nie pies ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

No wiesz co ? Mój kot by się za to obraził. To nie jest tylko kot tylko aż kot. Masz w dziób za to ;) .

Posted

wiewiora1 napisał(a):
szkoda ze to tylko kot a nie pies ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

kot to wyższa forma inteligencji i gdzie tam psom do kotów. Mówię to wszem i wobec mimo, że to portal dogomanii;)