anula1959 Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 akucha napisał(a):No, pod Twoja opieką, to wszystko możliwe jest :evil_lol: On tak się zmienia, może urosnąć, może! Moja koleżanka po ślubie urosła 8 cm i jest teraz od TZ-ata wyższa :evil_lol:, ale się chłopina wścieka, a jak mu kumple dokuczają... :megagrin: :megagrin: :megagrin: :megagrin: :megagrin: :megagrin: Quote
Zosia4 Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 Oj - muszę chyba nowe pomiary zrobić - bo to nigdy nic nie wiadomo. Misiek się rzeczywiście zmienia - a na tej swojej nowej drodze życia jaką rozocząl u mnie - to nawet jakby urósl 8 cm to do licha moglabym nawet tego nie zauważyć. Jutro oficjalny wynik pomiarów. Quote
akucha Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 Mierz go Zosiu, bo ciekawa jestem! On teraz taki alegancki, wyprostowany, dumny Pan na włosciach, to centymetrów mogło przybyć. No i tłuszczyk :razz: Quote
Zosia4 Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 A żebyś wiedziala, że aligancik się z niego zrobil, zwlaszcza po tym ostatnim czesanku przy swiecach. No i tu proszą się fotki - ależ będą będą. A tluszczyk - nie ma tluszczyku. To nie jest jakiś tam zasiedzialy na wlościach stary piecho tylko szczęśliwy, pelen życia i wigoru nadmorski wielkopies. Quote
anula1959 Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 Mmmmmmmmmmmm , mój ulubiony wątek , jak ja lubię tu wchodzić , od razu robi się człowiekowi cieplej na sercu :loveu: . Wasze posty aż skrzą się od dowcipu:lol: Super Michu , trafiła ci się super Pańcia z super wielkim serduchem ! Quote
akucha Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 No jak to nie ma tłuszczyku??? Trochę musi mieć, na karczychu musi!!! Zosiu, on przecież za Ciebie gotów plecy nastawiać, to tarcza ochronna musi być :razz: Taki przynajmniej ciut napakowany... Michu herbu Wielkopies Lew Nadmorski. Quote
Zosia4 Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 Tarczą obronną to on jest sam w sobie. A tluszczyku nam nie potrzeba. Tluszczykowi mówimy - NIE. A tak na poważnie - to Miśkowi niewskazany tluszczyk. Przy jego poprzednich klopotach z serduchem myślę, że najlepiej dla niego żeby raczej mial "zdrową" masę mięśniową niż nadmiar wagi w postaci tluszczu. No i jak popatrzę na niego teraz, to jedno mi się nasuwa : mój kochany Michu ze zdrową masą mięśniową - samym swoim wyglądem jest dla mnie tarczą obronną. A komu to nie wystarczy - to jest HAU. Quote
kaerjot Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Zosiu, ja też czytuję wieści od Was, tylko niestety nie zawsze się odzywam. Tak sobie pomyślałam, czy nie dałoby się nagrać tego HAU i nam tu zamieścić? Ja bym strasznie chciała to usłyszeć. Quote
Neris Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Zosiu, a byłas z Michem w "mieście"? Na spacerku jakimś? Bo jestem strasznie ciekawa reakcji ludzi na wielkopsa. Quote
Zosia4 Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Neris - do mnie bez przerwy ktoś przychodzi. I tak się sklada, że nie jestem zaniepokojona o jego reakcje wobec nieznanych mu ludzi. Wystarczy, że widzę, że jest to ktoś zupelnie obcy - to chowam Miśka w przepastnych zakamarkach mojego domu - i to nie dlatego, że obawiam się o reakcję Miśka lecz bardziej obawiam się o strachliwą reakcję gościa na widok tak dużego psa. No cóż - tak jak pisala Brązowa (i temu też zaufalam) - Misiek ze względu na swój dlugi pobyt na targowisku i styczność codziennie z wieloma nieznanymi mu ludźmi jest psem o niezwykle wysokim socjalu. Jest dokladnie takim psem jakiego chcialam mieć. Tak więc po chwili wypuszczam Miśka (szkoda mi moich drzwi w sypialni :evil_lol: ) i mówię do "nowoprzybylego" żeby się nie obawial psa, bo jest bardzo przyjazny. No i rzeczywiście jest przyjazny. Ale wielu się go boi i tylko ze względu na ich zaufanie do mnie - przelamuje tę "bojaźń" - no cóż - nie wszyscy lubią psy, tak duże psy - a jak już slyszą, że jest tak "stary" - to w ogóle jest to dla nich niepojęte. Quote
Zosia4 Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 kaerjot napisał(a):Zosiu, ja też czytuję wieści od Was, tylko niestety nie zawsze się odzywam. Tak sobie pomyślałam, czy nie dałoby się nagrać tego HAU i nam tu zamieścić? Ja bym strasznie chciała to usłyszeć. Hau jest nagrane i uwiecznione dla potomnych ale jeszcze póki co - dla dobra tych potomnych - lepiej, że nie slyszą :evil_lol: , bo jest naprawdę groźne. Quote
Neris Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Zosiu, ja się nie obawiałam o ludzi, byłam ciekawa jakie Miś wywołuje reakcje! Bo przeciez on jest niespotykany, i to zarówno jeśli chodzi o wielkość jak i o urodę! Quote
Zosia4 Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Tak też odebralam Twoje intencje w pytaniu - może trochę obok tematu odpowiedzialam. Generalnie jest tak, że Misiek wywoluje reakcje wielkiego zdziwienia i zaskoczenia na swoją "dużość", a jeśli chodzi o sam "psi" wygląd to pomijane jest to milczeniem. Rozumiem to tak, że się nie podoba. No cóż - mają prawo. W końcu Charles Bronson też byl brzydalem w mniemaniu ogólu, co nie przeszkodzilo mi aby go uważać za pięknego faceta (o ile takowi w ogóle mogą być:diabloti: ). Quote
brazowa1 Posted January 25, 2007 Author Posted January 25, 2007 mi sie Misiek podoba-naprawde! a jak wiadomo jestem wybredna,jezeli chodzi o psia urode.Jest wielce oryginalny,ma wielki łeb,uszy,ktore nadaja mu niecodzienny wyraz.Wielki,cieżki pies-musi sie podobac! Zosiu,jakos niedawno rozmawialam z kims o psach i ten ktos zaczał mi opowiadac,ze jakas babka wziela psa,ktory byl w schronisku 20 lat itd. O Tobie mi mowił!:) Quote
Zosia4 Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Brązowa - jakby Misiek nie byl piękny - to przecież bym się po niego nie tlukla samochodem przez pól Polski. I co do urody Miśka - nie wiem jakie slowo by tu nie padlo - to i tak nic mnie nie przekona - jest mój, a jak jest mój to musi być wyjątkowy. A co do tej historii o psie, którego jakaś babka wzięla ze schronu po 20 latach - może to jest jakaś inna historia, może my nie wiemy o wszystkich ?? Quote
Zosia4 Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 No - a jeśli tak to pewnie bylo to o moim Lisku. Ech - lezka mi się w oku zakręcila :-( . Quote
Ulka18 Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Rozumiem to tak, że się nie podoba. No cóż - mają prawo. No nie, jak sie moze nie podobac taki cudny kudlacz o niepowtarzalnej urodzie :mad: ... niech sobie mowia co chca, my tam swoje wiemy...Misiek jest wyjatkowy :loveu: i ma najwspanialszy dom na swiecie :p Quote
Rudy Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 ...przeczytałam przed chwilą wątek Liska... Zosiu... Ty naprawdę jesteś wielka... Chylę czoła... Quote
zdrojka Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 A mnie się pychol Miśka kojarzy z końskim :cool3: Taki dłuuuugi, fajny i przytulasty. I jeszcze z jakimś innym zwierzakiem, ale powiem, z jakim, jak mi się do końca skojarzy, o co mi chodzi :p Quote
Zosia4 Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 zdrojka napisał(a):A mnie się pychol Miśka kojarzy z końskim :cool3: Taki dłuuuugi, fajny i przytulasty. I jeszcze z jakimś innym zwierzakiem, ale powiem, z jakim, jak mi się do końca skojarzy, o co mi chodzi :p Oj - przytulasty, przytulasty. Najlepsze jest to jak po jedzeniu biorę ręcznik papierowy i wycieram mu ten przytulasty pychol. Wygląda to tak jakby usmarkanemu dzieciakowi na silę wycierać nochala. Wesolo mamy - nie ma co :lol: . Quote
Pitty Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Zosiu , Misio jest po prostu piekny.I masz racje z tym : pies dla koneserow!!!Wyjatkowa mieszanka.Wlasnie dlatego jestem fanka "mieszancow".One sa niepowtarzalne. Quote
zdrojka Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Tak mi się wydaje, że jakby przyszedł, jak mój Migacz, jak siedzę w kucki, i położyłby mi łeb na ramieniu, to tak prawie do pasa sięgałby mi na plecach :cool3: Quote
Wiedźma Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 :( http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=38153 Quote
Pitty Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Bandusiowa rodzinka pozdrawia Zosie i Misia:loveu: Quote
Recommended Posts