Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

akucha napisał(a):
No, pod Twoja opieką, to wszystko możliwe jest :evil_lol: On tak się zmienia, może urosnąć, może!
Moja koleżanka po ślubie urosła 8 cm i jest teraz od TZ-ata wyższa :evil_lol:, ale się chłopina wścieka, a jak mu kumple dokuczają...

:megagrin: :megagrin: :megagrin: :megagrin: :megagrin: :megagrin:

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oj - muszę chyba nowe pomiary zrobić - bo to nigdy nic nie wiadomo.

Misiek się rzeczywiście zmienia - a na tej swojej nowej drodze życia jaką rozocząl u mnie - to nawet jakby urósl 8 cm to do licha moglabym nawet tego nie zauważyć.

Jutro oficjalny wynik pomiarów.

Posted

A żebyś wiedziala, że aligancik się z niego zrobil, zwlaszcza po tym ostatnim czesanku przy swiecach.

No i tu proszą się fotki - ależ będą będą.

A tluszczyk - nie ma tluszczyku. To nie jest jakiś tam zasiedzialy na wlościach stary piecho tylko szczęśliwy, pelen życia i wigoru nadmorski wielkopies.

Posted

Mmmmmmmmmmmm , mój ulubiony wątek , jak ja lubię tu wchodzić , od razu robi się człowiekowi cieplej na sercu :loveu: . Wasze posty aż skrzą się od dowcipu:lol:
Super Michu , trafiła ci się super Pańcia z super wielkim serduchem !

Posted

No jak to nie ma tłuszczyku??? Trochę musi mieć, na karczychu musi!!!
Zosiu, on przecież za Ciebie gotów plecy nastawiać, to tarcza ochronna musi być :razz: Taki przynajmniej ciut napakowany... Michu herbu Wielkopies Lew Nadmorski.

Posted

Tarczą obronną to on jest sam w sobie.
A tluszczyku nam nie potrzeba. Tluszczykowi mówimy - NIE.

A tak na poważnie - to Miśkowi niewskazany tluszczyk. Przy jego poprzednich klopotach z serduchem myślę, że najlepiej dla niego żeby raczej mial "zdrową" masę mięśniową niż nadmiar wagi w postaci tluszczu.

No i jak popatrzę na niego teraz, to jedno mi się nasuwa : mój kochany Michu ze zdrową masą mięśniową - samym swoim wyglądem jest dla mnie tarczą obronną.
A komu to nie wystarczy - to jest HAU.

Posted

Zosiu, ja też czytuję wieści od Was, tylko niestety nie zawsze się odzywam. Tak sobie pomyślałam, czy nie dałoby się nagrać tego HAU i nam tu zamieścić? Ja bym strasznie chciała to usłyszeć.

Posted

Neris - do mnie bez przerwy ktoś przychodzi. I tak się sklada, że nie jestem zaniepokojona o jego reakcje wobec nieznanych mu ludzi.

Wystarczy, że widzę, że jest to ktoś zupelnie obcy - to chowam Miśka w przepastnych zakamarkach mojego domu - i to nie dlatego, że obawiam się o reakcję Miśka lecz bardziej obawiam się o strachliwą reakcję gościa na widok tak dużego psa.

No cóż - tak jak pisala Brązowa (i temu też zaufalam) - Misiek ze względu na swój dlugi pobyt na targowisku i styczność codziennie z wieloma nieznanymi mu ludźmi jest psem o niezwykle wysokim socjalu.
Jest dokladnie takim psem jakiego chcialam mieć.

Tak więc po chwili wypuszczam Miśka (szkoda mi moich drzwi w sypialni :evil_lol: ) i mówię do "nowoprzybylego" żeby się nie obawial psa, bo jest bardzo przyjazny.
No i rzeczywiście jest przyjazny.

Ale wielu się go boi i tylko ze względu na ich zaufanie do mnie - przelamuje tę "bojaźń" - no cóż - nie wszyscy lubią psy, tak duże psy - a jak już slyszą, że jest tak "stary" - to w ogóle jest to dla nich niepojęte.

Posted

kaerjot napisał(a):
Zosiu, ja też czytuję wieści od Was, tylko niestety nie zawsze się odzywam. Tak sobie pomyślałam, czy nie dałoby się nagrać tego HAU i nam tu zamieścić? Ja bym strasznie chciała to usłyszeć.

Hau jest nagrane i uwiecznione dla potomnych ale jeszcze póki co - dla dobra tych potomnych - lepiej, że nie slyszą :evil_lol: , bo jest naprawdę groźne.

Posted

Zosiu, ja się nie obawiałam o ludzi, byłam ciekawa jakie Miś wywołuje reakcje! Bo przeciez on jest niespotykany, i to zarówno jeśli chodzi o wielkość jak i o urodę!

Posted

Tak też odebralam Twoje intencje w pytaniu - może trochę obok tematu odpowiedzialam.

Generalnie jest tak, że Misiek wywoluje reakcje wielkiego zdziwienia i zaskoczenia na swoją "dużość", a jeśli chodzi o sam "psi" wygląd to pomijane jest to milczeniem. Rozumiem to tak, że się nie podoba. No cóż - mają prawo.
W końcu Charles Bronson też byl brzydalem w mniemaniu ogólu, co nie przeszkodzilo mi aby go uważać za pięknego faceta (o ile takowi w ogóle mogą być:diabloti: ).

Posted

mi sie Misiek podoba-naprawde! a jak wiadomo jestem wybredna,jezeli chodzi o psia urode.Jest wielce oryginalny,ma wielki łeb,uszy,ktore nadaja mu niecodzienny wyraz.Wielki,cieżki pies-musi sie podobac!

Zosiu,jakos niedawno rozmawialam z kims o psach i ten ktos zaczał mi opowiadac,ze jakas babka wziela psa,ktory byl w schronisku 20 lat itd.
O Tobie mi mowił!:)

Posted

Brązowa - jakby Misiek nie byl piękny - to przecież bym się po niego nie tlukla samochodem przez pól Polski.

I co do urody Miśka - nie wiem jakie slowo by tu nie padlo - to i tak nic mnie nie przekona - jest mój, a jak jest mój to musi być wyjątkowy.

A co do tej historii o psie, którego jakaś babka wzięla ze schronu po 20 latach - może to jest jakaś inna historia, może my nie wiemy o wszystkich ??

Posted

Rozumiem to tak, że się nie podoba. No cóż - mają prawo.

No nie, jak sie moze nie podobac taki cudny kudlacz o niepowtarzalnej urodzie :mad: ... niech sobie mowia co chca, my tam swoje wiemy...Misiek jest wyjatkowy :loveu: i ma najwspanialszy dom na swiecie :p

Posted

A mnie się pychol Miśka kojarzy z końskim :cool3:
Taki dłuuuugi, fajny i przytulasty.
I jeszcze z jakimś innym zwierzakiem, ale powiem, z jakim, jak mi się do końca skojarzy, o co mi chodzi :p

Posted

zdrojka napisał(a):
A mnie się pychol Miśka kojarzy z końskim :cool3:
Taki dłuuuugi, fajny i przytulasty.
I jeszcze z jakimś innym zwierzakiem, ale powiem, z jakim, jak mi się do końca skojarzy, o co mi chodzi :p

Oj - przytulasty, przytulasty. Najlepsze jest to jak po jedzeniu biorę ręcznik papierowy i wycieram mu ten przytulasty pychol.
Wygląda to tak jakby usmarkanemu dzieciakowi na silę wycierać nochala.

Wesolo mamy - nie ma co :lol: .

Posted

Zosiu , Misio jest po prostu piekny.I masz racje z tym : pies dla koneserow!!!Wyjatkowa mieszanka.Wlasnie dlatego jestem fanka "mieszancow".One sa niepowtarzalne.

Posted

Tak mi się wydaje, że jakby przyszedł, jak mój Migacz, jak siedzę w kucki, i położyłby mi łeb na ramieniu, to tak prawie do pasa sięgałby mi na plecach :cool3: