Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Alaa - dzięki, że się ujawnilaś (a nawet bardzo wielkie dzięki ;) ), czasem dobrze wiedzieć, że jest ktoś, kto obserwuje i też przeżywa z nami i trudne, i szczęśliwe, i czasem nudne (ale rzadko), i wspaniale chwile.

Posted

[quote name='akucha']A te łapiszony gigantyczne
Zosiu, czy on ma podstrzygnięta bródkę???

Łapiszony i gigantyczne i tak samo silne. Tak silne (przypadkowo o tym się dowiaduję zazwyczaj), że jak się w nocy obracam na lóżku - to instynktownie zaslaniam twarz koldrą, bo Misiek zawsze jak się poruszę, to wstaje i mnie szuka nochalem - a że przy tym przebiera lapiskami, to i ja się zaslaniam przed domniemanymi obrażeniami.

A bródka jest przystrzygana notorycznie, bo nie za bardzo jest przy tym spokojny. Więc najlepiej po jedzeniu jak widzę "sterczącecośpodpyskiem" to za nożyce - i ciach.
I mogę zrobić tylko jeden ciach, bo zaraz zwiewa - stąd to mniej lub bardziej "przystrzyżenie".

Posted

Witaj Zosiu.
To i ja się ujawnię - czytałam z wypiekami o Lisku, czytam i o Miśku.
Uśmiałam się do łez, jak opisywałaś TZ historię znalezienia biednego Misia :cool3: , cieszę się, że Misiu na stare lata znalazł wspaniały domek, panią i łóżeczko.

Pisz dalej - jak mi smutno, to wchodzę na ten topik i czytam, i od razu mi lepiej.

Danka

Posted

da-Nutka - witaj. Cieszę się, że nas czytasz.

No niestety - albo i stety - TZ nie wie do dziś jak to bylo z Miśkiem. Ale nie umniejsza to historii Miśka, że byla bardzo smutna - a przynajmniej jej koniec (ten w schronisku).

Teraz nie ma się o co martwić - a tylko należy nas wspierać co do dalszej naszej wspólnej przyszlości

Posted

brazowa1 napisał(a):
Napawam sie Wasza symbioza doskonała.Widac,ze jest Wam dobrze...

I to jest kwinstesencja Zosiowo-Miśkowej egzystencji. Uffff !!!

A dalsze ciotki nieujawnione - "pliss" o ujawnienie - niech wiemy, że nie żyjemy tylko we wlasnym świecie.

Posted

Zosia4 napisał(a):

A dalsze ciotki nieujawnione - "pliss" o ujawnienie - niech wiemy, że nie żyjemy tylko we wlasnym świecie.
Nieujawnioną Ciotką jestem np. ja :cool3: I kocham Miśka:loveu: I kibicuję jak mogę:eviltong: I bardzo się wzrszam, a Twoje Zosiu opowieści mnie inspirują i dodają sił, o!!

Posted

W takim razie na fali powszechnej dekonspiracji ujawniam się i ja ;). Uwielbiam podczytywać ten wątek i stanowczo zaprzeczam żeby kiedykolwiek było tu nudno :lol:. Wątek Misia to jeden z tych wątków na dogo, na który wchodzi się w "cięższych chwilach" dla poprawy nastroju i zyskania nowej dawki optymizmu.
Przesyłam pozdrowienia dla Zosi i głaski dla Misia :loveu:

Posted

To ja też witam wszystkich :p
Zosiu, jesteś cudowna, a Misiek kochany i słodki :loveu: Ma taki wielki kochany pychol...
Czytam i czytam i się naczytać nie mogę.
Przy opisie sytuacji z panem od pomocy w ogródku (Zenek... ?) to się popłakałam razem z moim TZ-em :roflt:

Posted

[quote name='Zosia4']
A wiecie co? Byla u mnie nie tak dawno koleżanka z córką. I reakcja tej córki na widok Miśka byla taka: ojej - jaki on wielki !!!!!!!!! - a jaki brzydki !!!!!
quote]
Zosia,
według przysłowia 2 rzeczy na świecie są niezmierzone: ludzka głupota i boskie miłosierdzie. Dodam jeszcze od siebie, że Twoje wielkie serce.
A dziecko, bez względu na wiek, jest źle wychowane i ma zły gust, ot co!!!

Posted

Ale się "u nas" zaludnilo.
Witamy wszystkich ujawnionych.

A wczoraj późnym wieczorem - chyba w wyniku wichury - zabrali nam światlo. Obstawiliśmy się świeczkami i zabralam się za czesanie i skubanie Miśka. W garażu oczywiście, bo podczas tych czynności to tumany fruwają jak nie przymierzając "burza sierściowa".

Chyba tym szczotkowaniem poruszylam cale fizyczne jestestwo miśkowe, bo nie dawal mi przestać i caly się nadstawial, prężyl, mruczal, pomrukiwal, dreptal w miejscu, okręcal się wokól swojej osi - no jednym slowem wyrażal caly swój blogostan.

Trwalo to chyba z godzinę i wyczesalam i wyskubalam z niego calą nieźle wypasioną poduszkę.

Rano "za jasności" podziwialam swoją mozolną pracę. Znowu "poczernial".
Lubię tę jego "czarność", bo "siwość" kojarzy mi się z jego smutnym życiem. Koniec z "siwością" i koniec ze smutkami. Im bardziej ciemny się robi - tym bardziej mlodo i groźnie wygląda. I tak ma wlaśnie wyglądać, bo jaki jest to wiedzą wszyscy czytający "nas".

Posted

Gdy porównuję poczerniałego Micha ze zdjęciami schroniskowymi, to teraz wyglada jak swój młodszy brat... Zosiu, a na ile sukbaństwa starczy jeszcze misiowej sierści??? Ona tak błyskawicznie się odradza?