Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety, izolacja konieczna. Z jedną by sobie poradzil ale we dwie myślę, że bylyby dla niego groźne. Już widzialam taką akcję jak nieopatrznie wkradla się na nasz teren suka z sąsiedztwa (myśląc zapewne, że są zamknięte). Nie bylo mowy żebym jej pomogla. Cudem się wywinęla.

Ale jak już uznają zwierza za "swojego" to jest ok. Tak bylo z Liskiem. Tylko, że to trwalo ok. 2-3 m-cy zanim odważylam się na bezpośredni kontakt.

I z Michem tak będzie. Może szybciej niż mi się wydaje. Już kilka razy merdali do siebie i lizanko po nosach bylo.

Posted

Oj zosiu, widzę że Misio coraz wyzej łapki na te iglaki podnosi :cool3:
A Twój ogród ze złotego w niebieski się w ciągu 2 dni zamienił. Czarodziejka z Ciebie czy co? ;)

Posted

Ja mam trzy suczki, więc iglaki u mnie żyją, za to trawka powypalana jak diabli. Jak jedna nasiusia, to dwie pozostałe "poprawiają" i ciągle muszę wycinać kawałki wypalonej trawy i dosiewac nową :mad: .

Posted

No piękny ten irokez.

Ale Michu szczęśliwy :lol: .:lol:

Zosiu u mnie to głównie fryzjerka skubie :diabloti: . Ja to raczej je czeszę i kąpię. A to takie brudasy, że zero chęci do mycia i czesania :mad:
Za to do łóżeczka to pierwsze. Ciągle zmianiam posciel - a w łóżku to mam zawsze sterty piachu.

Rozpuściłam te moje suńki okropnie. W zimie to najstarsza (straszny zmarźluch), to po porannym spacerku z mężęm - ja jeszcze spię najczęściej - biegiem leci do sypialni, ładuje się pod kołderkę i wciska w moje gołe udo wszystkie cztery łapy, coby sie zagrzać jak najszybciej. Najczęściej oblepione śniegiem :diabloti: Nie ma to jak miłe łagodne ranne przebudzenie.

Ucałuj Micha w ten śliczny pychol. Strasznie mi się jego mordka podoba.
A I PO TWOIM SKUBANKU PIĘKNIE WYGLĄDA. Gdzie sie podział ten kudłaty Misiek. Teraz włos pieknie błyszczy i tak ładnie na grzbieciku leży :lol:

Posted

Nie odzywaliśmy się wczoraj, bo mamy gości:cool3: .
A Michu popodbijał wszystkie możliwe serca, jakie byly do podbicia.
Niesamowity pies !!!! Natychmiast wyczuwa dobro w człowieku i to dobro wyłazi na wierzch. Nawet jak ktoś ma tylko jakąś malutką cząstkę tego dobra w sobie i ją skrzętnie skrywa, to nie da rady - musi to okazać.

Ponieważ u mnie całe życie towarzyskie odbywa się w kuchni, to Michu od razu zajął jej centralną część i każdy się śmiał, że mamy teraz ruch jak na rondzie :lol: .

A irokeza rzeczywiście ma. Popatrz akucha, że ja tego wcześniej nie widziałam. Popracujemy i nad tym, bo to też są jeszcze pozostałości martwych włosów.

Posted

Zosia4 napisał(a):

A irokeza rzeczywiście ma. Popatrz akucha, że ja tego wcześniej nie widziałam. Popracujemy i nad tym, bo to też są jeszcze pozostałości martwych włosów.

A nie można by go zostawić. Michu wygląda teraz tak malowniczo! :loveu:

Pozdrowienia Zosiu, miłego weekendu! :multi: