brazowa1 Posted October 6, 2006 Posted October 6, 2006 Oto Mis.W schronisku od 2 miesiecy,jest wielki,powolny,prawdziwy Mis... Cale zycie mieszkal na targowisku,po ponad 10ciu latach zaczal komu przeszkadzac.Co sie robi z takimi psami?Wiezie do schroniska. Michu jest dokladnie taki dobrotliwy,na jakiego wyglada.Lata mieszkania w tloku,obcowania z duza iloscia ludzi sprawilo,ze jest psem o bardzo duzym socjalu.Nie balabym sie dac go do rodziny z dziecmi. Na jego niekorzysc dziala wiek...takie psy rzadko znajduja dom. Popatrzcie na tego psa,moze komus brakuje wielkiego Miska? Podejrzewam,ze w rodzinie mial wilczarza,tylko z ta rasa porownywalny jest jego wzrost. Quote
akucha Posted October 6, 2006 Posted October 6, 2006 Widziałam go "na żywo" - jest niezwykły, wielki! Futrzak- wielkolud o poczciwych oczach :loveu: Misiek... Quote
Guest Elżbieta481 Posted October 7, 2006 Posted October 7, 2006 Muszę przyznać,że doznałam szoku....Mieszkałam wiele lat w Gdyni...Czy to jest pies z targowiska,które mieści się niedaleko dworca Gdynia Główna Osobowa?Czy ja się mylę? To jest ten pies?????? Mam nadzieję,że sie mylę.... zaskoczona,zasmucona Ela Quote
GoniaP Posted October 7, 2006 Posted October 7, 2006 Biedny Misiek, takie mądre ślepia. Oby domek się znalazł, bo to co z nim zrobiono wskazuje na luddzki UPADEK! Quote
brazowa1 Posted October 7, 2006 Author Posted October 7, 2006 pewnie na tym targowisku znalo go wielu ludzi,karmil go,przez tyle lat wital Misiek kazdego pracownika. Nie znalazl sie wsrod nich nikt,kto chcialby go ochronic przed schroniskiem.Czy ludzie w ogole zastanowili sie,gdzie on jest???,czy kazdy tkwi w blogim przeswiadczeniu "ze ktos go tam wzial" pewnie nikogo tez nie obejdzie fakt,ze Mis w miesiac po przyjsciu do schronu,kiedy juz stracil nadzieje,ze z niego wyjdzie,mial powazne problemy kardiologiczne.Po prostu serce mu pekalo z rozpaczy... w sensie doslownym i w przenosni. Quote
Kasia25 Posted October 8, 2006 Posted October 8, 2006 Nie ma większego skarbu, niż taaaki przyjaciel!!!!!!!! Quote
GoniaP Posted October 8, 2006 Posted October 8, 2006 Mam szczerą nadzieję, że ktoś się nad Miśkiem zlituje... Quote
Dabrowka Posted October 8, 2006 Posted October 8, 2006 Słuchajcie, to jest pies z historią - skoro rozpoznała go Ewa, która już nie mieszka w Trójmieście, na pewno wiele osób go kojarzy. Może spróbować go rozreklamować, zrobić mu akcję w mediach? Jakieś radio, może lokalna telewizja... Na niekorzyść Misia działa wiek i wzrost niestety... prawie każdy od razu przelicza go na zjedzone złotówki... Quote
masienka Posted October 8, 2006 Posted October 8, 2006 Dabrowka ma racje! Rozreklamowac chlopaka na miejscu, moze jakies plakaty. Jak napisala brazowa: kazdy pewnie mysli, ze ktos go przygarnal a nikomu nie przyjdzie do glowy, ze pies wyladowal w schronisku :( Quote
kaerjot Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 Miałam przyjemność widzieć Misiaka osobiście, jest słodki, grzeczny, ufny, a z drugiej strony jego postura wzbudza spory szacunek. Myślę, że byłby idealny do domu z ogrodem, dla rodziny z dziećmi. Quote
zuziaM Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 [quote name='brazowa1']pewnie na tym targowisku znalo go wielu ludzi,karmil go,przez tyle lat wital Misiek kazdego pracownika. Nie znalazl sie wsrod nich nikt,kto chcialby go ochronic przed schroniskiem.Czy ludzie w ogole zastanowili sie,gdzie on jest???,czy kazdy tkwi w blogim przeswiadczeniu "ze ktos go tam wzial" A moze powiescie wielkie plakaty z jego zdjeciem na tym targowisku, ktore bylo jego domem , z informacja, gdzie jest teraz i moze chociaz Ci, ktorzy go polubili, beda go odwiedzac i zabierac na spacery, jesli ... nie znajdzie sie w srod nich ktos, kto go wezmie do siebie. Przeciez, jesli ktos ze sprzedajacych na targu moze stac sie jego wlascicielem moze nadal go zabierac ze soba w miejsce, ktore on dobrze zna - ale ludzie musza wiedziec, gdzie sie podzial.... Biedny i piekny psiak........ Quote
Aleksandra_B Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 Rany, on jest PIĘKNY ! Jest na allegro? Jeśłi nie poproszę tekst i namiary a wstawię go tam. Zakochałam się, cudowny, przepiękny pies! Quote
Aleksandra_B Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 Czy on nocował na ulicy czy mieszkał u kogoś w domu? Quote
Aleksandra_B Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 A co z allegro? Wystawiać czy nie? Quote
Aleksandra_B Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 Dobrze, tylko poproszę tekst i kontakt do osób, które zajmą się ewentualną adopcją. Quote
kaerjot Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 Miśkiem zajmuje się brazowa1, a ona zagląda na dogo zazwyczaj dość późno, więc trza poczekać. Quote
Kasia25 Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 Michu!!! nie spadaj, musisz być na szczycie!!! Starałam się o domek dla Ciebie, bardzo się starałam. Ale oni nie chcą starego psa:angryy: A Ty przecież, nie jesteś stary:placz: Niech się ugryzą, gdyby nie moja domowa chołota, to mnie nikt nie musiałby namawiać, mnie musieli by mocno trzymać, ja już dawno bym po Ciebie biegła. Trzymaj się mały, jeszcze przyjdą Twoje człowieki i zabiorą!!!!! Quote
Aleksandra_B Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 Ten pies jest przepiękny i z tego co piszą dziewczyny ma cudowny charakter - musi się więc znaleźć wspaniały dom. Quote
Kasia25 Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 jesoooooo, wtulić głowę w taki pysk, powierzyć wszystkie troski w taaaaakie ucho, otrzeć łzę w taaaki ogon i dostać taaaaaką łapą na dzień dobry. MARZENIE< POPROSTU MARZENIE. MICHU< SZCZĘŚCIA KOCHANY!!!!!!!!! Quote
Recommended Posts