Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 877
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:multi: :multi: :multi: Szczeżujku kochany, żyj długo i szczęśliwie! :):multi: :multi: :multi:
Wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Twoich nowych Pań!!! :loveu: :loveu: :loveu:
:multi: :multi: :multi:

Posted

Celina12 napisał(a):
Akuszko-możesz powiedzieć jaka to pokuta?Jako właścicielka banerka ze Szczeżujem powinnam tyż...chcę tyż...:loveu:

Jak Szczeżuj??? Cio robi????

Celinko, to będzie coś niesmacznego, mocnego i będziemy po tym chore :diabloti: Ale co tam, musimy!!! Szczezuj w domciu, toż to wydarzenie roku i my już deklarację złożyły!

Śpij smacznie Szczeżujku, obudzisz się pierwszy raz we WŁASNYM DOMU :multi: !!! Szczekal na lustro???

Posted

Po jedenastu latach, pierwszy raz śpi w domu - ciekawe, jak długo będzie spał???
Nawarczał juz na kolegę :evil_lol:, będzie rządził, zobaczycie!!!

Gabi, pokutujesz oczywiście z nami :diabloti:

Posted

uffffffffffff
ja tez juz w domu.Rano SMS od ciotki kaerjot,ze swiat jest piekny,a potem telefon z ochrzanem,ze jeszcze do niej nie dzwonilam o transport.Jej nieoceniony TZ (ach,jak on slicznie sie wita z kazdym kundelkiem,ktorego wiezie i nawet zwierzaki,ktore nie lubia obcych-ciesza sie do niego) podwiozl nas do NOWEGO DOMU SZCZEZUJA.

a w schronisku...wpierw dokumenty,duzo smiechu z Magdalena i Olenka :) :) :),potem poszlam po Szczezuja i cos mnie w gardle scisnelo,gdy go wyprowadzalam z boksu.A jak scisnelo to nie chcialo juz puscic.
On sie ucieszyl,merdajac ogonkiem wszedl do biura,pieknie przywital obie panie. Obrazil sie na mnie o zdjecia .Magda z takim uczuciem go przywitala,powiedziala,ze jest sliczny! :multi: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Caly czas mam w glowie slowa Oleńki-ze Magda to AMNESTIA Szczezuja.Bardzo trafne okreslenie,wyszedl z wiezienia....po 11 latach :placz:

wypelnialam karte adopcyjna,jeszcze karte starego typu,zapisywalam rubryke :osoba odbierajaca psa i przypomnialam sobie,ze gdy nastalam w schronisku Szczezuj byl w boksie za biurem.Dziwnym zbiegiem okolicznosci,gdy wychodził ze schroniska,tez mieszkal w tym boksie,po 10 latach wrocil do swojego pierwszego boksu.

caly czas nie moge uwierzyc,ze on ma juz dom

A wiewiora1 juz wie,w nocy jej na GG napisalam,cieszy sie tak bardzo,jak tylko mozecie sobie wyobrazic!

a pani Iza-wolontariuszka-to dopiero bedzie radosc.

Posted

Ja już nawet nie wiem, co mam napisać z tej radości :multi: Piękne to wszystko, że ach!!!!
Kaerjot, buziaki za transport :buzi:, podziękuj TZ-ecikowi za uczynność!!!

Kąpałyście Szczezuja???

Posted

:multi::multi::multi:
Dziewczyny ja Was zabiję :diabloti:
Nie byłam od środy na dogo, ledwo wróciłam do domu, półżywa ze zmęczenia, wchodzę na Panel użytkownika, a tam pierwszy topic - AMNESTIA dla Szczeżuja... Gorąco mi się zrobiło, bo pomyślałam o najgorszym :oops: Ale wchodzę dzielnie na wątek, a TU TAKIE WIADOMOŚCI :multi::multi::multi: Aż się popłakałam, ale płakać tak mogę codziennie :diabloti:
Magdo, Olo i Szczeżujku życzę tylko jednego - spełniania wszystkich marzeń! Chociaż marzenie Szczeżuja już się spełniło :loveu::loveu::loveu::multi::multi::multi::laola:

Posted

Szczerzuj powodzenia.
:multi: Ludziska jesteście wielcy!!!:multi:
:Rose: Moje najszczrsze gratulacje!!!:Rose:

Dla nowych opiekunów,
dzięki waszemu dobremu sercu zyskaliście sobie szczerego i oddanego przyjaciela.
Starsze piski są niesamowite i potrawią wprwadzić do nowego domu dużo ciepła i spokoju.

DZIĘKUJĘ !!!

:loveu:I OBY WIĘCEJ BYŁO TAKICH LUDZI JAK WY!!!:loveu:

Posted

Szczeżujku - lustro to lustro.
Moje psy też zawsze przeżywały szok widząc sie w lustrze. Ale później spowszedniało. Najbardziel Lisek - lizał, mruczał, skrobał łapą.

Magda - pisz, pisz, bo oszalejemy.
Ja niestety żadnej pokuty nie mogę ale za to cieszę sie w dwójnasób.

Posted

Zosiu, my za Ciebie odpokutujemy :evil_lol: Jak szalec, to szaleć :cunao:

Szczeżuj futerko to piękne ma!!! Ciekaw co on sobie teraz mysli? szkoda, że nie możemy tego wiedzieć...
Już pilnuje Madzi :lol:, kochane psisko!

Posted

Ależ my wiemy co on myśli.
A raczej ja wiem - wybaczcie - ale teraz puszczę swoje wodze fantazji.

............................

Nie, nie mogę tego napisać, bo to jest prywatna srawa Szczeżujka. A to co ja czuję - to tylko moje :loveu: :-( :loveu: :-( :placz: :loveu: :loveu: :loveu: .

Akucha - świętujcie - i niech to Wam na zdrowie wyjdzie.

Posted

Już jesteśmy - SZCZEZUJ i ja. Niestety obowiązki oderwały mnie od dogo. Szczezuj juz sie wyspal ;) Bylismy na spacerze, gdzie SZCZEZUJ dokladnie wszystko badał. Okropnie smutno wyglada, gdy go zostawiam na chwile pod sklepem, ale jak wracam, to skacze i skacze. Na drugim spacerze byl duzo weselszy i bardzo energiczny. Nie moglam go utrzymac w miejscu na przejsciu dla pieszych, bo okropnie mu sie dluzylo czekanie na zielone swiatlo. Ma niesamowity apetyt, ale staram sie mu dozowac, bo boje sie, ze mu zaszkodzi, a on pochlania wszystko do zera. Niestety musialam go na kilka godzin zostawic samego w domu, ale spisal sie na medal. Ciut cos tam nabrudzil, ale minimalnie. Co do kapieli, to coz, przed nami jeszcze wieczorny spacer, wiec jeszcze czekamy z kapiela, ale juz za jakies 2-3 godz. bedzie "mieciutki jak kaczuszka"!!!

Posted

Jego niecierpliwosci nie ma co się dziwić, kiedy on był ostatnio mieście, mój Boże...
Madziu, przywiązuj go mocno pod sklepem, bo on może się czegoś wystraszyc, jejku marudzę ale wiecie... A adresówkę ma?
Szczeżuj - mięciutka kaczuszka :evil_lol:

Zosiu, na zdrowie nie wyjdzie na bank, ale wiesz... to pokuta z intencją :razz:

Posted

Adresówka jest ;) Jutro, a najdalej w poniedziałek zalatwimy rowniez czipa. On w sumie nie jest az tak strachliwy - powarkuje na wszystkie czworonogi, ale oczywiscie przywiazuje go mocno. W dodatku pod sklepem to on siedzi jak "kupka nieszczescia", wiec zostaje pod nim na chwilunie.

Nie bardzo rozumiem dlaczego pokutujecie :evil_lol: , ale dziekujemy !!!!
Bo my SZCZEZUJ i ja swietujemy - bo od dzis 23.02. to dzien URODZIN SZCZEZUJA!!!

Posted

[quote name='grazyna9915']

Starsze piski są niesamowite i potrawią wprwadzić do nowego domu dużo ciepła i spokoju.

Tak - podpisuję się pod tym wszystkimi rękami, nogami i czym tam jeszcze kto sobie chce.
Ja Wam to mówię - a podobno jestem autorytetem na dogo.

No więc autorytet Wam mówi : pies w słusznym wieku i po przejściach jest więcej wart niż niejeden człowiek, który nigdy nie przeszedł takich dróg życia jak pies - a użala się nad sobą.

Taki pies to skarb - ma wielkie pokłady uczucia, na pewno to uczucie eksploduje, jak tylko psiak poczuje się u siebie.
Eksploduje we właściwy sobie i swojemu wiekowi sposób - czyli spokojnie (lub nie :evil_lol: ) dostojnie i bez "nerw" (lub nie :evil_lol: ) - jak to niektórzy określają.

Taki pies będzie wiernym i kochającym przyjacielem bez względu na wszystko co się będzie wokół niego działo.
Musi być tylko ten jeden, jedyny, ukochany Pan/Pani, który będzie zawsze go kochał i zawsze będzie miał dla niego dobre słowo (no - pełna micha też by się przydała :evil_lol: ).

No jednym słowem - kochajmy psy w słusznym wieku.

Akucha - świętuj też w mojej intencji (przy okazji), bo to mi zapewne pomoże.

Posted

Słuchajcie ludziska Zosi, ona prawdę pisze!!!! Przerabia te doznania kolejny raz, to profesjonalistka od takich przypadków :lol: Natchnęła już nie jeden nowy dom! I chawała jej za to :multi:

Madziu, pokutujemy w intencji tego szczeżujowego cudu i Zosi ;) To taka nasza profilaktyka, żeby wszystko co złe, poszło sobie precz, a zagościło nieustające szczęście!!!! No i oczywiście dzis są URODZINY SZCZEŻUJA, takiej okazji nie można odpuścić!!!
Niech się święci 23.02 :B-fly:

Posted

Trochę mi się to skojarzyło w takim sloganem : niech się Swięci 1 maja.

Ale niezmiennie jestem przekonana, że nowy dom Szczeżuja -TO BĘDZIE TEN DOM.
Szczeżujku i Magdo - wiele ciepłych fluidów do Was przesyłam - a wierzcie mi - moje fluidy nieraz docierają do celu i potrafią zadziałać.