Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jeszcze nie wiemy,czy to bedzie Szczezuj,wpierw musimy poznac mame i dziecko,dowiedziec sie,jakie maja warunki,co moga zapewnic.Oczekiwania maja jasne: lagodny,nieduzy pies,towarzysz dla dziecka.Juz w glowie robie przeglad psow.
Moze nawet sie okazac,ze dla tej rodziny najbardziej odpowiedni bedzie kot :)

• Replies 877
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja nie znam dokładnie tej rodziny i sytuacji, ale mi się wydaje że koty zbyt egoistyczne sa :evil_lol: Z kotami nie miałam zbyt dużo do czynienia, więc może moje odczucia są błędnę i krzywdzące ;)
A Szczeżuj już przecież dogoterapeuta był... :lol:

Posted

On nie jest lekliwy,on tylko aparatu sie boi.

Właśnie,kot sie obroni i sobie wskoczy na segment ,a łagodny pies nie.
Dlatego musze poznac dziecko.

jest jedna z suk-dosyc duza,ale łagodna,oczywiscie wabi sie Tina ,od własciciela,ktory poszedł do szpitala i juz suki nie odebrał.Jakos ona najbardziej mi pasuje i naprawde jest łagodna.Stabilna, 6 lat,pol roku w schronie. Domowa,ładnie chodzi na smyczy.
Ale to jeszcze zobaczymy.

Posted

pani odpisała,bardzo miło zreszta.
zaprosiłam na niedziele do schronu.Jasne,ze wszystko zalezy od dziecka i mamy,ale jak bedzie dazyc do posiadania psiaka LADNEGO,a nie ODPOWIEDNIEGO,to sie wkurze i palne mowe pedagogiczna :diabloti:

tak jeszcze mysle o Grubym Dzeku-ten bylby super.Kawał spokojnego,przytulnego futra.No i nasza Muszka-natchnienie poetow.Tez idealna kandydatka.Problemem jest wiek tych psow i to,ze wiemy o ich chorobach.:-(
Nie wiem,jakie doswiadczenie z psami ma mama dziecka,wiec trzeba typowac psy "madre",ktore nie wymagaja zadnych zabiegow wychowawczych,o kluchowatym charakterze.
No i chodzi mi po glowie teos od Irmy-super dla dzieci,tylko on posikuje i nie kazdy to zniesie.

jutro odwiedzam schron i jeszcze raz przejrze psiaki pod tym kontem.

Niech tylko nas odwiedza!

Posted

W szczezuju nie trzeba dopatrywac sie milosci , bowiem ona jest bardzo mocno uwidoczniona u niego na zewnatrz..Nawet jesgo czeste chowanie sie gleboko w zacisze udy , nie przyslonia tego..
Od naszego puchacza emanuuje rowniez wielka dobroc , zacnosc i spokoj.. Kazdego uszczesliwi zarowno w dni sloneczne jak i te pochmurne
Przesiedzial juz tak dlugo w schronisku. zdarzyl zaprzyjaznic sie ze wszystkimi porami roku, nawet zime potrafi przezwyciezyc, cieplo pokrywajac sie gruba warstwa slomy,, Ale zapewne kiedy lezy tak samotnie, rozmysla nad domowym zaciszem i tamtejszym cieplem

Posted

11 lat w schronisku???!!!
Nawet nie wiem co napisać... Płaczę, gdy słyszę o psie, który spędził w schronie 2,3 lub więcej lat, ale 11... Wstydzę się, że jestem człowiekiem, to ludzie zgotowali zwierzętom taki los.

Posted

Kurcze kiedy chodze po watkach caly czas przychodzi mi na mysl Szuwar i Brys,,,Tak bardzo bym chcaila zeby Szczezuj tak jak Szuwar trafil na stare lata do kochanego domku,,,Zeby nie musial spedzic swoich ostatnich lat ,miesiecy , dni w schronie,,,
On jest taki wspanialy,,dlaczego nikt nie da mu szansy,,Czy naprawde nie moze doaswiadczyc czegos nowego wspanialego w cieplym domku,wsrod ludzi,,
Ja bym chyba nie wytrzymala tyle lat w takiej niewoli,,podziwiam psy za ich mimo wszystko chec do zyci,,ale jakiego zycia,,
NIECH KTOS DA MU NOWE ZYCIE,,TO LEPSZE,,,,,

Posted

Ktos sobie moze pomyslec,,,co za kudlacz ,,dziwny stary pysk ,,obskubany,,,,oj nie nie!!!
On tylko tak wyszedl na zdjeciach w rzeczywistosci, wyglada o wiele lepiej,,A ghdy sie jego wykapie, wyczesze,pokocha to bedzie przepieknym kanapowcem,,Pametamy z Brazowa ,,jak kilka lat spedzil w pawilonie,,ja osobiscie nie lubie tego miejsca,,ale sa rozne zdania,,Fakt jest tam cieplo ale to takie ciasne ciemne i,,,,
Ale nie otym chce mowic,,,pamietamy z Brazowa jak on tam siedzial ,,on zawsze byl taki czysty zawsze dlugo byl wstanie wyczekac na swoja kolej wyjscia i zalatwienia swoich potrzeb,,jesli raz na ruski rok jak sie to mowi,,nabrudzil,,wszyscy jak nic,,przyznawali sie ze to musielismy zawinic ,,nie wypuszczajac go z jakiegos powodu prez naprawde dlugo..I biedny Szczezuj nie wytrzymal,,,
Do czego zmierzam,,a do tego ,ze to bardzo czysty pies,,w domu nie bedzie brudzil,,bedzie grzeczny,,,
Wiec moze ktos sie zdecyduje,,,
Tak bardzo bym chciala zeby spedzil lata w domku,,,,:multi: