Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szczeżuja znam od bardzo,bardzo dawna.Przyszlam pierwszy raz do schronu,moi znajomi zachwycali sie psem zwanym przez nich Wampir,ze tak mily,fajny,szczeka,ale to super pies.
Wampir,bo mial wystajace zeby w dolnej szczece :)

Wlasnie to szczekanie zgubilo Szczezuja;nie, zeby ciagle ujadal.
Tylko,gdy szczekal,uderzal lapami o krate,dawalo to efekt wielkiej agresji i nikomu nie przyszlo do glowy,ze ten pies po prostu dramatycznie pragnie wyjsc do czlowieka!!!
To pies wielkiej lagodnosci;gdy przychodzil nowy wolontariusz,zawsze na poczatek szedl z nim na spacer Szczezuj,wiadomo bylo,ze nie zrobi nikomu krzywdy,a spacer sprawi mu wielka radosc.
Pare lat temu przychodzli do schroniska ludzie niepelnosprawni,zawsze zabierali ze soba Szczezuja na spacer.On obdarzal ich swoja radoscia,miloscia,tulil sie,lizal,te dlugie spacery byly dla niego szczesciem.Byl ulubiencem calej grupy.Myslalam,ze cos z tego dla niego wyniknie,przeciez spelnial role terapeutyczna,ale sie mylilam.
Po roku zostal zapomniany.

Chodzi na spacery stary,nieszczesliwy pies...
Pamietam go mlodego,skaczacego,nie potrafil usiedziec w miejscu,ciagle sie wtulal,czesanie go bylo utrapieniem,bo za wszelka cene chcial dawac buziaki :lol:

Kto pokocha tego psa,bedzie z nim szczesliwy.Obiecuje.
Nie wiem,jak ukazac w krotkim poscie cala slodycz,jaka posiada ten pies.Ale dzis,po latach,gdy wchodze do jego boksu,widze jego posiwialy pysk i mam nieustannie jeden odruch-przytulenia.

PS Szczezuj nie lubi aparatu,dlatego zdjecia beda nietęgie.

nigdy nikt go nawet nie probowal zaadoptowac,mimo,ze wlasnie ten pies nadawal siie do adopcji jak zaden inny!

wiewiora1,wolontariuszka:
W Szczezuju nie trzeba dopatrywac sie milosci , bowiem ona jest bardzo mocno uwidoczniona u niego na zewnatrz..Nawet jego czeste chowanie sie gleboko w zacisze budy , nie przyslania tego...
Od naszego puchacza emanuuje rowniez wielka dobroc , zacnosc i spokoj.. Kazdego uszczesliwi zarowno w dni sloneczne jak i te pochmurne
Przesiedzial juz tak dlugo w schronisku. Zdazyl zaprzyjaznic sie ze wszystkimi porami roku, nawet zime potrafi przezwyciezyc, cieplo pokrywajac sie gruba warstwa slomy,, Ale zapewne kiedy lezy tak samotnie, rozmysla nad domowym zaciszem i tamtejszym cieplem.

Prosze,podaruj mu dom.

• Replies 877
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cale zycie w schronie,poza pieknym poczatkiem;tylko 3-4 lata swojego zycia spedzil "po ludzku" w domu.
Schroniskowe zycie zna od podszewki.Moze ktos zaoferuje mu ostatnie 2-3 lata w domu?Bedzie szczesliwy.

Posted

Szczezuj czeka,czeka...
Byl dzis na spacerze.Potem czesanko,glaskanie.Patrzyl na mnie tymi swoimi okraglymi slepiami,ja nie moge uwierzyc,ze on sie zestarzal w schronie :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:

Posted

On bylby tak szczesliwy z ludzmi.Nadal,choc juz nie skacze,wtula sie doopka,lize po rekach,jest taki kochany.

Ja go ciagle pamietam mlodego,jak skacze opetanczo na spacerze,jak wywija doopka,jak bawi sie reka.

On zgodzi sie z mila sunia,moze ktos go wezmie do towarzystwa?
jest wykastrowany.

Posted

dziekujemy w imieniu Szczezuja!

wszyscy na niego wolali "szczezuj,szczezuj",ze wzgledu na te zęby.Wiec wpisalam mu do karty wlasnorecznie to imie...on je lubi :)

Jest wspanialy,naprawde.Nie mozna mu nic zarzucic.Kocha ludzi nade wszystko.

Posted

Szczezuj,piesku,trzymaj sie.Dotrwaj do nowego domu.Bedzie cieplo,spokojnie,cisza,reka pana.

to byly nasze obietnice w pazdzierniku :)
dzieki Oleńce i Magdalaenie,nie pozostalismy gołosłowni :)

Posted

Kiedy ja zdążę przeczytać te wszystkie wątki "naszych" piesków??:shake:
Weekend zamiast na pisaniu pracy przyjdzie mi spędzić na czytaniu wątków Sopockich piesków.:multi:

Posted

iwlajn,Misiek z targowiska jest 11tym,ktory znalazl dom dzieki Dogo.To byly stare,schorowane pieski,a znalazly domy,i to jakie!

Wierze,ze dla Szczezuja zaswieci w koncu słońce i ostatnie lata życia spedzi u boku pana.Doczeka sie.

Posted

Brązowa, czy Szczezuj to ten który siedzi z Szuwarkiem???
A w ogóle jak można tak psa nazwać???:mad:
No Pynia to od razu wpadła w oko jednej cioteczce:loveu: ale Szczezuj???:shake:
Imię trzeba zmienić- niemarketingowe:cool3: