Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='darii_iia']Ee tam. Warszawa, Toruń, Chojnice...To nic z Poznaniem, Zieloną Gorą i Wrocławiem. ! :)
Piękny Frooduś. :loveu:[/QUOTE]
Oj, wszystko ode mnie straasznie daleko. :)

• Replies 434
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='dagaa111']Frodo jest piękny :loveu:

[url]http://img32.imageshack.us/img32/7182/spacer5.jpg[/url]
ledwo go widać :)[/QUOTE]

Jemu ogólnie ciężko zrobić dobre zdjęcie, tak szybko się przemieszcza, a ja robię z reguły na manualu, więc ustawianie parametrów trochę mi schodzi :)

Posted

Frodo jest naprawdę uroczy.... :loveu::loveu:

*widziałam, że bardzo zależało Wam by Frodo pływał- ja też strasznie chciałam by Falko pływał, na początku był b.ostrożny, badał głębokość wody, wchodził tylko do łokci a teraz... teraz tak kocha wodę, że staje się to problemem gdy np. nie mamy w planach schodzić do wody to on tak ciągnie, że czasem nawet nie zdążymy go odpiąć a on razem np. ze mną jest w wodzie... nawet w kałuży się kładzie z błogim wyrazem pysia.... ahhhhh:diabloti:
* wrócę jeszcze do tematu obroży choć to było dawno... my mamy skórzaną i Falko w niej pływa, szaleje w piachu, błocie a obroża w stanie idealnym-jak się zapiaszczy, zabłoci, zmoczy to jak tylko wyschnie-a schnie bardzo szybko, wszystko opada i obroża jak nowa:):)

pozdrawiamy:)

Posted

[quote name='Rysia88']
* wrócę jeszcze do tematu obroży choć to było dawno... my mamy skórzaną i Falko w niej pływa, szaleje w piachu, błocie a obroża w stanie idealnym-jak się zapiaszczy, zabłoci, zmoczy to jak tylko wyschnie-a schnie bardzo szybko, wszystko opada i obroża jak nowa:):)

To masz szczęście :) Ja po przebojach z moją skórzaną, czerwoną, która farbowała wolę materiałową :)

[quote name='Rysia88']Frodo jest naprawdę uroczy.... :loveu::loveu:
[quote name='vege*']http://img10.imageshack.us/img10/6486/spacer1x.jpg
Ale z niego zgrabna mordeczka :evil_lol: :loveu:

Dzięki :) w takim razie zapodam więcej zdjęć :)

Tydzień temu byłam z mężem i z Frodem na weekendowym wypadzie na Słowację. Dołączyliśmy do dzieci, które spędzały tam wakacje z dziadkami. Niestety w domkach nie wolno było zatrzymać się z psem, więc zabraliśmy namiot, malutką dwójkę, ale był ubaw! Frodo zajmował pół namiotu ;)

Złodziej sandałów.

CDN

Posted

Dziękujemy za wszystkie komplementy. Jeszcze trochę ze Słowacji.

Leżakowanie po męczącej wycieczce.

Odwiedziliśmy też tamtejszą bacówkę, gdzie był kuzyn podhalana - czuwacz z młodymi.

Posted

[quote name='kajtuu']Ale przystojny :wub:
Zapraszam do nas :)
Byliśmy :) dzięki za zaproszenie :)

[quote name='Silky123']Frodo jest przesłodki. :loveu:
Też chcę takiego Goldenka. :D
No to siup! Kupcie sobie drugiego ;)

Za to dwa dni temu, na spacerze znaleźliśmy takie oto coś, wychudzone niemiłosierne i bardzo miziaste. Zabrałam toto do domu i próbuję podtuczyć.

Posted

Frodo jest przesłodki :loveu::loveu::loveu::loveu:
szczurek również :loveu::loveu::loveu::loveu:
a kociak na pewno będzie sliczniutki jak sie go troche podkarmi , już jest słodziak z niego :loveu:

zdjęcia macie genialne , bardzo wyrazne :loveu:

Posted

[quote name='kavala']

Cudo,cudo,cudo :iloveyou:

Ja chyba nie potrafiłabym wychować takiego słodziaka,jakby spojrzał na mnie takim wzrokiem ...:iloveyou:

A jak Frodo reaguje na koteczka.

Posted

dusiek napisał(a):
Ja chyba nie potrafiłabym wychować takiego słodziaka,jakby spojrzał na mnie takim wzrokiem ...:iloveyou:

A jak Frodo reaguje na koteczka.

Wiesz, ja mam czasami ochotę go po prostu ... ugryźć w nos. :mdrmed:

Kotka jest na razie izolowana w osobnym pomieszczeniu. Jak się trochę zadomowi i podtuczy, to będę próbować ich zapoznać. A Frodo, jak to pies, jak ją przenosiłam, to od razu do niej z ryjem startował, pewno w celach powąchania, ale takiego wielkiego ryja to się można i tak wystraszyć. Mam nadzieję, że nie będzie jej próbował atakować, wychował się z dwoma kotami jak był malutki i się z nimi bawił. Za to kotka, jak czuła Froda pod drzwiami to na niego buczała, prawie tak jak pies warczy.

Posted

Podobno skuteczniejsze jest ugryzienie w ucho:D

A na Frodzika uważaj bo koty potrafią" boleśnie" się bronić,i to pies może być bardziej poszkodowany.

Posted

dusiek napisał(a):
Podobno skuteczniejsze jest ugryzienie w ucho:D

A na Frodzika uważaj bo koty potrafią" boleśnie" się bronić,i to pies może być bardziej poszkodowany.

Zdaje sobie z tego sprawę, musimy bardzo uważać. Zastanawiam się czy na pierwszym spotkaniu trzymać kotkę na rękach czy jak?

dagaa111 napisał(a):
Jak Frodo się z kotami wychował to problemów na pewno nie będzie z atakowaniem, szczególnie że goldeny są z reguły łagodne w stosunku do innych zwierząt

Tylko czy kot o tym wie? :cool3:

Posted

Są koty które nie boją się psów,nie uciekają i jak pies jest spokojny można pozwolić na bezpośredni kontakt.I to jest wariant optymistyczny.
Gorsze scenariusze to takie kiedy kot ucieka ,a pies instynktownie goni.I pytanie co zrobi jak dogoni...,Drugi gorszy scenariusz to taki że kot jest zadziorą i potrafi pazurami poranić pysk psa.
Jak puścisz ich luzem to zrób to w takim miejscu żeby kotek miał się gdzie schować przed psem,żeby nie musiał się "bronić".

Posted

kavala napisał(a):
Zdaje sobie z tego sprawę, musimy bardzo uważać. Zastanawiam się czy na pierwszym spotkaniu trzymać kotkę na rękach czy jak?

Ja bym trzymała psa na smyczy a kota luzem. Na rękach, jak kot się wystraszy, to może Cię boleśnie podrapać :/