filodendron Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 kavala napisał(a):Nie zbacza daleko, tylko kilka metrów, ale wiem, że jeśli chodzi o żmije to nie ma znaczenia. Bardzo się tego boję. :( My też - nigdy nie widziałam tylu żmij, co w minione wakacje :roll:. Przed wyjazdem w tym roku będę chciała porozmawiać z wetem o jakimś zestawie przeciwwstrząsowym. Mój ma tylko 9,5 kg - małe ma szanse na przeżycie gdyby co (odpukać, tfu tfu). Jak się jest w górach to do weta daleko, a środków przeciwwstrząsowych nawet nie można kupić w stacji GOPR - pytałam znajomego ratownika. Quote
dusiek Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Na zdjęciach widać że córa ma dobry kontakt z Frodo,a jak synek sobie radzi? Quote
kavala Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 dusiek napisał(a):Na zdjęciach widać że córa ma dobry kontakt z Frodo,a jak synek sobie radzi? Coraz lepiej. I nawet kość mu ostatnio oddał bez problemu. Z chodzeniem na smyczy jest trochę gorzej, bo Frodo coraz silniejszy, a nie zawsze idzie przy nodze, czasami coś poczuje i da nagłego susa w bok, tak że chce rękę urwać. No i synowi regularnie pantofle kradnie, nawet z nóg mu potrafi zdjąć ;) filodendron napisał(a): Jak się jest w górach to do weta daleko, a środków przeciwwstrząsowych nawet nie można kupić w stacji GOPR - pytałam znajomego ratownika. A mnie sie gdzieś o oczy obiło, że w aptece można kupić. Quote
filodendron Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 kavala napisał(a): A mnie sie gdzieś o oczy obiło, że w aptece można kupić. Tak? A nie chodzi o taki komplet "przeciwwstrząsowy" igieł, gazików, opasek itp. plus wykaz produktów leczniczych, które mogą być podane przez wyspecjalizowane służby? Bo coś takiego to i ja widziałam, a tu chodzi o konkretny zastrzyk, którego bez recepty się nie kupi. Gdybyś jednak coś wiedziała bardziej szczegółowego, to proszę, daj znać - my coś musimy wykombinować przed sierpniowym urlopem, bo rok temu to nam mina trochę zrzedła - z urlopu przywieźliśmy ładne fotki żmij... Quote
kavala Posted June 29, 2011 Author Posted June 29, 2011 filodendron napisał(a):Tak? A nie chodzi o taki komplet "przeciwwstrząsowy" igieł, gazików, opasek itp. plus wykaz produktów leczniczych, które mogą być podane przez wyspecjalizowane służby? Wydaje mi się, ale nie jestem pewna, że ktoś w wątku o górach (lub podobnym) mówił, że kupował w aptece odtrutkę chyba. Trzeba to sprawdzić, bo już teraz nie jestem pewna. Quote
kavala Posted July 4, 2011 Author Posted July 4, 2011 Pogoda dziś nie rozpieszczała, ale codzienny spacer (a nawet dwa) musi być. I jeszcze dodam, że Frodo waży już 25 kg.:crazyeye: Quote
taxelina Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 http://img32.imageshack.us/img32/7182/spacer5.jpg pod kolor :razz: Quote
*Magda* Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 [quote name='kavala']Pogoda dziś nie rozpieszczała, ale codzienny spacer (a nawet dwa) musi być. I jeszcze dodam, że Frodo waży już 20 kg.:crazyeye: http://img10.imageshack.us/img10/6486/spacer1x.jpg No to piękny kawaler z niego rośnie :loveu: Quote
kavala Posted July 4, 2011 Author Posted July 4, 2011 I jeszcze kilka. Pomyliło mi się, waży 25kg, wyedytuję poprzedni post :) Quote
Paula03 Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 http://img194.imageshack.us/img194/970/spacer7.jpg On ma taką bardzo śliczną szczenięcą mordkę :loveu: Quote
motyleqq Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 http://img10.imageshack.us/img10/6486/spacer1x.jpg jaki duży już! co dodasz zdjęcia, to większy pies :) Quote
Ewa&Duffel Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Ale z niego piękny chłopak rośnie :loveu: Myślicie może o wystawach ? Quote
kavala Posted July 4, 2011 Author Posted July 4, 2011 [quote name='deer_1987']http://img32.imageshack.us/img32/7182/spacer5.jpg pod kolor :razz: specjalnie takie plenery wybieram ;) [quote name='Paula03']http://img194.imageshack.us/img194/970/spacer7.jpg On ma taką bardzo śliczną szczenięcą mordkę :loveu: Goldeny takie maja chyba do końca życia ;) [quote name='magdabroy']No to piękny kawaler z niego rośnie :loveu: [quote name='motyleqq']http://img10.imageshack.us/img10/6486/spacer1x.jpg jaki duży już! co dodasz zdjęcia, to większy pies :) On faktycznie ostatnio śmignął w oczach! Trochę też wreszcie przytył ;) [quote name='Ewa&Duffel']Ale z niego piękny chłopak rośnie :loveu: Myślicie może o wystawach ? Jeszcze mu nawet rodowodu nie odebrałam, ale nie wykluczam, że pójdę z nim kiedyś, żeby w ogóle zobaczyć jak go inni widzą :) Najpierw jednak muszę popracować nad jego zachowaniem, bo to żywe srebro i obawiam się, że na ringu spokojnie nie ustoi. Boje się też, że się tam zesika a to ponoć dyskwalifikacja. :evil_lol: Quote
AgataP Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 [quote name='kavala'] Jeszcze mu nawet rodowodu nie odebrałam, ale nie wykluczam, że pójdę z nim kiedyś, żeby w ogóle zobaczyć jak go inni widzą :) Najpierw jednak muszę popracować nad jego zachowaniem, bo to żywe srebro i obawiam się, że na ringu spokojnie nie ustoi. Boje się też, że się tam zesika a to ponoć dyskwalifikacja. :evil_lol:[/QUOTE] ja tu żadnych przeciwwskazań nie widzę :eviltong: rodowód nie jest potrzebny na razie w zgłoszeniu na wystawę, a z zachowaniem na pewno się da:) moja mała to też żywe srebro, miałam obawy co do pierwszej wystawy ( w wieku 7 miesięcy), ale spisała się na medal :p nawet była trochę zdezorientowana przez tłumy, ale chciałam ją wziąć do takiego tłumu ludzi i psów juz za młodu. Im wczesniej, tym lepiej się młody przyzwyczai podobno ;) a sikanie to podobno nie jest dyskwalifikacja w szczeniakach (orientowałam się, bo moja ruda też sika jeszcze jak się za bardzo cieszy :cool3:) Quote
kavala Posted July 4, 2011 Author Posted July 4, 2011 [quote name='AgataP']moja mała to też żywe srebro, miałam obawy co do pierwszej wystawy ( w wieku 7 miesięcy), ale spisała się na medal .... a sikanie to podobno nie jest dyskwalifikacja w szczeniakach (orientowałam się, bo moja ruda też sika jeszcze jak się za bardzo cieszy :cool3:)[/QUOTE] A przygotowywałaś ją jakoś wcześniej? Ćwiczyłaś stanie, biegi itp? Ma już na koncie jakieś osiągnięcia? A jeśli chodzi o sikanie, to jak przekonać dorosłego psa, by w tłumie innych psów nie próbował znaczyć? A szczeniaki to chyba tylko do 6 miesiąca? Jeśli tak, to my już nie zdążymy. Quote
AgataP Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 [quote name='kavala']A przygotowywałaś ją jakoś wcześniej? Ćwiczyłaś stanie, biegi itp? Ma już na koncie jakieś osiągnięcia? A jeśli chodzi o sikanie, to jak przekonać dorosłego psa, by w tłumie innych psów nie próbował znaczyć? A szczeniaki to chyba tylko do 6 miesiąca? Jeśli tak, to my już nie zdążymy.[/QUOTE] szczeniaki od 6 miesiąca (do 9) więc dopiero przed Wami :) przygotowywałyśmy się 3 tygodnie wcześniej, ale szybko załapała, że jak biegamy na ringówce, to nie skaczemy na pańcię i nie gryziemy ringówki :evil_lol: w tym chyba pomógł nam kurs PT, chodzenie i bieganie wokoło. Stanie tez ćwiczyłyśmy, za smakołyki, co kilka dni sekunda dłużej. Lex wykazuje się duuużą cierpliwością jak staram się ją w miarę dobrze ustawić ;) a z osiągnięć to debiut tylko, ocena wybitnie obiecująca, ładny opis i I lokata :) mamy teraz przerwę, ale w sierpniu planujemy aż 3, ale już w młodzieży :) naprawdę polecam, super zabawa, można też spędzić fajnie czas :) Quote
Aleksa. Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 wo. :o słodziak. jakie długie łapki ma. :loveu: Quote
kavala Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 [quote name='AgataP']szczeniaki od 6 miesiąca (do 9) więc dopiero przed Wami :) [/QUOTE] To może się skusimy jeśli coś będzie blisko, czyli w Krakowie. [quote name='Aleksandra95']wo. :-o słodziak. jakie długie łapki ma. :loveu:[/QUOTE] :-D Quote
Ewa&Duffel Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 W Krakowie to już mieliście akurat, bardzo niedawno, bo 25 i 26 czerwca ;) Quote
kavala Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 [quote name='Ewa&Duffel']W Krakowie to już mieliście akurat, bardzo niedawno, bo 25 i 26 czerwca ;)[/QUOTE] Wiem, miałam nawet iść jako widz, ale coś mi wypadło :( Najbliższa i najbliżej to chyba Zakopane w sierpniu. Quote
motyleqq Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 zawsze możesz wpaść we wrześniu do Wawy i przy okazji z nami pospacerować:cool3: Quote
AgataP Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 z do nas np. do Torunia, Chojnic, też zapraszamy na spacerek :) buduje nam się piękna plaża:multi: taka nadmorska ;) Quote
kavala Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 [quote name='motyleqq']zawsze możesz wpaść we wrześniu do Wawy i przy okazji z nami pospacerować:cool3:[/QUOTE] [quote name='AgataP']z do nas np. do Torunia, Chojnic, też zapraszamy na spacerek :) buduje nam się piękna plaża:multi: taka nadmorska ;)[/QUOTE] Jeśli się zdarzy, że pojadę, to będę o was pamiętać :) Quote
darii_iia Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 Ee tam. Warszawa, Toruń, Chojnice...To nic z Poznaniem, Zieloną Gorą i Wrocławiem. ! :) Piękny Frooduś. :loveu: Quote
Recommended Posts