Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kavala napisał(a):
Nie zbacza daleko, tylko kilka metrów, ale wiem, że jeśli chodzi o żmije to nie ma znaczenia. Bardzo się tego boję. :(

My też - nigdy nie widziałam tylu żmij, co w minione wakacje :roll:. Przed wyjazdem w tym roku będę chciała porozmawiać z wetem o jakimś zestawie przeciwwstrząsowym. Mój ma tylko 9,5 kg - małe ma szanse na przeżycie gdyby co (odpukać, tfu tfu). Jak się jest w górach to do weta daleko, a środków przeciwwstrząsowych nawet nie można kupić w stacji GOPR - pytałam znajomego ratownika.

• Replies 434
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dusiek napisał(a):
Na zdjęciach widać że córa ma dobry kontakt z Frodo,a jak synek sobie radzi?

Coraz lepiej. I nawet kość mu ostatnio oddał bez problemu. Z chodzeniem na smyczy jest trochę gorzej, bo Frodo coraz silniejszy, a nie zawsze idzie przy nodze, czasami coś poczuje i da nagłego susa w bok, tak że chce rękę urwać. No i synowi regularnie pantofle kradnie, nawet z nóg mu potrafi zdjąć ;)

filodendron napisał(a):
Jak się jest w górach to do weta daleko, a środków przeciwwstrząsowych nawet nie można kupić w stacji GOPR - pytałam znajomego ratownika.

A mnie sie gdzieś o oczy obiło, że w aptece można kupić.

Posted

kavala napisał(a):

A mnie sie gdzieś o oczy obiło, że w aptece można kupić.

Tak? A nie chodzi o taki komplet "przeciwwstrząsowy" igieł, gazików, opasek itp. plus wykaz produktów leczniczych, które mogą być podane przez wyspecjalizowane służby? Bo coś takiego to i ja widziałam, a tu chodzi o konkretny zastrzyk, którego bez recepty się nie kupi.
Gdybyś jednak coś wiedziała bardziej szczegółowego, to proszę, daj znać - my coś musimy wykombinować przed sierpniowym urlopem, bo rok temu to nam mina trochę zrzedła - z urlopu przywieźliśmy ładne fotki żmij...

Posted

filodendron napisał(a):
Tak? A nie chodzi o taki komplet "przeciwwstrząsowy" igieł, gazików, opasek itp. plus wykaz produktów leczniczych, które mogą być podane przez wyspecjalizowane służby?

Wydaje mi się, ale nie jestem pewna, że ktoś w wątku o górach (lub podobnym) mówił, że kupował w aptece odtrutkę chyba. Trzeba to sprawdzić, bo już teraz nie jestem pewna.

Posted

[quote name='deer_1987']http://img32.imageshack.us/img32/7182/spacer5.jpg
pod kolor :razz:
specjalnie takie plenery wybieram ;)

[quote name='Paula03']http://img194.imageshack.us/img194/970/spacer7.jpg
On ma taką bardzo śliczną szczenięcą mordkę :loveu:
Goldeny takie maja chyba do końca życia ;)

[quote name='magdabroy']No to piękny kawaler z niego rośnie :loveu:
[quote name='motyleqq']http://img10.imageshack.us/img10/6486/spacer1x.jpg

jaki duży już! co dodasz zdjęcia, to większy pies :)

On faktycznie ostatnio śmignął w oczach! Trochę też wreszcie przytył ;)

[quote name='Ewa&Duffel']Ale z niego piękny chłopak rośnie :loveu:
Myślicie może o wystawach ?

Jeszcze mu nawet rodowodu nie odebrałam, ale nie wykluczam, że pójdę z nim kiedyś, żeby w ogóle zobaczyć jak go inni widzą :) Najpierw jednak muszę popracować nad jego zachowaniem, bo to żywe srebro i obawiam się, że na ringu spokojnie nie ustoi. Boje się też, że się tam zesika a to ponoć dyskwalifikacja. :evil_lol:

Posted

[quote name='kavala']
Jeszcze mu nawet rodowodu nie odebrałam, ale nie wykluczam, że pójdę z nim kiedyś, żeby w ogóle zobaczyć jak go inni widzą :) Najpierw jednak muszę popracować nad jego zachowaniem, bo to żywe srebro i obawiam się, że na ringu spokojnie nie ustoi. Boje się też, że się tam zesika a to ponoć dyskwalifikacja. :evil_lol:[/QUOTE]

ja tu żadnych przeciwwskazań nie widzę :eviltong: rodowód nie jest potrzebny na razie w zgłoszeniu na wystawę, a z zachowaniem na pewno się da:) moja mała to też żywe srebro, miałam obawy co do pierwszej wystawy ( w wieku 7 miesięcy), ale spisała się na medal :p nawet była trochę zdezorientowana przez tłumy, ale chciałam ją wziąć do takiego tłumu ludzi i psów juz za młodu. Im wczesniej, tym lepiej się młody przyzwyczai podobno ;) a sikanie to podobno nie jest dyskwalifikacja w szczeniakach (orientowałam się, bo moja ruda też sika jeszcze jak się za bardzo cieszy :cool3:)

Posted

[quote name='AgataP']moja mała to też żywe srebro, miałam obawy co do pierwszej wystawy ( w wieku 7 miesięcy), ale spisała się na medal ....
a sikanie to podobno nie jest dyskwalifikacja w szczeniakach (orientowałam się, bo moja ruda też sika jeszcze jak się za bardzo cieszy :cool3:)[/QUOTE]
A przygotowywałaś ją jakoś wcześniej? Ćwiczyłaś stanie, biegi itp? Ma już na koncie jakieś osiągnięcia?
A jeśli chodzi o sikanie, to jak przekonać dorosłego psa, by w tłumie innych psów nie próbował znaczyć?

A szczeniaki to chyba tylko do 6 miesiąca? Jeśli tak, to my już nie zdążymy.

Posted

[quote name='kavala']A przygotowywałaś ją jakoś wcześniej? Ćwiczyłaś stanie, biegi itp? Ma już na koncie jakieś osiągnięcia?
A jeśli chodzi o sikanie, to jak przekonać dorosłego psa, by w tłumie innych psów nie próbował znaczyć?

A szczeniaki to chyba tylko do 6 miesiąca? Jeśli tak, to my już nie zdążymy.[/QUOTE]

szczeniaki od 6 miesiąca (do 9) więc dopiero przed Wami :) przygotowywałyśmy się 3 tygodnie wcześniej, ale szybko załapała, że jak biegamy na ringówce, to nie skaczemy na pańcię i nie gryziemy ringówki :evil_lol: w tym chyba pomógł nam kurs PT, chodzenie i bieganie wokoło. Stanie tez ćwiczyłyśmy, za smakołyki, co kilka dni sekunda dłużej. Lex wykazuje się duuużą cierpliwością jak staram się ją w miarę dobrze ustawić ;) a z osiągnięć to debiut tylko, ocena wybitnie obiecująca, ładny opis i I lokata :) mamy teraz przerwę, ale w sierpniu planujemy aż 3, ale już w młodzieży :)
naprawdę polecam, super zabawa, można też spędzić fajnie czas :)

Posted

[quote name='AgataP']szczeniaki od 6 miesiąca (do 9) więc dopiero przed Wami :) [/QUOTE] To może się skusimy jeśli coś będzie blisko, czyli w Krakowie.

[quote name='Aleksandra95']wo. :-o słodziak. jakie długie łapki ma. :loveu:[/QUOTE]
:-D

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']W Krakowie to już mieliście akurat, bardzo niedawno, bo 25 i 26 czerwca ;)[/QUOTE]
Wiem, miałam nawet iść jako widz, ale coś mi wypadło :( Najbliższa i najbliżej to chyba Zakopane w sierpniu.

Posted

[quote name='motyleqq']zawsze możesz wpaść we wrześniu do Wawy i przy okazji z nami pospacerować:cool3:[/QUOTE]
[quote name='AgataP']z do nas np. do Torunia, Chojnic, też zapraszamy na spacerek :) buduje nam się piękna plaża:multi: taka nadmorska ;)[/QUOTE]

Jeśli się zdarzy, że pojadę, to będę o was pamiętać :)