Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 434
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Super wiadomości. Spodziewałam się tego.O Frodo się nie bałam,większą niewiadomą była kotka.Jak Figa trochę podrośnie,zadomowi,będziesz zamiast telewizji oglądać nawalanki kocio-psie:evil_lol:
Mój Dusiek wszystko traktuje na poważnie:shake:,a ja bym chciała żeby był taki wariat jak Frodo.:lol:

Posted

Zaglądam do Was pierwszy raz i pewnie nie ostatni,Frodo zauracza...:) a moje psisko goni kota,ale jak go dogoni to nic mu nie robi,bo kot się napusza i robi duuży..

Posted

Dobrze, że się dogadali :) Teraz będziesz mieć fajny duecik psio-koci :)
Ja to ciekawa jestem, jak by się Duffel porozumiał z kotem w domu...bo koty spotykane na spacerach to co innego, najchętniej by wszystkie pogonił, udało mi się wypracować spokojniejszą reakcję, ale do przyjaźni daleko ;)

Posted

kavala napisał(a):
E tam chudziutki, ostatnio tak przytył, że zaczynam się martwić, że za chwilę będzie za gruby :cool3: Z początku faktycznie był chudszy bo intensywnie rósł. Teraz wydaje mi się jego wzrost jest wolniejszy i idzie mu w masę. zastanawiam się czy dawać mu wciąż tyle samo suchego.

może ogranicz mu trochę suche żarcie i dawaj jakiegoś gotowanego kurczaka, czy mięsko z indyczka. po pierwsze będzie bardziej sycące i lepsze, a po drugie nie będzie takie tuczące, jak sucha. ;)

Posted

darii_iia napisał(a):
Fajnie, że się dogadali. ;)
Kociak przeuroczy, a Frodzik jak zawsze piękny. :)

Falkaa napisał(a):
Frodo jest prześliczny! :D
Kocham takie umaszczenie u goldenów:loveu:

Dziękuję :)
paulaa. napisał(a):
Witamy, psiak jest cudny! ;)
Jeszcze niedawno sama przyzwyczajałam mojego Scoobiego do kota, bo często jeżdże do babci, gdzie jest kocurek. Skończyło się na tym, że kot totalnie zdominował mojego psiaka :shake: i często nie chce go dopuścić do miski, co wygląda przezabawnie, bo mój psiak leży zrezygnowany w drzwiach kuchni, a kocur zadowolony przy michach. :evil_lol:

Bo kot mimo,że mniejszy, nie da sobie w kaszę dmuchać. Figa też na niego burczy czasami :)
deer_1987 napisał(a):
No widzisz coraz lepiej kot-pies :)

Powolutku, powolutku, ale do przodu :)
dusiek napisał(a):

Mój Dusiek wszystko traktuje na poważnie:shake:,a ja bym chciała żeby był taki wariat jak Frodo.:lol:

Ja myślę, że Frodo też z tego wyrośnie, on po prostu jeszcze jest mały mimo, że już jest duży :)
magdabroy napisał(a):
A byliście już z Figą u weta? Określił wiek kotki?

Tak, bylismy, została zbadana, odpchlona i odrobaczona. Ma już drugie zęby, więc wetka oceniła ją na między 7 miesięcy a 1 rok. Ona jest bardzo drobna.
aganela napisał(a):
Zaglądam do Was pierwszy raz i pewnie nie ostatni,Frodo zauracza...:) a moje psisko goni kota,ale jak go dogoni to nic mu nie robi,bo kot się napusza i robi duuży..

Jak Frodo się rozochoci, to też go goni. Ostatnio niestety zapędził go na drzewo. Wiem, że nie robi tego w złych zamiarach, ale kot o tym nie wie.
Ewa&Duffel napisał(a):
Dobrze, że się dogadali :) Teraz będziesz mieć fajny duecik psio-koci :)
Ja to ciekawa jestem, jak by się Duffel porozumiał z kotem w domu...bo koty spotykane na spacerach to co innego, najchętniej by wszystkie pogonił, udało mi się wypracować spokojniejszą reakcję, ale do przyjaźni daleko ;)

Niekoniecznie, gonienie kota nie musi oznaczać agresji. Kot i pies niestety inaczej się bawią, stąd te nieporozumienia.
bianka19 napisał(a):
może ogranicz mu trochę suche żarcie i dawaj jakiegoś gotowanego kurczaka, czy mięsko z indyczka. po pierwsze będzie bardziej sycące i lepsze, a po drugie nie będzie takie tuczące, jak sucha. ;)

Czasami mu daję. Ale przede wszystkim muszę mu jeszcze zwiększyć dawkę dziennego ruchu :)

Posted

kavala napisał(a):
Jak Frodo się rozochoci, to też go goni. Ostatnio niestety zapędził go na drzewo. Wiem, że nie robi tego w złych zamiarach, ale kot o tym nie wie.
Niekoniecznie, gonienie kota nie musi oznaczać agresji. Kot i pies niestety inaczej się bawią, stąd te nieporozumienia.

Dogadają się ;) Tora czasam jak ją coś napadnie, to też goni tak Lumpka, że biedny musi się ewakuować na wyższy poziom :D

Posted

magdabroy napisał(a):
Dogadają się ;)

Liczę tu w końcu na inteligencję psa, może wyczuje, że jak goni kotka, to nie ma kotka, a jak jest spokojny, to kotek przychodzi. Oby tylko, nie doszedł do wniosku, że największa frajda to właśnie gonić kotka.

Posted

kavala napisał(a):
Czasami mu daję. Ale przede wszystkim muszę mu jeszcze zwiększyć dawkę dziennego ruchu :)

z ruchem to sądzę, że nie będzie problemu. ;) tylko teraz ta pogoda i możesz czasu nie mieć, chyba że masz. :D

Posted

kavala napisał(a):

Wiem, to wcale nie jest agresywne zachowanie, ale i tak na to nie pozwalam. Po pierwsze niektóre koty strasznie się boją, a po drugie to może być bardzo niebezpieczne w pewnych sytuacjach...

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):
Wiem, to wcale nie jest agresywne zachowanie, ale i tak na to nie pozwalam. Po pierwsze niektóre koty strasznie się boją, a po drugie to może być bardzo niebezpieczne w pewnych sytuacjach...

Ja też się staram Froda wyciszyć przy kotce i póki ona siedzi w miejscu, to nawet mi się to udaje :)

Aleksandra95 napisał(a):
fajnie,że przygarneliście kotkę . :loveu:

Też się cieszę :)

kajtuu napisał(a):
Kavala, nasza się boi kotów.
No i gdzie te fotki ?? :)

Chwilunia :)

bianka19 napisał(a):
z ruchem to sądzę, że nie będzie problemu. ;) tylko teraz ta pogoda i możesz czasu nie mieć, chyba że masz. :D

Akurat w wakacje mam czas, codziennie godzinny spacer, a raz na kilka dni całodniowa, lub dwudniowa wycieczka w góry. Jesienią może być gorzej, bo pogoda gorsza a i czasu będzie mnie, ale to się jeszcze zobaczy :)

Posted

Mam kilka zdjęć z wypadu na Leskowiec. Szliśmy trasą trochę na około, więc pod górkę zajęło na prawie cztery godziny :) z górki już tylko półtorej. Dla Froda to jednak pestka, mam wrażenie, że on się w ogóle nie męczy.

Posted

[quote name='understandme']Witamy się. Ale ładny pies. :)
Witam, witam. Zawsze jak patrzę na zdjęcie w twoim podpisie to na początku myslę, że to golden. Podhalany na pierwszy rzut oka są bardzo podobne :)

[quote name='deer_1987']Ale piekny kawaler :loveu:

Dziękujemy :)

[quote name='dagaa111']http://img713.imageshack.us/img713/8953/leskowiec4.jpg
pełna radość :)
O tak! spuszczony ze smyczy na początku dostaje głupawki :)

[quote name='dOgLoV']http://img713.imageshack.us/img713/8953/leskowiec4.jpg Kochany :loveu::loveu::loveu::loveu:
:-P

[quote name='Ewa&Duffel']Zazdroszczę wam tych wypadów w góry ;) Też bym chciała się kiedyś wybrać z Dufflem, ale samej to tak raczej niefajnie , a niestety wśród znajomych i rodziny raczej nikt nie przepada za wędrówkami.

Świetne, dynamiczne ujęcie ! :)
http://img713.imageshack.us/img713/8953/leskowiec4.jpg
U nas na szczęście cała rodzinka zakręcona na tle gór, tylko teraz musieliśmy trochę z Tatrami spauzować, bo tam z psami niestety nie wolno :)
Jeśli chodzi o ujęcia w ruchu, to mam z tym straszne kłopoty, Frodo jest za ruchliwy a mój aparat za powolny ;)

Posted

Na początku ludzie pytali mnie się czy to golden ale teraz już posturę i wygląd ma inny to już nie mylą :) ale fakt na pierwszy rzut oka podobne psy ;)

Posted

Mnie często ludzie pytają, czy to ten 'owczarek górski' ;) Szczególnie starsi ;)
Duffel jest bardzo jasny i spory, więc pewnie dlatego...ale mimo wszystko do podhalana to mu jeszcze sporo brakuje :lol: