Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Powiedźcie mi czy każdą ocenę wpisuje się do rodowodu? To pierwszy mój psiak z rodowodem i za bardzo się nie orientuje. Młody był na 4 wystawach na każdej dostał doskonałą, złoto i zw. mł., do tego jako pies myśliwski musiał zaliczyć próby polowe (taki wymóg hodowlany) i zdobyć dyplom I stopnia, co też nam się udało osiągnąć. I teraz tak czy mam iść z rodowodem i prosić o wpisanie wszystkiego w oddziale? Czy muszę zabrać ze sobą karty ocen z wystaw i prób polowych?

Posted

ja swoim psow nie wpisuje poniewaz na polskich rodowodach jest bardzo malo miejsca a ja poro wystawiam - psiaki maja w rodowodach wbite tylko championaty
jesli chcesz zey twoj psiak mial wpisane osiagniecia w rodowodzie musisz isc na dyzur sekcji z oryginalami dokumentow i oczywiscie rodowodem

Posted

mozesz tez zrobic tak,jak mi pani w naszym oddziale poradzila(bo jak w polskim rodowodzie jest malo miejsca,to sprobujcie belgiski:razz: :lol: -po wpisie HD i wbiciu suki hodowlanej nie ma miejsca na nic:lol: )-wypisz ladnie,najlepiej wydrukuj lub na maszynie wszystkie osiagniecia psiaka na osobnej kartce,potem z ocenami do oddzialu idz-tam wpisza to do karty psa,a wasza kartke podbija pieczatka-problem w tym,ze co jakis czas bedzie trzeba pisac nowa kartke;) ,bo podbija z data-ale przynajmniej jak przyjdzie czas ,ze pies bedzie reproduktorem,lub jak w moim przypadku suka hodowlana-potencjalny czlek chetny na krycie/kupno szczeniat bedzie mial wszystkie osiagniecia jak na dloni;) .Ja mysle,ze to lepsze rozwiazanie-pomysl,zasmiecisz zw.mlodziezy rodowod-wiem,ze teraz to dla Ciebie duze osiagniecie i w istocie jest,ale jak Twoj pies zacznie wygrywac rase i CWC to zabraknie wam miejsca na te duze zwycieztwa:multi: .Gratuluje tylu zwycieztw w klasie mlodziezy i oby tak dalej:multi: :loveu: .Ale ten dyplom I stopnia juz warto odnotowac w rodowodzie-bo to pojdzie potem w tytulach psa chyba w rodowodzie jego szczeniat..chyba-bo o psach mysliwskich pojecia nie mam,ale wiem ze sie wbija takie PT itd i to potem jest zaznaczone w rodowodach

Posted

Racja gdy każdy będzie chciał wpisać osiągnięcia swoich psiaków do rodowodu to braknie miejsca :lol:. Gdy pies ma zaliczonego reproduktora a suka hodowlanke wtedy z tyłu rodowodu są wpisywane wystawy i oceny od poszczególnych sędziów. Fjona przynajmniej tak ma :cool3:.

Posted

A ja sie zastanawiam jak jest z przodkami? Ojciec mojej suki za chwilke kończy intera i zastanawiam sie czy jest możliwośc takiej adnotacji w jej rodowodzie?