Ola164 Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Aż trudno w to uwierzyć... Taka fajna i juz od roku siedzi za kratami... Quote
Ola164 Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Uciecha się chyba nie fochnie jak wam pokaże jak jej koleżanka z boksu najbardziej lubi sypiać... Nie wiem co ona widzi w tej półce, przecież tam ani nie jest wygodnie, ani nie ma duzo miejsca: Quote
Avaloth Posted August 17, 2011 Author Posted August 17, 2011 Zawsze wiedziałam, że Sara jest specyficznym psem, no ale :D Jutro dziewczyny pójdą na spacer, mam nadzieję że Łucja trochę Ucieszce odpuści w końcu.. Quote
Noelle Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Łucja poszła dziś do domu, Uciecha może spać spokojnie :D Quote
Ola164 Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Super! Bo Uciecha ostatnio znowu tragicznie schudła... Biedna na spacerze ciągle ogląda się za siebie... A już się do ludzi taka fajna zrobiła... sam przychodzi i bardzo delikatnie "zaczepia". Quote
Avaloth Posted August 20, 2011 Author Posted August 20, 2011 O, super :) A widziałaś ludzi, jacyś fajni? Mimo wszystko Łucja jest fajnym psem, byłoby miło gdyby dobrze trafiła ;) Quote
Noelle Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Ola164 napisał(a):A już się do ludzi taka fajna zrobiła... sam przychodzi i bardzo delikatnie "zaczepia". mnie niedelikatnie :D ostatnio się ze mną bawiła i biegała ;) Avaloth napisał(a):O, super :) A widziałaś ludzi, jacyś fajni? Mimo wszystko Łucja jest fajnym psem, byłoby miło gdyby dobrze trafiła ;) nie widziałam, ale Paulina widziala, więc jak coś to się jej pytaj. ;) Quote
Avaloth Posted August 31, 2011 Author Posted August 31, 2011 Nowa koleżanka jest przekochana :loveu: na 99% jest z łańcucha, zwiała, albo ktoś ją wywalił, bo została znaleziona na ulicy. Byłaby ładna, gdyby nie to że jest brudna, ma napuchniętą ranę pod okiem (jak od uderzenia czymś zaostrzonym). Trzeba ją za jakiś czas wykąpać i wyłoni się jej biel :) Do ludzi nie zawsze do końca pewna, ale bardzo kontaktowa. Koleżanka ma na imię Lazja, została oceniona na 3 lata. I role się całkiem odwróciły, kozłem ofiarnym jest teraz właśnie Lazja, a małpą męcząca nie Dita, a nasza Uciecha. Chyba się poczuła za pewnie, po wyjściu Łucji, a Lazja jest mniej pewna niż ona więc się dziewcze wyżywa.. Zagania ją, podgryza od tyłu, niby jakby się chciała bawić, ale lekko atakuje, a w boksie nad nią stoi i szczeka.. Rozwydrzyła nam się dziewucha, trza jej domku z zasadami. Quote
Noelle Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 a nie na 3 lata?? ja pamiętam, że ma 3... niunia jest przekochana :loveu: Quote
Ola164 Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Coś tu ucichło, to ja pokażę coś z życia Sary. Więc Sarencja robi sie coraz fajniejsza. Juz nie jest psem jednego właściciela, mój antyzwierzęcy brat ją wprost uwielbia i często zabiera ze sobą jak idzie gdzieś niedaleko (pozostale 2 nie pałają do niego miłością). Sara uwielbia Korke, powoli daje spokój Twardzielowi, choć on nie jest ani trochę wzruszony jej zachowaniem. uwielbia się uczyć, zna już wszystkie podstawowe komendy :loveu: Teraz czas na sztuczki i drobne hopanie. Jest bardzo aktywna, ale ze względu na wiek wszystko robimy rozsądnie :) A tak spędza się u nas upalne dni. To jasne że najlepszy przewiew jest w korytarzu. Tak więc najpierw leżalo w nim jedno... Ale kiedy to jedno się podniosło, drugie szybko zajęło najlepszą pozycję... Dopiero niedawno doszły do wniosku, że mogą przecież spac tam razem, a nie jak to miały w zwyczaju w dwóch pokojach... A gdy jest już trochę chłodniej warto pospać na nagrzanych płytkach z przodu domu ;) Quote
Avaloth Posted September 10, 2011 Author Posted September 10, 2011 Jaki Smerf:loveu: Jutro dziewczyny idą ze mną na spacer w końcu :) Quote
Ola164 Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 Dlaczego Smerf? :P Ja mam w planie w końcu być w przyszłym tygodniu... W końcu... Rzecz jasna jak rodziców nie będzie, bo mam na pienku -.- Wcześniej głównym argumentem była Sarcia. Miałam być w czwartek, ale zaczeło tak padać, że musialam udać sie prosto do dentysty zamiast do schroniska... Quote
Avaloth Posted September 10, 2011 Author Posted September 10, 2011 A dlaczego nie? xd po obozie integracyjnym z uczelni mam dobrą passę na wymyślanie pseudonimów :D Biedna Ty. Poznasz nasze nowe cudo z A5, przekochana dziewczyna jest ;) Quote
Avaloth Posted September 25, 2011 Author Posted September 25, 2011 JULA ma DOM! :multi::loveu: szczegóły na jej wątku Quote
Ola164 Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Teraz czas na Ucieszkę... Tyle czasu.. A taka fajna... Quote
Noelle Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 jakbyś ją zaczęła ogłaszać, to byś jej zwiększyła szansę na dom.. wygodnie jest tak siedzieć i narzekać, a nic z siebie nie dawać.. ja też narzekałam, jeśli chodzi o Kasjusza, ale on zawsze miał ogłoszenia, był w gazecie, miał rozklejane ogłoszenia na mieście, allegro i cisza. ale ona jest ładna, młoda, więc jakbyście się trochę postarały, to ktoś ją wreszcie wypatrzy, musi! u mnie Uciecha ma cały czas odnawianą tablicę już od jakiegoś czasu. może warto by było, gdyby ktoś wydrukował jej ogłoszenia i poroznosił do jakiś gabinetów weterynaryjnych? Quote
Ola164 Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 jakbyś ją zaczęła ogłaszać, to byś jej zwiększyła szansę na dom.. wygodnie jest tak siedzieć i narzekać, a nic z siebie nie dawać.. Cieszę się Natalio, że wiesz lepiej co robię. Fakt, ogloszenia rzadko. Raczej jedynie dla tych psów które nie mają innej szansy na dom niż wypatrzenie je przez internet. Jeśli popatrzysz na moją czestotliwość bywania na dogo ostatnio to jest bardzo niska. Szkoła, olimpiady, sprawy rodzinne i 3 własne psy, których życia nie ograniczam do wypuszczenia na ogród i tuczenia żarciem. Ogłaszam tylko psy, które w inny sposób nie wyjdą. Przykre jest tylko to, że inni potrafią zrobić z tego powodu aferę. Bo chociazby się dwoić i troić to wystarczy jakieś niedociągnięcie by zrównać osobe z błotem. Quote
Noelle Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 ja nie robię z tego afery i nikogo nie zrównuję z błotem, tylko sugeruję, że może warto pokazać Uciechę światu. ;) 3 minuty i ze 2 ogłoszenia na tych najczęściej odwiedzanych portalach zdążysz zrobic :) może Uciecha ma jakąś tam minimalną szansę na wypatrzenie przez internet, ale myślałam, że jest Ci szczególnie bliska, jak psiaki z boksu A5, dlatego zasugerowałam zrobienie ogłoszeń. ;) Quote
Ola164 Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 To zasugeruj to bez żadnych aluzji. Jest bliska memu sercu, bo to jeden z poznanych na początku psów z boksu mojej smerfetki. Z ogloszeniami ruszę pewnie później, bo teraz nie ma czasu by wszystkei wątki przejrzeć, a co dopiero oglosić. Doba dla każdego trwa 24 godziny, ale nie dla każdego ma tyle samo zajęć. Quote
Noelle Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 prawda, ale jeśli komuś zależy, to da radę przyjść przynajmniej na chwilę tygodniowo dla psów. Ucieszce potrzeba reklamy, bo przez kraty szczeka jak opętana i nie prezentuje się ładnie, a ludzi takie coś odstrasza.. Quote
Ola164 Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Znów wiesz lepiej. Czyli rozumiem, że mi nie zależy? Nie zalezy mi dlatego jeździłam tyle czasu, dlatego adoptowałam Sare, szukałam domu kilku psom. Dobry dowód. To że szczeka to prawda, ale prawda jest też taka że są psy o mniejszych szansach, których z kolei ogłaszać "nie można". Cóż za ironia. Quote
Noelle Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 nie wiem czy Ci zależy, czy nie, nie obchodzi mnie to specjalnie, ważne, że mi zależy. ;) a ogłaszaj sobie tą Tasmanię, przyda jej się. zwłaszcza, że teraz jakieś babki od szkolenia biorą czasem cały boks bez Tasmanii i Kobry... więc znów obie nie mają szansy się otworzyć. no i w roku szkolnym d5 wychodzi z nami tylko raz w tygodniu. zastanawiam się, czy nie poprosić p. Beatę, żeby wysłała Tasmanię do kolejki do gazet.. Quote
Ola164 Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Powiedziałam kiedy będę ogłaszać. Na wasze życzenie. Szkoda tylko, że pies stracił dwie akcje na których chciałam pokryć druk jej ulotek żeby chociaż inaczej pomóc niż specerując. Nie zrobiłam tego, bo spotkałam sie z takim a nie innym podejsciem. EDIT: Skoro Cię nie interesuje to po co się wtrącasz? Quote
Noelle Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 bo mnie (i wierz mi, nie tylko mnie) denerwuje takie narzekanie, a nic nie robienie w kierunku znalezienia psu domu. a bardzo Uciechę lubię i kibicuję jej w znalezieniu dobrego domu. więc nie rozumiem, jaki problem zrobić kilka ogłoszeń i ją spróbować wypromować. wiadomo, że nie zawsze się uda (tak jak było z Kasjuszem), ale może jednak. mogłaś to zrobić dla jakiegoś 'swojego' psa równie dobrze, na pewno jakiś by na tym skorzystał. ;) a jakbys napisała o chęci zrobienia ulotek dla Tasmanii, na pewno nikt by Ci tego nie zabronił, bo wszyscy chcemy, by znalazła dom. Quote
Recommended Posts