Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 302
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Uciecha się chyba nie fochnie jak wam pokaże jak jej koleżanka z boksu najbardziej lubi sypiać...
Nie wiem co ona widzi w tej półce, przecież tam ani nie jest wygodnie, ani nie ma duzo miejsca:

Posted

Zawsze wiedziałam, że Sara jest specyficznym psem, no ale :D
Jutro dziewczyny pójdą na spacer, mam nadzieję że Łucja trochę Ucieszce odpuści w końcu..

Posted

Super!
Bo Uciecha ostatnio znowu tragicznie schudła...
Biedna na spacerze ciągle ogląda się za siebie...
A już się do ludzi taka fajna zrobiła... sam przychodzi i bardzo delikatnie "zaczepia".

Posted

Ola164 napisał(a):
A już się do ludzi taka fajna zrobiła... sam przychodzi i bardzo delikatnie "zaczepia".

mnie niedelikatnie :D ostatnio się ze mną bawiła i biegała ;)

Avaloth napisał(a):
O, super :) A widziałaś ludzi, jacyś fajni? Mimo wszystko Łucja jest fajnym psem, byłoby miło gdyby dobrze trafiła ;)

nie widziałam, ale Paulina widziala, więc jak coś to się jej pytaj. ;)

• 2 weeks later...
Posted

Nowa koleżanka jest przekochana :loveu: na 99% jest z łańcucha, zwiała, albo ktoś ją wywalił, bo została znaleziona na ulicy. Byłaby ładna, gdyby nie to że jest brudna, ma napuchniętą ranę pod okiem (jak od uderzenia czymś zaostrzonym). Trzeba ją za jakiś czas wykąpać i wyłoni się jej biel :) Do ludzi nie zawsze do końca pewna, ale bardzo kontaktowa. Koleżanka ma na imię Lazja, została oceniona na 3 lata. I role się całkiem odwróciły, kozłem ofiarnym jest teraz właśnie Lazja, a małpą męcząca nie Dita, a nasza Uciecha. Chyba się poczuła za pewnie, po wyjściu Łucji, a Lazja jest mniej pewna niż ona więc się dziewcze wyżywa.. Zagania ją, podgryza od tyłu, niby jakby się chciała bawić, ale lekko atakuje, a w boksie nad nią stoi i szczeka.. Rozwydrzyła nam się dziewucha, trza jej domku z zasadami.

Posted

Coś tu ucichło, to ja pokażę coś z życia Sary.
Więc Sarencja robi sie coraz fajniejsza. Juz nie jest psem jednego właściciela, mój antyzwierzęcy brat ją wprost uwielbia i często zabiera ze sobą jak idzie gdzieś niedaleko (pozostale 2 nie pałają do niego miłością). Sara uwielbia Korke, powoli daje spokój Twardzielowi, choć on nie jest ani trochę wzruszony jej zachowaniem.
uwielbia się uczyć, zna już wszystkie podstawowe komendy :loveu: Teraz czas na sztuczki i drobne hopanie. Jest bardzo aktywna, ale ze względu na wiek wszystko robimy rozsądnie :)

A tak spędza się u nas upalne dni.
To jasne że najlepszy przewiew jest w korytarzu.
Tak więc najpierw leżalo w nim jedno...

Ale kiedy to jedno się podniosło, drugie szybko zajęło najlepszą pozycję...

Dopiero niedawno doszły do wniosku, że mogą przecież spac tam razem, a nie jak to miały w zwyczaju w dwóch pokojach...

A gdy jest już trochę chłodniej warto pospać na nagrzanych płytkach z przodu domu ;)

Posted

Dlaczego Smerf? :P

Ja mam w planie w końcu być w przyszłym tygodniu... W końcu... Rzecz jasna jak rodziców nie będzie, bo mam na pienku -.- Wcześniej głównym argumentem była Sarcia. Miałam być w czwartek, ale zaczeło tak padać, że musialam udać sie prosto do dentysty zamiast do schroniska...

Posted

A dlaczego nie? xd po obozie integracyjnym z uczelni mam dobrą passę na wymyślanie pseudonimów :D

Biedna Ty. Poznasz nasze nowe cudo z A5, przekochana dziewczyna jest ;)

• 2 weeks later...
Posted

jakbyś ją zaczęła ogłaszać, to byś jej zwiększyła szansę na dom.. wygodnie jest tak siedzieć i narzekać, a nic z siebie nie dawać.. ja też narzekałam, jeśli chodzi o Kasjusza, ale on zawsze miał ogłoszenia, był w gazecie, miał rozklejane ogłoszenia na mieście, allegro i cisza. ale ona jest ładna, młoda, więc jakbyście się trochę postarały, to ktoś ją wreszcie wypatrzy, musi! u mnie Uciecha ma cały czas odnawianą tablicę już od jakiegoś czasu. może warto by było, gdyby ktoś wydrukował jej ogłoszenia i poroznosił do jakiś gabinetów weterynaryjnych?

Posted

jakbyś ją zaczęła ogłaszać, to byś jej zwiększyła szansę na dom.. wygodnie jest tak siedzieć i narzekać, a nic z siebie nie dawać..

Cieszę się Natalio, że wiesz lepiej co robię. Fakt, ogloszenia rzadko. Raczej jedynie dla tych psów które nie mają innej szansy na dom niż wypatrzenie je przez internet. Jeśli popatrzysz na moją czestotliwość bywania na dogo ostatnio to jest bardzo niska. Szkoła, olimpiady, sprawy rodzinne i 3 własne psy, których życia nie ograniczam do wypuszczenia na ogród i tuczenia żarciem.
Ogłaszam tylko psy, które w inny sposób nie wyjdą.
Przykre jest tylko to, że inni potrafią zrobić z tego powodu aferę. Bo chociazby się dwoić i troić to wystarczy jakieś niedociągnięcie by zrównać osobe z błotem.

Posted

ja nie robię z tego afery i nikogo nie zrównuję z błotem, tylko sugeruję, że może warto pokazać Uciechę światu. ;)
3 minuty i ze 2 ogłoszenia na tych najczęściej odwiedzanych portalach zdążysz zrobic :) może Uciecha ma jakąś tam minimalną szansę na wypatrzenie przez internet, ale myślałam, że jest Ci szczególnie bliska, jak psiaki z boksu A5, dlatego zasugerowałam zrobienie ogłoszeń. ;)

Posted

To zasugeruj to bez żadnych aluzji.
Jest bliska memu sercu, bo to jeden z poznanych na początku psów z boksu mojej smerfetki.
Z ogloszeniami ruszę pewnie później, bo teraz nie ma czasu by wszystkei wątki przejrzeć, a co dopiero oglosić. Doba dla każdego trwa 24 godziny, ale nie dla każdego ma tyle samo zajęć.

Posted

prawda, ale jeśli komuś zależy, to da radę przyjść przynajmniej na chwilę tygodniowo dla psów.

Ucieszce potrzeba reklamy, bo przez kraty szczeka jak opętana i nie prezentuje się ładnie, a ludzi takie coś odstrasza..

Posted

Znów wiesz lepiej. Czyli rozumiem, że mi nie zależy? Nie zalezy mi dlatego jeździłam tyle czasu, dlatego adoptowałam Sare, szukałam domu kilku psom. Dobry dowód.
To że szczeka to prawda, ale prawda jest też taka że są psy o mniejszych szansach, których z kolei ogłaszać "nie można". Cóż za ironia.

Posted

nie wiem czy Ci zależy, czy nie, nie obchodzi mnie to specjalnie, ważne, że mi zależy. ;)

a ogłaszaj sobie tą Tasmanię, przyda jej się. zwłaszcza, że teraz jakieś babki od szkolenia biorą czasem cały boks bez Tasmanii i Kobry... więc znów obie nie mają szansy się otworzyć. no i w roku szkolnym d5 wychodzi z nami tylko raz w tygodniu. zastanawiam się, czy nie poprosić p. Beatę, żeby wysłała Tasmanię do kolejki do gazet..

Posted

Powiedziałam kiedy będę ogłaszać. Na wasze życzenie. Szkoda tylko, że pies stracił dwie akcje na których chciałam pokryć druk jej ulotek żeby chociaż inaczej pomóc niż specerując. Nie zrobiłam tego, bo spotkałam sie z takim a nie innym podejsciem.

EDIT: Skoro Cię nie interesuje to po co się wtrącasz?

Posted

bo mnie (i wierz mi, nie tylko mnie) denerwuje takie narzekanie, a nic nie robienie w kierunku znalezienia psu domu. a bardzo Uciechę lubię i kibicuję jej w znalezieniu dobrego domu. więc nie rozumiem, jaki problem zrobić kilka ogłoszeń i ją spróbować wypromować. wiadomo, że nie zawsze się uda (tak jak było z Kasjuszem), ale może jednak.

mogłaś to zrobić dla jakiegoś 'swojego' psa równie dobrze, na pewno jakiś by na tym skorzystał. ;) a jakbys napisała o chęci zrobienia ulotek dla Tasmanii, na pewno nikt by Ci tego nie zabronił, bo wszyscy chcemy, by znalazła dom.