Ola164 Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 W środę miałam aparat, tak też są zdjęcia. Uciecha: Quote
Ola164 Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Wszytkie dziewczyny: A to nowa koleżanka z boksu, bardzo ładnie uślinila obiektyw... Tu są wszystkie: https://picasaweb.google.com/101995257907573943601/Azyl2# Quote
Avaloth Posted July 7, 2011 Author Posted July 7, 2011 Dziewczyny znów mają nowe coś w boksie, suki wywalającej się brzuchem do góry nie ma, nie wiem czy poszła czy przeniesiona. Teraz jest szorstkowłosa, ok. roczna Łucja, która atakuje Ucieszkę.. Acz w pewnym momencie się rozpędziła i chciała sobie ustawić Ditę, każdy kto ją zna wie jaki był finał :D Dita bez zbędnej agresji, ale bardzo przekonywująco pokazała koleżance gdzie jej miejsce, na koniec jeszcze przywaliła jej łapą w kark, coby wątpliwości nie było, i się skończyło hasanie małolata. Po czym Ditka się rozhasała i pobiegła ochoczo ustawiać Ucieszkę, ale wystarczyło się wydrzeć, momentalnie uszy po sobie, ogonek w ruch i minka 'to nie ja'. Wszystkie przeżyły, a Uciecha pod wpływem nowej dominantki mniej się szczerze przez kraty, ciekawe na jak długo. Quote
Ola164 Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Swoją drogą ciekawe gdzie Panienka Wywalbrzuszysko... I czemu ją przenieśli :roll: Może Ditusia jej dokuczała? ^^ Quote
Noelle Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 czy w ogóle Uciecha ma u Was jakieś ogłoszenia? Quote
Avaloth Posted July 25, 2011 Author Posted July 25, 2011 U mnie ma gumtree i miała adopcje.org, póki ładowanie zdjęć tam przestało działać i nie da się dodawać ani odnawiać ogłoszeń od dobrego miesiąca, jak nie więcej. Kiedyś jeszcze ktoś jej robił i wklejał linki, ale to było na początku, po założeniu wątku zaraz więc już pewnie nieaktywne. Założyłabyś jej tablice? Bo masz tam konto o ile się orientuję, a tam chyba dosyć sporo wejść jest :) Quote
Noelle Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 nie mam tam konta, bo nie potrzeba. ale mogę założyć, moje psy tam ogłaszam :) Quote
Noelle Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 http://tablica.pl/oferta/mloda-sliczna-uciecha-chce-zaufac-nie-pozwol-jej-czekac-IDdyjP.html Quote
Avaloth Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 Super by było. Bo mimo, że jest ładna, nie wyróżnia się zbytnio, ludzie bez polecenia nie zwracają na niej uwagi, tym bardziej że szczeka w boksie, a przy kratach zawsze Dita z Łucją zasłaniają widok na resztę.. Quote
Ola164 Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Uciecha bez pokazania to raczej szans zbytnich nie ma. Quote
Avaloth Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 http://www.top-ogloszenia.com/ogloszenia/343/posts/18/119/329371.html http://www.krakusik.pl/79347_mloda_sliczna_liskowata_uciecha_cze.html Quote
Ola164 Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Żeby tylko był odzew :loveu: Iśka czy możesz wejść na fb? Quote
Noelle Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Trzeba też łapać ludzi w schronie i Uciechę pokazywać... zapraszam do Maxa, schroniskowego weterana: http://www.dogomania.pl/threads/212033-Cudowny-Max-od-2003r.-w-schronisku!-Dajmy-mu-wreszcie-poznać-co-to-szczęście!?p=17348123#post17348123 Quote
Ola164 Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Tylko wiesz... Ona przez kraty jest bardziej agresywna nawet niż Sonja... :diabloti: Quote
Avaloth Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 Ucieszka ma trochę przerąbane. Zrobiła się cudna do ludzi to skończy się na tym, że sie psów zacznie bać. Łucja jest okropna, terroryzuje Ucieche jak nie wiem. Na początku się rzuciła na Ditę (Łucja w sensie), potem na Uciechę, oczywiście Dita się musiała przyłączyć i jeszcze jej się oberwało bardziej, bo była mi bardziej pod ręką, więc najpierw ją odciągałam, nie myśląc o tym że na nia wystarczy krzyknąć, i Dita w pisk jakbym ją ze skóry obdzierała, biedactwo. Generalnie Uciecha wyszła bez szkody, ale boi się podejść do człowieka jak się jest kawałek dalej, żeby po drodze się na nią nikt nie rzucił, chodzi bokami, byle nie dostać. Dita jak oberwała na początku za atakowanie Uciechy to potem na każdy mój podniesiony głos reagowała piskiem i podlatywała do mnie dając mi łapy z przeprosinami, więcej Uciechy nie tknęła. A do Łucji nie dociera, wydarłyśmy się, dostała trochę, smyczą raz w nią rzuciłam, gdzie. Jak tylko była okazja to hura i na Uciechę. Doszło do tego, że jak odprowadzałyśmy Ucieszkę, Łucji już nie było, a biedactwo non stop się obraca, cofa, rozgląda czy zaraz nie dostanie z którejś strony. Niechże ją szybko adoptują bo ona tam padnie biedna. Albo chociaż niech mendę Łucje ktoś weźmie. Quote
Noelle Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 przecież ona jest tak przerażona, że biedactwo na serce zejdzie któregoś dnia... :( Łucja jak do ludzi jest ok, tak dla psów OKROPNA. wczoraj jak się rzuciła na Uciechę, to jak ją złapałam, to myślałam, że nie puszczę, ale gdzie tam, na nią nic nie działa -.- Quote
Ola164 Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Uciecha dosłownie z deszczu pod rynnę... Nabrała pewności do ludzi to terroryzują ją psy. Dla niej trzeba domku na już! Quote
Avaloth Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 Ucieszka była dzisiaj na spacerze sama (wyprowadzałam boks sama jedna więc brałam psy pojedynczo) więc mogła sobie spokojnie pobiegać. Ale mam wrażenie, że jednak przez Łucję trochę sie wycofała, przestraszyła się kiedy dotknęłam jej tylnej części tułowia żeby zgarnąć wystającą sierść i chciałam trochę obskubać z wyłażącego podszerstka. Ale poza tym to nadal ta sama kochana Uciecha, co nie zmienia faktu że pobyt z Łucją w jednym boksie, zresztą jak i w ogóle w schronisku, jej nie służy. I oczywiście pierwsze co zrobiła Łucja kiedy ją, a potem liska naszego odprowadzałam do boksu, pogoniła Uciechę.. Za to muszę jej przyznać że do ludzi jest kochana, rozkochała dzisiaj w sobie starszą parę, bardzo sympatyczni ludzie, ale już wcześniej zdążyli sobie wybrać sunię. Swoją drogą, bardzo fajną, dość wycofaną i przestraszoną, dlatego dobrze że tak fajnie trafi. Aż się zaczęli zastanawiać czy nie wziąć od razu dwóch psów :D Quote
Avaloth Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 Zrobiłam ogłoszenie naszej szorstkowłosej terrorystce, może chociaż jej się uda :) http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Roczna-energiczna-szorstkowlosa-Lucja-szuka-domu-W0QQAdIdZ304391482 A Uciecha nadal czeka.. Już rok w schronisku.. Quote
Recommended Posts