Ola164 Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 A jak już się wejdzie to jest taka delikatna... Naprawde trudno uwierzyć że tak sie zmienia w boksie... Robi to samo co Nero.. Quote
Noelle Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 tak, Nero to czy kogoś zna, czy nie, to przez kraty jest paskudny... a poza boksem- cudowny :loveu: Quote
Avaloth Posted June 29, 2011 Author Posted June 29, 2011 Dzisja Ucieszka była na spacerze, straciły kropiatą koleżankę w boksie bo Dita ją nieładnie traktowała, więc ją przenieśli, za to doszła nowa sunia, wielkości Dity mniej więcej, taka kochana wariatka, cały czas się wywala na brzuch :) Uciecha na wybiegu super, przez kraty paskudna nadal. Quote
Ank@ Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 [quote name='natalek'] Malwa ugryzla Cie w noge[/QUOTE] Znowu brałyście ją na spacer? :diabloti: Quote
Avaloth Posted June 29, 2011 Author Posted June 29, 2011 [quote name='Ank@']Znowu brałyście ją na spacer? :diabloti:[/QUOTE] Aha :D fajnie było, wychodzenie z dzikimi psami stało się moim hobby, fajnie się im potem ściąga smycze patykami :diabloti: tym razem cały boks udało nam się zabrać i to Malwa jest tą najgorszą, najdzikszą i najbardziej agresywną. Podobno po obserwacji jest, Natalia z dyżurki mnie nawet przed nią ostrzegała xd Quote
Ola164 Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Zapraszam Cię w takim razie na H4, skoro tak lubisz dzikusy ^^ Quote
Ank@ Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Jej, tego czarnego też się udało wziąć? Na H4 o ile się nie mylę są dwa dzikusy. Taki mały beżowy i coś większego. Na F1 też możesz wejść. Tam są dwa dzikie, które dodatkowo warczą nieprzyjemnie :diabloti: (jak dla mnie tylko opiekunka może pomóc je wyprowadzić) Quote
Avaloth Posted June 29, 2011 Author Posted June 29, 2011 [quote name='Ank@']Jej, tego czarnego też się udało wziąć?[/QUOTE] Tego z boksu Malwy i Bambusa? Tak, suka nazywa się Expira (fajnie nie?) i jest dużo łatwiejsza do ogarnięcia niż Malwa, nie gryzie, jest bardziej kontaktowa i mniej przerażona, łaziła z Natalią po trawce podczas gdy Malwa może dwa razy zeszła z płytek pod drzwiami na trawę. To my z Natalią (ona też lubi dzikie xdd) się weźmiemy za H4 jak mikropsy się trochę bardziej oswoją, bo na razie 4 dzikie mikropsy plus Malwa, w dorywach Tasmania i chiłka z D6 starczą:) A jeszcze o B1 z Pauliną się pytać miałyśmy, tam też dwa dziki. Quote
Ank@ Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Czyli w takim razie Expir trzeba brać razem z innym psem z boksu. Bo jak ostatnio zabrałyście Bambusa i Malwę na spacer to Expir za nic w świecie nie chciała wyjść. Podobnie jest z psiakiem z F7. Jak zostaje jeden sam to nie da się przekonać do wyjścia, a jak jest z innymi psami to chętnie wychodzi. Quote
Ola164 Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Tasmania to moja kolejna miłość poza Sarą i jamnikami. Mam nadzieję, że się na nas otworzy, bo wczesniej nie wychodziła (UWAGA - JEST DZIKA - zlepek ściem) Quote
Noelle Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Expiry nie polubilam, bo jest psem niekontaktowym zupelnie, czlowieka olewa zupelnie, w boksie nie chce dac się zlapac, choc nie boi się, ogon ma caly czas w gorze i postawe ciala nie swiadczącą o strachu. z Malwą jest ciężko, zdejmowanie jej smyczy przy pomocy patyka jest piękne. :D niedlugo ludzie pomyslą, ze w schronisku bije się psy. XD wyprowadzałam dwa psy z h4, pozostale 2 to jest dzika dzicz ;/ psy gryzą, są agresywne, nie wystraszone... potrafia sie rzucic na czlowieka jak sie zwroci na nie uwage... na f1 mozemy zobaczyc, nie zawsze psy, ktore warcza potrafia ugryzc, przeciez male wyploszki z d4 tez warcza. :D zobaczymy Ank@, expira nie wyszla sama, tylko Dominika weszla od pola, a one ucielky do srodka, gdzie bylam ja i ja na sile zapielam. Quote
Ola164 Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Mnie jednak jamnik z h4 za bardzo w sobie rozkochał i chciałabym się zająć jego socjalizacją. Quote
Noelle Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 na pewno z h4? może poprzekładali psy. ale próbuj, nie zaszkodzi :) Quote
Ola164 Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 po prawej stronie pierwsze na psach co jest? E czy H? Quote
Ank@ Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Tak, na H4 jest taki beżowy jajnikowaty. Z F1 bym sama nie próbowała. To nie są b. małe psy. Jeden jest mniejszy, drugi średni. Jak się przestraszą to włażą razem na paletę na zewnątrz boksu i sprawiaja wrażenie nieprzyjemnych. Byłam sama więc, a te dwa warczały więc nie próbowałam zakładać im pętelki. Myślę jednak, że lepiej poprosić p.Asie o pomoc. Jest bardzo miłą osobą i na pewno pomoże jak się ją poprosi. Ja się za ten boks nie biorę, ale nie dlatego, że się boję, tylko nieodpowiedzialnością byłoby branie pod opiekę kolejnego boksu, tym bardziej ze od września będę rzadziej chodzić. I te kilka boksow które mam obecnie w zupełności mi wystarczy. Quote
Ola164 Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Wiec są dwa takie świetne miśki, okropne przytulaki, miks jamnika szorstkowłosego (jest przerażone, warczy, rzuca się, ale widać że chcialby nawiązać kontakt) i taki beżowy o obłędnych oczach który jest naprawdę nieprzyjemny... Quote
Ank@ Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 To radzę Ci 'wywalic' na wybieg z innymi wolontariuszami wychodzące psy. Jedego psa z którym chcesz pracować zostawić w środku boksu, drugiego zamknąć na zewnątrz i wtedy z nimi pracować. A potem pracować z drugim. I smaczki działają cuda !!! Quote
Noelle Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 ten biały to faktycznie sprawia wrażenie agresywnego, on się ponoć rzuca na ludzi, gdy próbuje się go wziąć na smycz. ja nie próbowałam i chyba nie spróbuję. zobaczcie sobie na stronę schroniska, w dziale "mają dom" jest Timi, oraz też Eufrozyna i Taleja, nie mówiąc już o Nataszy moim Lucku :loveu: Quote
Ank@ Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 [quote name='natalek']ten biały to faktycznie sprawia wrażenie agresywnego, on się ponoć rzuca na ludzi, gdy próbuje się go wziąć na smycz. ja nie próbowałam i chyba nie spróbuję. zobaczcie sobie na stronę schroniska, w dziale "mają dom" jest Timi, oraz też Eufrozyna i Taleja, nie mówiąc już o Nataszy moim Lucku :loveu: O ktorym piszesz bo już się zgubiłam? który boks? Ja chyba jednak pisalam o h3. O boksie z którym chodzi Anka, Weronika i Klaudia. Może to h4 - nie jestem pewna. Quote
Ank@ Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 I Lesio jest. Którego uczyłam chodzić na smyczy. :) Quote
Noelle Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 ja piszę o boksie h4. dziewczyny nie wychodzą z nimi regularnie, tylko tak ot, bo widzą, że z nikim innym nie wychodzi. h3 to jest mój boks, jest tam owczarkowaty, długowłosy Brunon, owczarkowaty krótkowłosy Wacław, wyżłowaty Duduś i amstaffowaty Scoti. ;) Quote
Ola164 Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Ja cały czas mówię o h4. Jutro wstawię zdjęcia psiaków to się rozjaśni. Będę próbować na wszelkie sposoby. Jamnik mnei jeszce pokocha ;) Quote
Recommended Posts