Avaloth Posted June 5, 2011 Author Posted June 5, 2011 Z ogłoszeń nikt nie dzwoni, nie pisze. Zrobiłby jej ktoś gumtree ? I inne ogłoszenia ? Ja adopcje.org muszę odświeżyc, ale nie mogę się na konto zalogować, musze poszukac o co chodzi. Dzisiaj Dita i reszta boksu ( bo coś tam dorzucili) zaatakowały Uciechę.. Nic poważnego podobno, ale jednak. Jutro będę w schronisku to zobaczę co z dziewczynami, może mi się uda w końcu z nimi wyjśc. Quote
Ank@ Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Biedna Ucieszka. Miała lekko przekrzywioną głowę i lewe ucho ją bolało po pogryzieniu. Ale poszła do weterynarza i potem wróciła do boksu więc wszystko powinno być ok, ale jeszcze popatrzcie jutro. Dobrze że akurat jak napełniałam miski dla psów to była cisza w schronisku. Bo właśnie wtedy nagle usłyszałam piski Uciechy, jakby było głośniej nic bym nie słyszała... Quote
Noelle Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Avaloth napisał(a):Dzisiaj Dita i reszta boksu ( bo coś tam dorzucili) zaatakowały Uciechę.. Nic poważnego podobno, ale jednak. Jutro będę w schronisku to zobaczę co z dziewczynami, może mi się uda w końcu z nimi wyjśc. jeju, masakra :( tyle tych psów teraz w schronie, że coraz więcej pogryzień się zdarza, biedna mała :( Quote
Avaloth Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 Byłyśmy dzisiaj z Natalią z A5, cokolwiek dołożyli do dziewczyn to wzięli to z powrotem, teraz jest stary skład, tzn bez Sarci która grzeje dupkę u Oli, tzn. Uciecha, Dita i Julka. I jest spokój. Uciecha ma małą rankę na uchu, poklejone futro maścią trochę, ale nie widać żeby ją bolało czy coś. Jest cudowna, już się w ogóle nie boi, biegała za mną, przychodziła, nawet gwałtowniejsze ruchy ją nie płoszyły, ona już po prostu jest normalnym psem :) Quote
Ank@ Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 W niedzielę były dwa dołożone psy. Fajnie że już je wzięli. Niestety z tego co widziałam, to walce przewodziła Dita :( Quote
Noelle Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 taka juz natura Dity, ze czasem potrafi zdominowac kolezanki w boksie... poza tym, moze po prostu napiecie w tamtym boksie bylo juz za duze po dolozeniu tamtych suczek i tak sie stalo... na szczescie Uciecha jest w jednym kawalku i nic wielkiego sie slicznotce nie stalo Quote
Avaloth Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 Bo Dita jest dominantem, ona od zawsze ustawia Uciechę. Tyle że jeśli jest skład w boksie jaki jest, to kończy się na tym, że Dita podejdzie, przegoni Ucieszkę z jakiegoś miejsca, odgoni ją od człowieka etc. i koniec. Wystarczy podnieśc głos i jest kompletny spokój. Ostatnio głaskałam na raz Ditę i Uciechę i nawet się nie awanturowała za bardzo, chociaż trzeba uważać, bo kiedyś o Olę się z Sarą ścięły. W każdym razie widocznie tamte suki wprowadzały jakieś nowe napięcie, taki zapalnik dla Dity, wsparcie czy coś. Poza tym teraz Sary tam nie ma, a zdarzało jej się rozdzielać Ditę od Uciechy jak się Ditka spinała. Quote
Ank@ Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Ja to wszystko rozumiem :) Jak jest za dużo psów w boksie to niestety takie sytuacje się zdarzają. Quote
Limba Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 A więc Sara jest u Oli, która tak chciała ją wziąć??? I nikt się nie chwali, nie krzyczy gromko, że Sara ma dom?! Powodzenia! Quote
Avaloth Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 Tak :) chwaliła się na wątku Julci (drugi baner w moim podpisie) bo wszystkie te dziewczyny (znaczy Sara, Uciecha, Julcia i jeszcze Dita o której też była mowa) są w jednym boksie, więc historie się przeplatają to tu to tam ;) Quote
Limba Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Rzeczywiście, jest wiadomość - bardzo się cieszę, że taki dobry dom , najpiękniejsze są czarnulki z siwymi mordkami, też taką brałam kilka lat temu! Oby pozostałym koleżankom również tak się udało, bo tyle dla nich robicie! Quote
Avaloth Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 Limba napisał(a):Rzeczywiście, jest wiadomość - bardzo się cieszę, że taki dobry dom , najpiękniejsze są czarnulki z siwymi mordkami, też taką brałam kilka lat temu! Oby pozostałym koleżankom również tak się udało, bo tyle dla nich robicie! Czy Ty jesteś kimś z wolontariatu ? :D bo przepraszam, ale tylko część kojarzę po nickach na dogo. Ucieszka była na spacerze, jest tak cudowna że nie mogę. W ogóle i ona i Dita się bardzo zmieniły, otworzyły, bardziej są nastawione na człowieka, obydwie się łaszą do głaskania, a przecież na początku Uciecha uciekała, Dita się zamykała w swoim świecie. A Julcia, jak Julcia, ma się dobrze i ślicznie daje głos. Kocham ten boks:loveu: Quote
Limba Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Avaloth, nie jestem z wolontariatu, ale mam cały zwierzyniec z krakows.schroniska i śledzę wątek Uciechy, stąd wiem o suczkach z tego boksu i marzę żeby Dita i Julka też znalały dom - pytam gdzie tylko mogę u znajomych, na razie nic nie wyszło...A wiem ile robicie dla tych psów z opisów na wątkach. Samo wychodzenie na spacery to dużo! Pozdrawiam - Joanna. Quote
Avaloth Posted June 17, 2011 Author Posted June 17, 2011 Limba dziękujemy i również pozdrawiamy ;) Do A5 dorzucili nową, spokojną, uległą, przekochaną sunię w kropki, gdzieś w sobie ma pewnie coś z dalmatyńczyka ;) Młoda jest na pewno, ale dokładnie nie wiem ile ma lat. A Uciecha nadal siedzi, uszko już się zagoiło, nic tam nie widać. Jest na prawdę prze cudowna, otworzyła się, po prostu nieporównywalne do tego jaka była na początku. Przy okazji Dita się zrobiła cudowna, taka przytulaśna i mniej Ucieszkę męczy. O ile potrafię zrozumieć, że nikt nie chce Juli, Dity, Melani czy Liwi, bo są starsze (Julcia i Liwia), albo niewyróżniające się wyglądem (Dita ma zęby jak 20-letni pies, Mela jest czarna..) a jednak przeciętny człowiek na to patrzy, to nie potrafię pojąc że młody, cudowny, ładny pies tyle siedzi. Quote
Avaloth Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 Ucieszka z czwartku, wykonanie Oli, moim aparatem xd władowała się kochana na kanapę :) a taką mamy nową koleżankę w boksie: i Ditka: Quote
Ola164 Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Ah te moje cudowne kadry z poucinanymi uszami tylko dodają im uroku :loveu: Quote
Avaloth Posted June 21, 2011 Author Posted June 21, 2011 Śliczne są, cicho :D Uciecha ostatnio ujada przez kraty.. nie wygląda to fajnie, w ogóle nie oddaje jej charakteru, a może odstraszać oglądających.. Quote
Ank@ Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Avaloth napisał(a):Śliczne są, cicho :D Uciecha ostatnio ujada przez kraty.. nie wygląda to fajnie, w ogóle nie oddaje jej charakteru, a może odstraszać oglądających.. Tak. W niedzielę jak pokazywałam państwu Uciechę przez kraty nie zrobiła dobrego wrażenia. Nie dali się przekonać że to miły, spokojny psiak. Dodatkowo Dita odstrasza przez kraty. Opiera się przednimi łapami o kraty i przez to robi wrażenie dużego, groźnego psa. U mnie na H1 podobną rolę odgrywa Tobi który gryzie przez kraty.... Wredota jedna. Quote
Avaloth Posted June 21, 2011 Author Posted June 21, 2011 Dita odstrasza? Właśnie wg mnie ona teraz najbardziej przekonuje, tak sobie staje tam i tak patrzy tymi cudnymi oczami. Dodatkowo Sonia robi dobre wrazenie, Julci nie widac, a Uciecha drze japkę. Quote
Ank@ Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Ostatnio Dita zaczęła strasznie szczekać. Wyleciała z impetem z budynku, skoczyła na kraty i szczekała. Państwu jednak Uciecha nie przypadła do gustu i staliśmy tam tylko chwilkę więc może gdybyśmy postali dłużej to Dita by się uspokoiła. Quote
Avaloth Posted June 22, 2011 Author Posted June 22, 2011 Pewnie tak, no nieważne. Zrobiłam dziewuchom gumtree, adopcje.org jak na razie się zepsuło i zdjęć się wstawiać nie da. A na innych nie mam kont. Quote
Avaloth Posted June 23, 2011 Author Posted June 23, 2011 http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Mloda-sliczna-kochana-Uciecha-czeka-na-dom-W0QQAdIdZ292549788 jest Ucieszka :) Za każde ogłoszenie na innych serwisach byłabym baardzo wdzięczna, Ucieszka już za długo czeka. Quote
Ola164 Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Cudo... I że jej jeszcze nikt nie wybrał, to nigdy nei zrozumiem... Taki fajny pies, a tyle siedzi... Quote
Avaloth Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 Uciecha mnie irytuje. Przez kraty się wręcz rzuca, szczeka jak głupia, skacze dookoła, jak włożyłam tam rękę to mnie złapała zębami, lekko bo lekko no ale jednak. I kurde jaki człowiek poszukujący spokojnego psa popatrzy na nią w takim stanie? Zostają ludzie z ogłoszeń, zdjęć na stronie, albo tacy którzy pozwolą sobie ją pokazać poza boksem po poradzie. Quote
Noelle Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 faktycznie, nie robi w ten sposob dobrego wrazenia o sobie.... :/ jestes dzis poszkodowana - nie dosc, ze Malwa ugryzla Cie w noge, to jeszcze Uciecha w reke xd Quote
Recommended Posts