Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Avaloth']Nie wiedziałam, że już wcześniej startowaliście w zawodach :)

Tak, z sunią mojej mamy - Czajką. Czajka to seniorka i w tym roku już nie będzie startować, bo trochę się boję o jej zdrowie.

Natalek, na wątku szkodników Ulv pisała, że Kra znów coś zmajstrowała więc chyba jest trochę lepiej. Musi z tego wyjść kosmitka, nie ma innej opcji ;)

Czy mogłabyś zlinkować ten wątek? Bo ja akurat na niego na dogo nie trafiłam i o Kraksie się dowiaduję od znajomych.

• Replies 302
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Afryka']Tak, z sunią mojej mamy - Czajką. Czajka to seniorka i w tym roku już nie będzie startować, bo trochę się boję o jej zdrowie.

Czy mogłabyś zlinkować ten wątek? Bo ja akurat na niego na dogo nie trafiłam i o Kraksie się dowiaduję od znajomych.
Czyli Wy już zaprawieni w bojach :) Rozumiem, zdrowie najważniejsze.

Wątek Kraksy: http://www.dogomania.pl/threads/21954-Pilne!Straszna-KrAksa-watek-wsparcia-dla-Ulv-POMOCY-d%C5%82ug-u-weta-prawie-4-tysi%C4%85ce
i szkodniki: http://www.dogomania.pl/threads/192687-SZKODNIKI-czyli-doce%C5%84-zwierza-swego-bo-mog%C5%82a%C5%9B-mie%C4%87-gorszego
ostatni post na temat wyczynów Kry: http://www.dogomania.pl/threads/192687-SZKODNIKI-czyli-doce%C5%84-zwierza-swego-bo-mog%C5%82a%C5%9B-mie%C4%87-gorszego?p=18509119&viewfull=1#post18509119

A jak stosunek Uciechy do psów? poprawiło się coś?

Posted

Dzięki za linki.
Poprawiło się o tyle, że nie ucieka w panice na widok każdego psa. Ma już kilka znajomych, w miarę spokojnych psów średniej wielkości, których się nie boi jakoś bardzo. Ale i tak nie podchodzi do nich bliżej niż na pół metra, chyba że od tyłu cichaczem powąchać pod ogonem i szybko zwiać ;)
Psów, które ją zachęcają do zabawy się boi. Jakiś czas temu na spacerze pogoniła ją półroczna whippetka, która wyraźnie chciała się tylko bawić. Inaczej Uciecha odnosi się tylko do psów w okolicy naszego bloku, tutaj z kolei włącza jej się instynkt obrony terytorium, jeży się jeżozwierz, ogon do góry, robi się dwa razy większa i szczeka ile wlezie. Poza tym zdarza się, że jeśli już jakiś pies się jej boi, to miałaby ochotę za nim gonić. Staram się jej bardzo pilnować, żeby nie zasmakowała w dokuczaniu słabszym od siebie. Nie ma niestety żadnego psa, z którym by się normalnie bawiła.
Ogólnie mam wrażenie, że widać jakieś tam postępy, ale idzie to wszystko do przodu bardzo małymi kroczkami. Widać, że trochę ją ciekawią inne psy, ale strach jest o wiele silniejszy.

Posted

dobrze, że są jakiekolwiek postępy :)
miejmy nadzieję, że do psów się przekona i będzie w stanie się normalnie z nimi bawić, to umila spacerki :D

Posted

natalek napisał(a):
miejmy nadzieję, że do psów się przekona i będzie w stanie się normalnie z nimi bawić, to umila spacerki :D

Też mam taką nadzieję, bo poza umilaniem, to kolejny sposób na zmęczenie psa. A Uciecha ma energii baaardzo dużo, naprawdę trudno ją zmęczyć :)

Posted (edited)

To ja pozwolę sobie jeszcze dorzucić parę zdjęć z zawodów dogtrekkingowych w Siedlcu. Afryce udało się wtedy "zmęczyć" Uciechę (siebie przy okazji pewnie też nie mniej), i to tak że chyba prawie obojętna jej była obecność kilkudzisięciu psów wokół i tłumu ludzi :evil_lol:

Przed startem

Odprawa techniczna

I po ukończeniu zawodów

Udany debiut - dołączam się do gratulacji :Cool!:

Edited by jovana
Posted

Super oglądać takie zdjęcia :loveu:
My wkrótce zaczynamy przygodę z dogtrekkingiem to może kiedyś się spotkamy? Znów zobaczę moją prawie że ulubienniecę boksu :) Mówię "prawię że", bo jej koleżanka z boksu mieszka u mnie ;)

Posted

Ola164 napisał(a):
My wkrótce zaczynamy przygodę z dogtrekkingiem to może kiedyś się spotkamy? Znów zobaczę moją prawie że ulubienniecę boksu :) Mówię "prawię że", bo jej koleżanka z boksu mieszka u mnie ;)

To świetnie:) Do dogtrekkingu naprawdę zachęcam. O której koleżance z boksu jest mowa? Czy one się lubiły z Uciechą? :)

Posted

Koleżanka wabi się Sara i jest już starszym pieskiem ;) Sara zawsze rozdzielała suki podczas bójek w kojcu. Duża, czarna z białą krawatką.
Jeśli chodzi o dogtrekking to raczej z moją drugą suczką, bo Sarcia ma już swoje lata ;)

Posted

Ola164 napisał(a):
Koleżanka wabi się Sara i jest już starszym pieskiem ;) Sara zawsze rozdzielała suki podczas bójek w kojcu. Duża, czarna z białą krawatką.
Jeśli chodzi o dogtrekking to raczej z moją drugą suczką, bo Sarcia ma już swoje lata ;)

To może dołaczycie do grona miłośników dogtrekkingu i wybierzecie się razem z nami na jakąś wycieczkę - tak w ramach przygotowań do startów :lol:. Jeśli trasa wycieczki będzie niezbyt długa i trudna to może i Sara da radę się wybrać. Najbliższa wycieczka być może już w sobotę, 18.02 Zapraszamy!

Posted

Bardzo chętnie się wybierzemy, ale na następną, bo 18 jestem w górach.
Gdzie by była taka wycieczką? :) zabaczymy jak dojazd, bo Sara niekoniecznie lubi jeździć i zależy czy ktoś z domu nas podrzuci (mieszkamy poza miastem), ale Kora na pewno chętnie. Dodam ze dopiero wprawiamy się coraz dluższymi spacerami ;)

• 4 weeks later...
Posted

Proszę o trzymanie kciuków. Ucieszka miała takiego małego kaszaka, który jej się zaczął ostatnio paskudzić. Okazało się, że bez wycięcia paskudztwa pod narkozą się nie obędzie. W przyszły czwartek (22 marca) będzie miała zabieg. Oby wszystko poszło ok.

Posted

Afryka napisał(a):
Proszę o trzymanie kciuków. Ucieszka miała takiego małego kaszaka, który jej się zaczął ostatnio paskudzić. Okazało się, że bez wycięcia paskudztwa pod narkozą się nie obędzie. W przyszły czwartek (22 marca) będzie miała zabieg. Oby wszystko poszło ok.

będzie dobrze na pewno! :) kciuki oczywiście trzymamy!!

Posted

Moja Dunia miała dwa kaszaki (w różnym okresie), oba zaczęły się paskudzić i wymagały wycięcia. Operacje przebiegły bezproblemowo, wszystko się zagoiło i nie odrosło. Będzie dobrze!

• 3 weeks later...
Posted

Wszystko poszło dobrze, w niedzielę idziemy na zdjęcie aż siedmiu szwów. Dzięki za trzymanie kciuków :)
Przy okazji zrobiono Ucieszce rtg stawów i tam też wszystko ok, żadnej dyspazli ani nic :)

• 2 weeks later...
Posted

Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję - od jakiegoś czasu nie mam w domu internetu. Na najbliższe zawody dogtrekkingowe jedziemy już jutro, do Koszęcina:)
Swoją drogą, czy wiecie może, do którego moderatora należy pisać z prośbą o przeniesienie wątku do zakończonych akcji? Napisałam do dwóch losowo wybranych i niestety efektów brak. Bo trochę tu spamujemy na wątku adopcyjnym ;)

• 1 month later...
Posted

Dzięki za zdjęcia, super :)
A że się jej przytyło to prawda, ale uznajmy dyplomatycznie, że aparat pogrubia :lol:
Abero, miło było poznać :)

Gdyby ktoś miał ochotę się wybrać na wspólny spacer z Uciechą i jeszcze kilkoma innymi znajomymi psiakami (jeśli tylko ich ludzie będą mieli czas), to zapraszam pod Centrum Sztuki i Techniki Japońskiej Manggha (od strony Wisły) w najbliższą sobotę (26 maja) o godzinie 10 rano. Mamy zamiar przejść się na Skałki Twardowskiego, obejść Zakrzówek itp.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='paoiii']No i Ucieszka zawitała na Marszu Azylanta dziś :)
Piękna dziewczyna z niej :)

Kilka zdjęc :

No i proszę - moje dziewczyny też się "załapały" na zdjęcie :-)
A Ucieszka odżywiona jak się patrzy - wszystko jak trzeba - nie za dużo i nie za mało