Ola164 Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Gabrysia jest cudna do przytulania, ale jeśli już ją się złapie :) Bo zawsze nam na wybiegu chciala zjeść psy przez płot, ale dużo zwierzaków tak robi. Tak na marginesie, gdzie teraz jest Sznurek i Oli? Quote
Noelle Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Avaloth, odpisałam Ci chyba na tamtym wątku, że w d4 jest Sonia, Amelia - taka czarno-biała śliczna sunia, Cypis- mały, czarny, mała przecudna szorściaczka i jedna suczka, która się boi, nie da się złapać na smycz i potrafi ugryźć. czasem broni inne psy przed człowiekiem. pracownica ostatnio stwierdziła, ze jesteśmy "bardziej ogarnięte", więc poprosiła mnie i greatmadwomen, żebyśmy czasem wyprowadzały ten boks, bo Sonia ma lęk separacyjny. :( ale jest po prostu przeeecudna. :D szorściaczka jest zazdrosna o cypisa, a ten warczy na nią i czasem trzeba je rozdzielać. :) Oli jest na wybiegu E, Sznurek to nie wiem... Quote
abero Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Tak na marginesie, gdzie teraz jest Sznurek i Oli?[/QUOTE] Sznurek gdzieś w połowie H, Oli na wybiegu E. Quote
abero Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 A propos Karoli, poszła dziś do domu :-) Ponoć bardzo miła rodzina z córką ok. 10-11 lat. Do mieszkania. Quote
abero Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Natalek, wyczyść skrzynkę, bo mi wiadomość odbiło. :-) Quote
Avaloth Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 Ale cudnie :loveu: miejmy nadzieję że to ten dom i Karolci będzie dobrze :) co do Gabryśki, ja nigdy nie mówiłam że ona nie jest fajna, albo że jej nie lubię. ale nic mnie nie przekona do tego że ona nie jest wredna xd można być fajnym i wrednym jednocześnie:diabloti: trzymajcie za mnie kciuki jutro/pojutrze/popojutrze proszę :roll: każda pomoc się przyda xd Quote
antila Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Rum wczoraj pojechał do domu trochę mi smutno, ale dla niego super.Uciecha podobno niezbyt dobrze mogłaby znieść dom z dzieckiem( tak wynika z sugestii pani Ewy) mogłaby się wycofać. Wymagałaby dużo uwagi a nas nie ma przez osiem godzin Czyli jestem w punkcie wyjścia. Może jednak Uciecha jeszcze troszkę się przełamie. Pani Ewa ma mnie poinformować gdyby pojawił się pies " dla nas" Są jakieś fajne psiaki na kwarantannie Avaloth kciuki będą zaciśnięte:lol: Quote
Ola164 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Kurcze, no szkoda... :( Za nas też trzymajcie kciuki :loveu: Nie chce zapeszać, ale może Sarka nie będzie siedzieć dług w azylu :loveu: Quote
antila Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Ola za Ciebie też! Do dziś pamiętam jak bardzo cały mój rocznik liczył na genetykę z biologii to miał być pewniak a była ekologia, układ krwionośny i coś tam jeszcze Takiej radosnej twórczości prowizorki nie odstawiłam już nigdy więcej( zresztą nie tylko ja) z kilku ściąg udało się stworzyć 8 stron wypracowania:lol: Ale to były inne matury 16 lat temu:oops: Quote
Ank@ Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 A jakiego psa szukacie? Ma być młody czy może być w średnim wieku, starszy? Może Mona albo Berta? Obydwie stare, ale super psiny. wątek Mony http://www.dogomania.pl/threads/203168-MONA-psie-cudo-ca%C5%82e-%C5%BCycie-za-kratami-w-schr-od-2002r!!! Będę musiała się uśmiechnąć do kogoś o sprawdzenie domu Karoli :evil_lol: Quote
Noelle Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 antila, a Amelia i Marion z D4 Ci się nie spodobały? nie chciałabyś sprawdzić zachowania Uciechy do dziecka osobiście? abero napisała mi, że jeszcze nadawałyby się takie psy: 1. Melania, C8, 6 lat, totalnie łagodna 2. Agawa, A6, 6 lat, przemiła, zrównoważona ale też skora do zabawy 3. Dina, C9, 4 lat, zupełnie bez agresji, spokojna, nawet na warczenie psów nie reaguje 4. Barok, sektor B, 6 lat, łagodny jak baranek 5. Oli, wybieg E, 3 lata, przymilny, wesoły 6. Kango, sektor F, 6 lat, nie skrzywdziłby muchy możesz popatrzeć na te psy, w końcu chyba nie o sam wygląd chodzi, ale o to, by pies był łagodny do dziecka i miał dobry charakter. co prawda niektóre mają więcej niż 4 lata, ale to, że są starsze, w tym przypadku wg mnie jest na +, bo są spokojniejsze. :) Quote
Ola164 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Melania jest idealna. Charakter cudowny, sunia wspaniała. Niewielka sięga do kolan. W schronisku od 3 lat, bo nie wyróżna się wyglądem :( Wychodzi ze mną. Mogę pokazać zdjęcia. Quote
antila Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Odpiszę na swoim wątku, aby nie zaśmiecać wątku Uciechy. Quote
antila Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Dziewczyny a kto tak super nauczyła Uciechę komend? Pięknie siada, i daje łapkę. Quote
abero Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Uciecha została uwolniona od terrorystki-haszczki, czyli Enigmy, która powędrowała obok do A6. Quote
Avaloth Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 Uciecha i chyba Dita? albo jeszcze któraś z A5, a czasem całe są często (raz na dwa tygodnie czy jakoś tak) brane na szkolenie przez jakieś dwie panie, nie znam, nie wiem. Więc pewnie one, bo jak my zaczęłyśmy z nimi wychodzić to od kiedy z Uciechą się udało nawiązać kontakt już umiała dawać łapę. Uciecha została uwolniona od terrorystki-haszczki, czyli Enigmy, która powędrowała obok do A6. wypada się cieszyc ? xd jak tak to się cieszę, jak nie to przemilczę. Ona była całkiem sympatyczna, ale psy nam terroryzowała, tylko Dita sobie z nią radę dawała. A wejście do boksu to była masakra, trza się było wyczołgiwac na kolanach odciągając ją za kark. A bez niej luz totalny. Ja chcę już do moich dziewczyn *.* Quote
Noelle Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 super, że ją przenieśli! ostatnio nieźle się rzucała na Uciechę... Quote
antila Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Jeszcze jedno pytanie, bo gdzieś mi to umknęło, jak długo Uciecha jest w schronisku? Avaloth, Olu kciuki trzymałam:thumbs: Quote
Ola164 Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Moje szczęście nie zna granic. Cóż, haszczka była fajna, ale młoda, energiczna i ustawiała nie tylko Ucieche, ale też Sarke i Julie.... Quote
abero Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Uciecha jest mniej wiecej od połowy września. Dita sobie z Enigmą radziła, bo choć bojaźliwa w zetknięciu ze światem zewnętrznym, do psów bywa dominująca. Widziałam jak ustawiała Uciechę na wybiegu, na szczęście obecność człowieka ją dyscyplinuje. A Enigma taka kochana, a w bazie ma adnotację, że może być agresywna do ludzi.. Może to przez zazdrość, może broni swoich ludzi? Mam nadzieję, ze laski z A6 sobie z nia poradzą. Pysia i Praga raczej nie dadzą sobie wejść na głowę, gorzej z Agawą. No tak, tylko ja ja teraz będę wyprowadzać Agawę i Pragę?? Avaloth, nie bój nic, kasztany kwitną, a to znaczy, że matury pójdą dobrze :-) Quote
Noelle Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 nie wiem jakim cudem ta haszczka ma wpisane, że może być agresywna... z tych paru spacerów zauważyłam tylko, że do ludzi jest bardzo kochana, gorzej do innych psów... Quote
abero Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Była już doptowana i wróciła. Może we własnym domu zmienia się tak jak spaniel Max? Może tak się przywiązuje do swoich ludzi, że broni ich przed innymi? A może ktoś potrzebował pretekstu, żeby ją oddać :-( Quote
Recommended Posts