Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gabrysia jest cudna do przytulania, ale jeśli już ją się złapie :)
Bo zawsze nam na wybiegu chciala zjeść psy przez płot, ale dużo zwierzaków tak robi.

Tak na marginesie, gdzie teraz jest Sznurek i Oli?

• Replies 302
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Avaloth, odpisałam Ci chyba na tamtym wątku, że w d4 jest Sonia, Amelia - taka czarno-biała śliczna sunia, Cypis- mały, czarny, mała przecudna szorściaczka i jedna suczka, która się boi, nie da się złapać na smycz i potrafi ugryźć. czasem broni inne psy przed człowiekiem. pracownica ostatnio stwierdziła, ze jesteśmy "bardziej ogarnięte", więc poprosiła mnie i greatmadwomen, żebyśmy czasem wyprowadzały ten boks, bo Sonia ma lęk separacyjny. :( ale jest po prostu przeeecudna. :D szorściaczka jest zazdrosna o cypisa, a ten warczy na nią i czasem trzeba je rozdzielać. :)

Oli jest na wybiegu E, Sznurek to nie wiem...

Posted

Ale cudnie :loveu: miejmy nadzieję że to ten dom i Karolci będzie dobrze :)

co do Gabryśki, ja nigdy nie mówiłam że ona nie jest fajna, albo że jej nie lubię. ale nic mnie nie przekona do tego że ona nie jest wredna xd można być fajnym i wrednym jednocześnie:diabloti:

trzymajcie za mnie kciuki jutro/pojutrze/popojutrze proszę :roll: każda pomoc się przyda xd

Posted

Rum wczoraj pojechał do domu trochę mi smutno, ale dla niego super.Uciecha podobno niezbyt dobrze mogłaby znieść dom z dzieckiem( tak wynika z sugestii pani Ewy) mogłaby się wycofać. Wymagałaby dużo uwagi a nas nie ma przez osiem godzin
Czyli jestem w punkcie wyjścia. Może jednak Uciecha jeszcze troszkę się przełamie.
Pani Ewa ma mnie poinformować gdyby pojawił się pies " dla nas"
Są jakieś fajne psiaki na kwarantannie
Avaloth kciuki będą zaciśnięte:lol:

Posted

Ola za Ciebie też!
Do dziś pamiętam jak bardzo cały mój rocznik liczył na genetykę z biologii to miał być pewniak a była ekologia, układ krwionośny i coś tam jeszcze Takiej radosnej twórczości prowizorki nie odstawiłam już nigdy więcej( zresztą nie tylko ja) z kilku ściąg udało się stworzyć 8 stron wypracowania:lol:
Ale to były inne matury 16 lat temu:oops:

Posted

antila, a Amelia i Marion z D4 Ci się nie spodobały? nie chciałabyś sprawdzić zachowania Uciechy do dziecka osobiście?
abero napisała mi, że jeszcze nadawałyby się takie psy:
1. Melania, C8, 6 lat, totalnie łagodna
2. Agawa, A6, 6 lat, przemiła, zrównoważona ale też skora do zabawy
3. Dina, C9, 4 lat, zupełnie bez agresji, spokojna, nawet na warczenie psów nie reaguje
4. Barok, sektor B, 6 lat, łagodny jak baranek
5. Oli, wybieg E, 3 lata, przymilny, wesoły
6. Kango, sektor F, 6 lat, nie skrzywdziłby muchy
możesz popatrzeć na te psy, w końcu chyba nie o sam wygląd chodzi, ale o to, by pies był łagodny do dziecka i miał dobry charakter. co prawda niektóre mają więcej niż 4 lata, ale to, że są starsze, w tym przypadku wg mnie jest na +, bo są spokojniejsze. :)

Posted

Melania jest idealna. Charakter cudowny, sunia wspaniała. Niewielka sięga do kolan. W schronisku od 3 lat, bo nie wyróżna się wyglądem :(
Wychodzi ze mną. Mogę pokazać zdjęcia.

Posted

Uciecha i chyba Dita? albo jeszcze któraś z A5, a czasem całe są często (raz na dwa tygodnie czy jakoś tak) brane na szkolenie przez jakieś dwie panie, nie znam, nie wiem. Więc pewnie one, bo jak my zaczęłyśmy z nimi wychodzić to od kiedy z Uciechą się udało nawiązać kontakt już umiała dawać łapę.

Uciecha została uwolniona od terrorystki-haszczki, czyli Enigmy, która powędrowała obok do A6.

wypada się cieszyc ? xd jak tak to się cieszę, jak nie to przemilczę. Ona była całkiem sympatyczna, ale psy nam terroryzowała, tylko Dita sobie z nią radę dawała. A wejście do boksu to była masakra, trza się było wyczołgiwac na kolanach odciągając ją za kark. A bez niej luz totalny. Ja chcę już do moich dziewczyn *.*

Posted

Uciecha jest mniej wiecej od połowy września.
Dita sobie z Enigmą radziła, bo choć bojaźliwa w zetknięciu ze światem zewnętrznym, do psów bywa dominująca. Widziałam jak ustawiała Uciechę na wybiegu, na szczęście obecność człowieka ją dyscyplinuje. A Enigma taka kochana, a w bazie ma adnotację, że może być agresywna do ludzi.. Może to przez zazdrość, może broni swoich ludzi? Mam nadzieję, ze laski z A6 sobie z nia poradzą. Pysia i Praga raczej nie dadzą sobie wejść na głowę, gorzej z Agawą. No tak, tylko ja ja teraz będę wyprowadzać Agawę i Pragę??
Avaloth, nie bój nic, kasztany kwitną, a to znaczy, że matury pójdą dobrze :-)

Posted

nie wiem jakim cudem ta haszczka ma wpisane, że może być agresywna... z tych paru spacerów zauważyłam tylko, że do ludzi jest bardzo kochana, gorzej do innych psów...

Posted

Była już doptowana i wróciła. Może we własnym domu zmienia się tak jak spaniel Max? Może tak się przywiązuje do swoich ludzi, że broni ich przed innymi? A może ktoś potrzebował pretekstu, żeby ją oddać :-(